קציצות בשר עם זוקיני ברוטב לימוני ו… ויטמין ה-C כבר בפנים!
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 700.6 קק״ל 4203.7 קק״לפחמימות 31.4 גרם 188.5 גרםשומן 38.4 גרם 230.1 גרםנתרן 940.1 מ״ג 5640.5 מ״גחלבון 53.5 גרם 321.2 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.1 גרםשומן רווי 11.5 גרם 68.8 גרםכולסטרול 255.1 מ״ג 1530.8 מ״גסידן 135.2 מ״ג 811.1 מ״גברזל 6.4 מ״ג 38.2 מ״גאשלגן 1278.5 מ״ג 7670.8 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 71.6 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות701
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 700.6 קק״ל 4203.7 קק״לפחמימות 31.4 גרם 188.5 גרםשומן 38.4 גרם 230.1 גרםנתרן 940.1 מ״ג 5640.5 מ״גחלבון 53.5 גרם 321.2 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.1 גרםשומן רווי 11.5 גרם 68.8 גרםכולסטרול 255.1 מ״ג 1530.8 מ״גסידן 135.2 מ״ג 811.1 מ״גברזל 6.4 מ״ג 38.2 מ״גאשלגן 1278.5 מ״ג 7670.8 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 71.6 מ״גסגור
השבוע היה לי יום צילום. כל כך התרגשתי ממנו שהייתי אמביציוזית ותכננתי לצלם 6 מנות. ביום הצילום עצמו, נגמר הזמן והספקנו לצלם רק 5 מנות מתוך ה-6 שתכננתי.
ככה יצא שנשארו לי המון זוקיני גלמודים, שרק רצו שאני אכין מהם משהו טעים.
חזרתי הביתה והתלבטתי מה להכין… קציצות זוקיני? אולי מרק? סלט? אולי איזה מאפה?
פתחתי את המקרר, הוצאתי מצרכים והתחלתי לבשל. בלי תכנית ספציפית, בלי מתכון ובלי מנה בראש.
כל הדברים הטובים מתחילים בטיגון של בצל ושום. הוספתי קצת כורכום, ציר עוף שהיה במקפיא, הכנתי קציצות שמנמנות ומתובלות, המון מיץ וקליפה של לימון וחיזקתי בקצת לימון כבוש נהדר שקניתי בשבוע שעבר בשוק לוינסקי. לכל התבשיל הזה הוספתי את הזוקיני שלי.
אחרי חצי שעה היה לי סיר מהביל, ריחני ומשגע של קציצות וזוקיני ברוטב חמצמץ, עם אורז לבן ליד זה בול מה שצריך אחרי כל הארוחות חג האלו – מנה קלילה וטעימה וכל כך קלה להכנה!
מרכיבים 22 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 701 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 כוס נענעעלים בלבד
-
2 בצלים סגולים קטנים
-
2 שיני שום
-
1 פלפל ירוק בינוניחריף
-
2 פרוסות לחם לבן
-
2 ביצים L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
5 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
5 שיני שום
-
1/2 כפית כורכום
-
6 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 ליטר ציר עוףאו מים
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כף קליפת לימון
-
1 כף גדושה לימון כבוש
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הכוסברה, נענע, בצל, שום ופלפל ירוק ושמים בקערה גדולה.
- מרטיבים את הלחם במים, סוחטים היטב ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- בידיים משומנות מעט יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ושמנמנות.
- מכינים את הרוטב: במחברת רחבה וגבוהה מחממים שמן זית.
- קוצצים את הבצל והשום ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את הכורכום ומטגנים כ-2-3 דק נוספות.
- חותכים את הזוקיני לעיגולים בעובי של כ-1 ס״מ.
- מוסיפים למחבת ציר עוף, מיץ וקליפה משני לימונים, כף גדושה של לימון כבוש, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכניסים לרוטב את הזוקיני והקציצות ומנמיכים את האש.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
- מומלץ להגיש עם אורז.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הכוסברה, נענע, בצל, שום ופלפל ירוק ושמים בקערה גדולה.
- מרטיבים את הלחם במים, סוחטים היטב ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- בידיים משומנות מעט יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ושמנמנות.
- מכינים את הרוטב: במחברת רחבה וגבוהה מחממים שמן זית.
- קוצצים את הבצל והשום ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את הכורכום ומטגנים כ-2-3 דק נוספות.
- חותכים את הזוקיני לעיגולים בעובי של כ-1 ס״מ.
- מוסיפים למחבת ציר עוף, מיץ וקליפה משני לימונים, כף גדושה של לימון כבוש, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכניסים לרוטב את הזוקיני והקציצות ומנמיכים את האש.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
- מומלץ להגיש עם אורז.