קציצות עוף עם פירה וסלט ירוק
עוד מעט הילדים חוזרים מבית הספר? למה שלא תכינו להם ארוחת צהריים חמה - קציצות עוף טעימות עם פירה וסלט ירוק שמכינים בקלי קלות. כל המשפחה תתאהב
עוד מעט הילדים חוזרים מבית הספר? למה שלא תכינו להם ארוחת צהריים חמה - קציצות עוף טעימות עם פירה וסלט ירוק שמכינים בקלי קלות. כל המשפחה תתאהב
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2881.2 קק״ל 11524.8 קק״לפחמימות 82.7 גרם 330.6 גרםשומן 269.9 גרם 1079.8 גרםנתרן 306.0 מ״ג 1224.2 מ״גחלבון 35.6 גרם 142.5 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.2 גרםשומן רווי 21.9 גרם 87.7 גרםכולסטרול 170.8 מ״ג 683.2 מ״גסידן 123.6 מ״ג 494.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 1222.3 מ״ג 4889.2 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 45 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות2881
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2881.2 קק״ל 11524.8 קק״לפחמימות 82.7 גרם 330.6 גרםשומן 269.9 גרם 1079.8 גרםנתרן 306.0 מ״ג 1224.2 מ״גחלבון 35.6 גרם 142.5 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.2 גרםשומן רווי 21.9 גרם 87.7 גרםכולסטרול 170.8 מ״ג 683.2 מ״גסידן 123.6 מ״ג 494.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 1222.3 מ״ג 4889.2 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 2881 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם עוף טחון
-
1 גזר בינוני
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
1 ביצה M
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כוס פירורי לחם
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
פירה
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
סלט
-
1 ראש חסה רומית
-
8 עגבניות שרי קטנות
-
1 כוס עלי רוקט
-
1 בצל סגול בינוני
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כפית חומץ בלסמי
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
אופן הכנה
- קולפים את הגזר ומגררים על החלק הדק בפומפייה.
- קולפים את הבצל ומגררים על החלק העבה בפומפייה.
- חותכים את החסה לרצועות עבות, את העגבניות לחצי ואת הבצל הסגול לרצועות דקות. כותשים את השום.
- בקערה גדולה מערבבים את העוף הטחון, הגזר, הבצל, השום, הביצה, הסויה, פירורי הלחם והסודה לשתייה. לשים היטב ומעבירים למקרר.
- מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה, מבשלים במים עד ריכוך, מסננים ומועכים לפירה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- שמים את רכיבי הסלט בקערה. מערבבים את השמן, הלימון, הבלסמי והסויה ומזלפים מעל.
- מגישים את הקציצות עם הפירה והסלט.
אופן הכנה
- קולפים את הגזר ומגררים על החלק הדק בפומפייה.
- קולפים את הבצל ומגררים על החלק העבה בפומפייה.
- חותכים את החסה לרצועות עבות, את העגבניות לחצי ואת הבצל הסגול לרצועות דקות. כותשים את השום.
- בקערה גדולה מערבבים את העוף הטחון, הגזר, הבצל, השום, הביצה, הסויה, פירורי הלחם והסודה לשתייה. לשים היטב ומעבירים למקרר.
- מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה, מבשלים במים עד ריכוך, מסננים ומועכים לפירה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- שמים את רכיבי הסלט בקערה. מערבבים את השמן, הלימון, הבלסמי והסויה ומזלפים מעל.
- מגישים את הקציצות עם הפירה והסלט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן