רוטב צ’ילי מתוק הום מייד שישדרג כל מאכל!
חולים על רוטב צ'ילי מתוק? אז למה שלא תכינו בעצמכם! רוטב צ'ילי מתוק הום מייד, שתוכלו להחזיק במקרר ולתבל איתו מאכלים אסייתיים, אבל לא רק!
חולים על רוטב צ'ילי מתוק? אז למה שלא תכינו בעצמכם! רוטב צ'ילי מתוק הום מייד, שתוכלו להחזיק במקרר ולתבל איתו מאכלים אסייתיים, אבל לא רק!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.0 קק״ל 767.9 קק״לפחמימות 5.2 גרם 20.7 גרםשומן 5.2 גרם 20.9 גרםנתרן 133.1 מ״ג 532.5 מ״גחלבון 1.1 גרם 4.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.8 מ״ג 27.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 148.1 מ״ג 592.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות192
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.0 קק״ל 767.9 קק״לפחמימות 5.2 גרם 20.7 גרםשומן 5.2 גרם 20.9 גרםנתרן 133.1 מ״ג 532.5 מ״גחלבון 1.1 גרם 4.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.8 מ״ג 27.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 148.1 מ״ג 592.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 192 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
12 פלפלי צ'ילי אדומים קטנים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1/2 ס"מ שורש ג’ינג’רחתוך גס
-
1 שן שוםחתוכה ל-2
-
1/2 כפית קורנפלור
-
75 מ"ל חומץ בן יין לבןאו חומץ אורז
-
125 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית רוטב דגים
-
2 כפיות מים
אופן הכנה
- קוצצים את הפלפלים לשניים לאורכם ומסירים את הגרעינים. אפשר להשאיר חלק מהגרעינים, ככל שיישארו יותר גרעינים הרוטב יהיה חריף יותר.
- בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים בו את הפלפלים במשך כ-5 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הפלפלים לבלנדר יחד עם שאר מרכיבי הרוטב, מתקינים את להב הקיצוץ ומפעילים על תוכנית CHOP.
- מעבירים את הרוטב לצנצנת או לבקבוק רוטב ושומרים עד חודש במקרר.
אופן הכנה
- קוצצים את הפלפלים לשניים לאורכם ומסירים את הגרעינים. אפשר להשאיר חלק מהגרעינים, ככל שיישארו יותר גרעינים הרוטב יהיה חריף יותר.
- בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים בו את הפלפלים במשך כ-5 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הפלפלים לבלנדר יחד עם שאר מרכיבי הרוטב, מתקינים את להב הקיצוץ ומפעילים על תוכנית CHOP.
- מעבירים את הרוטב לצנצנת או לבקבוק רוטב ושומרים עד חודש במקרר.
הערות
- אם תסתכלו מאחור בתווית של רוטב הצ'ילי המתוק שבמקרר שלכם, תבינו למה כדאי להכין בעצמכם רוטב כזה. מה שחשוב הוא לטעום ולתקן תיבול. לא מתוק לכם מספיק? הוסיפו קצת סוכר, לא מלוח מספיק? הוסיפו עוד רוטב דגים. כך תגיעו לרוטב המדויק שלכם, שישמש אתכם כדי להקפיץ, לתבל ולטבול כל דבר כמעט!
הערות
- אם תסתכלו מאחור בתווית של רוטב הצ'ילי המתוק שבמקרר שלכם, תבינו למה כדאי להכין בעצמכם רוטב כזה. מה שחשוב הוא לטעום ולתקן תיבול. לא מתוק לכם מספיק? הוסיפו קצת סוכר, לא מלוח מספיק? הוסיפו עוד רוטב דגים. כך תגיעו לרוטב המדויק שלכם, שישמש אתכם כדי להקפיץ, לתבל ולטבול כל דבר כמעט!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה אפשר לשים במקום חומץ???
היי מרים. החומץ הוא חלק חשוב מהרוטב.
היי. מה אפשר לשים במקום רוטב דגים?
אפשר להשתמש ברוטב סויה במקום רוטב דגים.