תבשיל אורז ירוק ופרגיות ברכז רימונים

תמרה אהרוני משדרגת מנה של אורז ומלמדת להכין תבשיל חגיגי של אורז עם פרגיות במיץ רימונים. מנה נהדרת, עשירה בעשבי תיבול ומלאה בטעמים
תמרה אהרוני משדרגת מנה של אורז ומלמדת להכין תבשיל חגיגי של אורז עם פרגיות במיץ רימונים. מנה נהדרת, עשירה בעשבי תיבול ומלאה בטעמים
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    360
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 360.3 קק״ל 2162.1 קק״ל
    פחמימות 39.0 גרם 234.2 גרם
    שומן 10.6 גרם 63.6 גרם
    נתרן 751.1 מ״ג 4506.4 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 115.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 18.9 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 43.7 מ״ג 262.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 330.7 מ״ג 1984.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    360
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 360.3 קק״ל 2162.1 קק״ל
    פחמימות 39.0 גרם 234.2 גרם
    שומן 10.6 גרם 63.6 גרם
    נתרן 751.1 מ״ג 4506.4 מ״ג
    חלבון 19.3 גרם 115.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 18.9 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 43.7 מ״ג 262.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 330.7 מ״ג 1984.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
תמרה אהרוני
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז עם פרגיות


אופן הכנה

  1. שוטפים את האורז היטב עד שמי השטיפה צלולים. משרים בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות, מסננים. חותכים את הפרגיות ל-3 חלקים. קוצצים את הבצל, השום, השמיר והכוסברה.
  2. מחממים מחבת ומתיזים את תרסיס השמן. ממליחים ומפלפלים את הפרגיות וצורבים משני הצדדים עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את רכז הרימונים ומזגגים במשך כדקה. מוציאים את הפרגיות לצלחת.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום כ-3 דקות.
  4. בקערה גדולה מערבבים את האורז, עשבי תיבול, צימוקים, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים את תערובת האורז לסיר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
  6. מחזירים את הפרגיות לסיר ומערבבים.
  7. מוסיפים לסיר את מיץ הרימונים ומוסיפים מים (או ציר עוף) עד לגובה של כ-2 ס”מ מעל האורז. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
  8. לפניי ההגשה יוצקים קצת רכז רימונים או מוסיפים גרגירי רימון בעונה ומגישים בצלחת הגשה יפה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל אורז ירוק ופרגיות ברכז רימונים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    פלג זוהר

    אם אני רוצה לעשות את המתכון לפי השיטה הפרסית שמבשלים את האןרז עד שהוא נהיה אל דנטה.. ואז מחזירים לסיר לבישול על אדים.. איך לעשות את זה??

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות