מרשמלו שרוף – האם זה מסוכן? כל מה שאתם חייבים לדעת על מרשמלו

איך מכינים מרשמלו? במה המרשמלו תרם בעבר? האם לאכול מרשמלו שרוף זה מסוכן? ועוד תשובות לשאלות חשובות שאתם חייבים לדעת

אז מציינים את ל”ג בעומר והנה הזדמנות מעולה לחזור אל התפוח בדבש של ל”ג בעומר - הלוא הוא המרשמלו.

אז נתחיל מהפתעה, בעבר הרחוק, מרשמלו היה עוזר לטפל בלא מעט בעיות רפואיות. רק מה? שהיו מכינים אותו אחרת לגמרי… יש לנו עדויות ממצרים לפני יותר מ2000 שנה להכנת גרסאות של מרשמלו. אולי אפילו ר’ שמעון בעצמו זכה לטעום מרשמלו מהאש.

מרשמלו היו מכינים בצורה הבאה: שורש צמח המרשמלו (בעברית נטופית רפואית) ממנו מפיקים חומר צמיגי אשר בערבוב עם מים מקבל מרקם ג’ל. לג’ל היו מוסיפים דבש ואגוזים וכך נוצר הממתק הנהדר והבריא. מצאתי שבזמנו היו מטפלים בהמון סוגי כאבים בעזרת שורש המרשמלו, כאבי בטן, כאבי גרון, בעיות נשימה ועוד… אגב, את מיצוי הנטופית אפשר לקנות בחנויות טבע.

איך מכינים מרשמלו?

לצערנו, מרשמלו כבר לא מכינים מצמח המרשמלו אלא משני מרכיבים עיקריים: מייצבים (ג’לטין, חלבון או עמילן) וסוכר (סוכר לבן, גלוקוז). התהליך הוא חימום הסוכר, הקצפת הסוכר לניפוח והכנסת בועות אוויר והוספת המייצבים לשימור המוצר. אם בעבר ניתן היה לטפל איתו בבעיות נשימה היום יש סיכוי יותר גדול להיחנק ממנו. בגדול נשארנו עם ממתק שכולל בעיקר סוכר ולא יותר.

אם כבר מרשמלו אז איזה לאכול?

אם אתם אוהבים ורוד או כחול או כל צבע אחר, דעו שלרוב מדובר בתוספת צבעי מאכל מלאכותיים שאין באמת שום סיבה לצרוך. ממש ממליצה להישאר עם הלבן.

מאחר שאנחנו מדברים על ל”ג בעומר, אי אפשר שלא להתייחס לצליית המרשמלו במדורה. קראתי באתר הNCA שמחצית המרשמלואים הנקנים בעולם עוברים צלייה (לא יודעת מי בדק אבל בואו נזרום על זה). בארה”ב מרשמלו צלוי כ”כ פופולארי שיש לו שם נפרד - ס’מורס (Gimme Some More)

אז מה בעצם קורה למרשמלו על האש?

הג’לטין במרשמלו נמס, הסוכר מתקרמל בחום של 160 מעלות צלזיוס. אז מולקולות הסוכר מתפרקות ונוצרת סדרה של תגובות שבמהלכן נוצרים חומרי טעם וריח חדשים. כשהטמפרטורה ממשיכה לעלות, הצבע משתנה לחום. זה השלב שכדאי לעצור בו כי מרגע זה ילך המרשמלו וישחיר, עד שיהפוך מר.

וזה בריא? לא כל כך, תופעת הלוואי של אפקט מאיירד (ההשחמה והקירמול) היא היווצרות חומרים כמו שומנים וחומצות גרעין הנקראים בקצרה AGE (Advanced Glycation End products)  או בעברית “תוצרים סופיים של קשירת סוכר מתקדמת”, אלו נודעים במחקר כגורמים למספר רב של מחלות שאין לי עניין לפרט.

מצד שני, לא צריך להבהל יותר מדי. תוצרים כאלו מאפיינים כמעט כל צלייה ואם אתם לא אוכלים כל יום חבילת מרשמלו צלויה אתם לא נמצאים בסכנה מיוחדת. בקיצור כמו תמיד - איזון זה שם המשחק…

שנסכם את המרשמלו ביתרונות וחסרונות?

יתרונות - אין בו שומן, הוא יציב ולא נוטה לקלקול (כי אין בו נוזלים ויש בו הרבה סוכר אז אין לחיידקים על מה לחגוג).

חסרונות - ובכן, זה ממתק, בגדול זה לאכול סוכר נטו.

יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.

אם גם לכם יש חשק למרשמלו או למתכוני ל”ג בעומר הנה כמה טובים שאתם חייבים להכיר:

מרשמלו ביתי ב-6 מצרכים בלבד וללא ביצים

מרשמלו ביתי ב-6 מצרכים בלבד וללא ביצים
כשתכינו את המתכון הבא בעצמכם בבית תבינו שלא טעמתם מרשמלו אמיתי בחייכם, קבלו מתכון מעולה של מרשמלו ביתי ב-6 מצרכים בלבד וללא ביצים בכלל
שמרו

 

חיתוכיות סמורס - הקינוח המושלם למנגל

סמורס של שירן מתיתיהו
חיתוכיות סמורס – הקינוח המושלם למנגל
מה אוכלים בעל האש בחגים ומועדים משמחים? הבלוגרית הגאונית שירן ממתיהו מכינה חיתוכיות סמורס עם מלא מרשמלו ושוקולד הקינוח לתפארת המנגל
שמרו

 

עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי מרשמלו

עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי מרשמלו
עוגיות שוקולד צ'יפס עם הפתעה מתוקה בפנים. עוגיות שוקולד צ'יפס בקלי קלות במעבד מזון עם מרשמלו באמצע שנמס בפה
שמרו

 

עשו זאת בעצמכם: פיתות מדורה עם עשבי תיבול באפייה ביתית

פיתות באפייה ביתית.צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
עשו זאת בעצמכם: פיתות מדורה עם עשבי תיבול באפייה ביתית
פיתות טעימות באפיה מדליקה שהופכת את התנור שלנו למדורה קטנה. אופים את הפיתות על תבנית לוהטת שחוממה מראש בתנור!
שמרו

 

ספירלה של תפוחי אדמה מתובלים ומטוגנים על שיפוד

ספירלת תפוחי אדמה2
ספירלה של תפוחי אדמה מתובלים ומטוגנים על שיפוד
למתכון הבא אתם צריכים רק תפוחי אדמה, שיפודים, תבלינים ושמן. ויש לכם ספירלה של תפוחי אדמה פריכים וטעימים שרק תרצו לזלול.
שמרו

 

שיפודי כרובית צלויים בגריל בטעם מעולה!

שיפודי כרובית
שיפודי כרובית צלויים בגריל בטעם מעולה!
מתכון מנצח לצמחונים וגם למי שלא - שיפודי כרובית צלויים בגריל, מצופים ברוטב מתקתק וחריף, לארוחת צהריים נפלאה!
שמרו

 

תפוח אדמה ממולא בסינייה - כזה עוד לא טעמתם

תפוח אדמה ממולא בסינייה – כזה עוד לא טעמתם
כשקובי אדרי מחליט להתפרע עם מתכון של תפוח אדמה ממולא בסינייה, מנה שאי אפשר לעמוד בפנייה, אתם חייבים להכין את תפוח האדמה המטורף הזה
שמרו

 

תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה

תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה1
תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה
אנחנו מחכים כל השנה לל''ג בעומר רק כדי לאכול תפוחי אדמה מדורה, כאלה שרוצים מהם רק עוד ועוד. החלטנו הפעם לשדרג את הקלאסיקה עם רוטב פיצה וגבינות. בתאבון!
שמרו

קטגוריות

תגיות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ב.

    אם אפשר להעיר-זה לא נכון שמרשמלו נקי מאלרגנים, יש כאלה שאלרגים לג’לטין (דגים) ברמת סיכון גבוהה.

      Avatar
      מערכת Foody

      קיבלנו את ההערה ועדכנו את הכתבה 🙂 תודה רבה