סבודנה ואדה – לביבות טפיוקה הודיות מטוגנות וטעימות
המאכל המסורתי מהודו נוחת אצלנו - סבודנה ואדה, לביבות טפיוקה הודיות מטוגנות עם פניני טפיוקה ובוטנים קצוצים, מוגשות לצד יוגורט מרענן!
המאכל המסורתי מהודו נוחת אצלנו - סבודנה ואדה, לביבות טפיוקה הודיות מטוגנות עם פניני טפיוקה ובוטנים קצוצים, מוגשות לצד יוגורט מרענן!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.5 קק״ל 1515.4 קק״לפחמימות 28.2 גרם 281.9 גרםשומן 2.5 גרם 24.9 גרםנתרן 487.4 מ״ג 4874.4 מ״גחלבון 3.3 גרם 32.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 3.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 68.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 19.7 מ״ג 196.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות152
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.5 קק״ל 1515.4 קק״לפחמימות 28.2 גרם 281.9 גרםשומן 2.5 גרם 24.9 גרםנתרן 487.4 מ״ג 4874.4 מ״גחלבון 3.3 גרם 32.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 3.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 68.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 19.7 מ״ג 196.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 152 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
300 גרם פניני טפיוקהמזרח מערב
-
3 כפות בוטנים קלוייםקצוצים
-
1 כפית שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןקצוץ
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
2 1/2 כפיות סוכר לבן
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפות קורנפלור
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
חופן כוסברהקצוצה
-
1/2 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים. מקלפים ומועכים לפירה.
- מכינים את הטפיוקה: שוטפים את פניני הטפיוקה תחת זרם מים ומעבירים לקערה. מוסיפים מים רותחים לכיסוי מלא ומשרים במשך 15 דקות.
- מסננים את פניני הטפיוקה, שוטפים תחת זרם מים קרים ושומרים בצד.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המעוכים את יתר המרכיבים, כולל פניני הטפיוקה ומערבבים.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בגודל בינוני. אפשר להיעזר בכף גלידה ליצירת כדורים בגודל זהה. מסדרים על מגש.
- מטגנים את הלביבות מכל הצדדים במשך 5 דקות, בסבבים של 4-5 לביבות כל פעם עד להזהבה יפה. מעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג.
- מגישים עם יוגורט ופרוסות לימון.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים. מקלפים ומועכים לפירה.
- מכינים את הטפיוקה: שוטפים את פניני הטפיוקה תחת זרם מים ומעבירים לקערה. מוסיפים מים רותחים לכיסוי מלא ומשרים במשך 15 דקות.
- מסננים את פניני הטפיוקה, שוטפים תחת זרם מים קרים ושומרים בצד.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המעוכים את יתר המרכיבים, כולל פניני הטפיוקה ומערבבים.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בגודל בינוני. אפשר להיעזר בכף גלידה ליצירת כדורים בגודל זהה. מסדרים על מגש.
- מטגנים את הלביבות מכל הצדדים במשך 5 דקות, בסבבים של 4-5 לביבות כל פעם עד להזהבה יפה. מעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג.
- מגישים עם יוגורט ופרוסות לימון.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן