לביבות תפוחי אדמה ומנגולד עם רוטב יוגורט לימוני
רצינו לשדרג את הלביבות הקלאסיות ואתם הרווחתם מהשדרוג! מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה עם מנגולד ורוטב יוגורט-נענע-לימון מעולה!
רצינו לשדרג את הלביבות הקלאסיות ואתם הרווחתם מהשדרוג! מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה עם מנגולד ורוטב יוגורט-נענע-לימון מעולה!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 233.8 קק״ל 2805.9 קק״לפחמימות 17.4 גרם 208.7 גרםשומן 15.4 גרם 185.2 גרםנתרן 520.7 מ״ג 6248.7 מ״גחלבון 5.4 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 16.2 גרםשומן רווי 2.5 גרם 29.6 גרםכולסטרול 84.4 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 40.0 מ״ג 479.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 291.7 מ״ג 3500.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות234
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 233.8 קק״ל 2805.9 קק״לפחמימות 17.4 גרם 208.7 גרםשומן 15.4 גרם 185.2 גרםנתרן 520.7 מ״ג 6248.7 מ״גחלבון 5.4 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 16.2 גרםשומן רווי 2.5 גרם 29.6 גרםכולסטרול 84.4 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 40.0 מ״ג 479.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 291.7 מ״ג 3500.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.8 מ״גסגור
מאכלים מטוגנים הם סימן היכר של חנוכה. ככל שמתקרבים יותר לחג, כך תראו ברשת יותר ויותר מתכונים של סופגניות ולביבות. וגם אנחנו כאן עם מתכון מעולה של לביבות תפוחי אדמה ומנגולד שהכי מומלץ להגיש עם רוטב חמצמץ של יוגורט לימוני
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 234 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
2 כפות שמן זית קלאסילטיגון הבצל
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
2 חבילות עלי מנגולדרק החלק הירוק, קצוץ
-
4 שיני שוםקצוצות
-
4 ביצים M
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
רוטב יוגורט
-
2מיכלים או 300 גרם יוגורט יווני 7%
-
3 כפות שמן זית חזק
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 1/4 כפיות פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית סומאק
-
4 עלי נענעקצוצים
-
2 כפות מיץ לימון טבעי
טיגון
-
1/2 כוס שמן זית קלאסי
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים כ-3 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים את המנגולד והשום, מערבבים וממשיכים לטגן. מעבירים לקערה, מצננים מעט, מוסיפים את יתר מרכיבי הלביבות ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים בנפרד מחבת עם שמן זית לטיגון חצי עמוק.
- יוצרים לביבות בגודל רצוי ומטגנים כ-3 דקות מכל צד להזהבה יפה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ושומרים במקרר.
- מגישים את הלביבות חמימות עם הרוטב בצד.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים כ-3 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים את המנגולד והשום, מערבבים וממשיכים לטגן. מעבירים לקערה, מצננים מעט, מוסיפים את יתר מרכיבי הלביבות ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים בנפרד מחבת עם שמן זית לטיגון חצי עמוק.
- יוצרים לביבות בגודל רצוי ומטגנים כ-3 דקות מכל צד להזהבה יפה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ושומרים במקרר.
- מגישים את הלביבות חמימות עם הרוטב בצד.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם ניתן להחליף את הביצים במרכיב אחר? (לטבעונים)
אפשר לנסות לוותר על הביצים ולהוסיף עוד 2 כפות קמח, לא ניסינו אבל זה אמור לעבוד