לביבות תפוחי אדמה ומנגולד עם רוטב יוגורט לימוני

רצינו לשדרג את הלביבות הקלאסיות ואתם הרווחתם מהשדרוג! מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה עם מנגולד ורוטב יוגורט-נענע-לימון מעולה!
רצינו לשדרג את הלביבות הקלאסיות ואתם הרווחתם מהשדרוג! מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה עם מנגולד ורוטב יוגורט-נענע-לימון מעולה!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    234
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 233.8 קק״ל 2805.9 קק״ל
    פחמימות 17.4 גרם 208.7 גרם
    שומן 15.4 גרם 185.2 גרם
    נתרן 520.7 מ״ג 6248.7 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 65.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 16.2 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 29.6 גרם
    כולסטרול 84.4 מ״ג 1012.8 מ״ג
    סידן 40.0 מ״ג 479.5 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 291.7 מ״ג 3500.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    234
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 233.8 קק״ל 2805.9 קק״ל
    פחמימות 17.4 גרם 208.7 גרם
    שומן 15.4 גרם 185.2 גרם
    נתרן 520.7 מ״ג 6248.7 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 65.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 16.2 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 29.6 גרם
    כולסטרול 84.4 מ״ג 1012.8 מ״ג
    סידן 40.0 מ״ג 479.5 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 291.7 מ״ג 3500.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור

מאכלים מטוגנים הם סימן היכר של חנוכה. ככל שמתקרבים יותר לחג, כך תראו ברשת יותר ויותר מתכונים של סופגניות ולביבות. וגם אנחנו כאן עם מתכון מעולה של לביבות תפוחי אדמה ומנגולד שהכי מומלץ להגיש עם רוטב חמצמץ של יוגורט לימוני

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות

רוטב יוגורט

טיגון


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי וחותכים לקוביות קטנות.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים כ-3 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים את המנגולד והשום, מערבבים וממשיכים לטגן. מעבירים לקערה, מצננים מעט, מוסיפים את יתר מרכיבי הלביבות ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מחממים בנפרד מחבת עם שמן זית לטיגון חצי עמוק.
  4. יוצרים לביבות בגודל רצוי ומטגנים כ-3 דקות מכל צד להזהבה יפה.

    לביבות מנגולד ותפוחי אדמה2
    מטגנים את הלביבות עד להזהבה יפה. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ושומרים במקרר.

    לביבות מנגולד ותפוחי אדמה3
    מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה. צילום: נמרוד סונדרס

  6. מגישים את הלביבות חמימות עם הרוטב בצד.
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה
לביבות תפוחי אדמה ומנגולד עם רוטב יוגורט מושלם. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מיכל גולדברג

    האם ניתן להחליף את הביצים במרכיב אחר? (לטבעונים)

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לנסות לוותר על הביצים ולהוסיף עוד 2 כפות קמח, לא ניסינו אבל זה אמור לעבוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות