כדורי בשר שבדיים בדיוק כמו באיקאה!
קבלו מתכון של כדורי בשר שבדיים בדיוק כמו באיקאה, שמכינים מבשר טחון ברוטב קרם קוקוס. אם השבדים אוהבים אותם, אז למה לא אנחנו?
קבלו מתכון של כדורי בשר שבדיים בדיוק כמו באיקאה, שמכינים מבשר טחון ברוטב קרם קוקוס. אם השבדים אוהבים אותם, אז למה לא אנחנו?
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.8 קק״ל 3724.6 קק״לפחמימות 16.1 גרם 96.9 גרםשומן 43.2 גרם 258.9 גרםנתרן 819.2 מ״ג 4915.4 מ״גחלבון 38.8 גרם 233.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.2 גרםשומן רווי 16.9 גרם 101.5 גרםכולסטרול 170.6 מ״ג 1023.4 מ״גסידן 41.2 מ״ג 247.4 מ״גברזל 4.8 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 642.4 מ״ג 3854.5 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 55.1 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות621
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.8 קק״ל 3724.6 קק״לפחמימות 16.1 גרם 96.9 גרםשומן 43.2 גרם 258.9 גרםנתרן 819.2 מ״ג 4915.4 מ״גחלבון 38.8 גרם 233.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.2 גרםשומן רווי 16.9 גרם 101.5 גרםכולסטרול 170.6 מ״ג 1023.4 מ״גסידן 41.2 מ״ג 247.4 מ״גברזל 4.8 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 642.4 מ״ג 3854.5 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 55.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 621 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
800 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס פירורי פנקומזרח מערב
-
1 ביצה L
-
1/3 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
-
3 כפות שמן קנולה
רוטב
-
5 כפות שמן קנולה
-
1/4 כוס קמח לבן
-
1 כוס ציר בקראו מים רותחים
-
3/4 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כפית חרדל דיז’וןחלק
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
הגשה
-
חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ודביקה.
- יוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומסדרים אותן על מגש.
- מעבירים את הקציצות להתייצבות במקרר במשך 30 דקות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להשחמה יפה, במשך כ-5-6 דקות. מטגנים בכמה סבבים כדי לא לצופף על המחבת.
- שומרים את הקציצות המטוגנות בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת גושית.
- מוסיפים את ציר הבקר (או מים רותחים), את קרם הקוקוס, הסויה, החרדל, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות עד שהרוטב מתחיל טיפה להסמיך.
- טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
- מפזרים פטרוזיליה ומגישים לצד פירה.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ודביקה.
- יוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומסדרים אותן על מגש.
- מעבירים את הקציצות להתייצבות במקרר במשך 30 דקות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להשחמה יפה, במשך כ-5-6 דקות. מטגנים בכמה סבבים כדי לא לצופף על המחבת.
- שומרים את הקציצות המטוגנות בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת גושית.
- מוסיפים את ציר הבקר (או מים רותחים), את קרם הקוקוס, הסויה, החרדל, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות עד שהרוטב מתחיל טיפה להסמיך.
- טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
- מפזרים פטרוזיליה ומגישים לצד פירה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
3 פעמים ברצף אני מנסה יוצא מגעיל,פעם אחת מלוח מידי פעם אחרת מר מידי… מתכון לא תקין
היי לירז, לא אמור להיות שום דבר במתכון שהופך את הקציצות למלוחות מידי או מרות מידי, האם יש משהו שאת עושה אחרת?