אם ארנצ’יני היה אסיאתי: כדורי אורז במילוי פטריות בטריאקי
ארנצ'יני שהם רק דמוי המתכון האיטלקי, כי בעצם מדובר בכדורי אורז בטעמים אסיאתיים במילוי פטריות שניתן לשדרג עם כל ירק שאוהבים
ארנצ'יני שהם רק דמוי המתכון האיטלקי, כי בעצם מדובר בכדורי אורז בטעמים אסיאתיים במילוי פטריות שניתן לשדרג עם כל ירק שאוהבים
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2740.1 קק״ל 10960.5 קק״לפחמימות 20.4 גרם 81.7 גרםסוכר 8.1 גרם 32.3 גרםשומן 285.5 גרם 1142.0 גרםנתרן 451.1 מ״ג 1804.6 מ״גחלבון 36.3 גרם 145.2 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 21.7 גרם 86.6 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 101.6 מ״ג 406.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 347.8 מ״ג 1391.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות2740
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2740.1 קק״ל 10960.5 קק״לפחמימות 20.4 גרם 81.7 גרםסוכר 8.1 גרם 32.3 גרםשומן 285.5 גרם 1142.0 גרםנתרן 451.1 מ״ג 1804.6 מ״גחלבון 36.3 גרם 145.2 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 21.7 גרם 86.6 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 101.6 מ״ג 406.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 347.8 מ״ג 1391.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
הארנצ’יני האיטלקי קרוי כך כי הוא נראה כמו תפוזון קטן וגם הכדורים הללו כתומים ופריכים בזכות הטיגון, רק שבפנים מחכה הפתעה! המילוי דווקא בטעמים אסיאתיים, מעטפת האורז מחביאה בתוכה מלית פטריות ובצל. אפשר להגיש עם רוטב סויה, לשדך לסלט, או סתם לאכול ככה כחטיף מיוחד ומקורי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 2740 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריזוטו
-
1 1/2 כוסות אורז ריזוטו
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
2 ליטר ציר ירקותאו כל ציר אחר שאוהבים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
מילוי
-
2 סלסילות פטריות שמפיניון
-
1 בצל סגול בינוניפרוס דק
-
2 כפות רוטב טריאקי קנור
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק קנור
כדורים
-
3 כוסות אורז ריזוטותבשיל, לפי ההוראות במתכון
-
2 ביצים L
-
100 גרם שקדים טחונים
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- מכינים ריזוטו: מרתיחים ציר עוף או ירקות ומשאירים ברתיחה עדינה על גבי להבה בינונית.
- שופכים לסיר אחר את שמן הזית ומוסיפים בצל קצוץ, מטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שהיין כולו נספג באורז. מתבלים במלח ופלפל.
- כעת מוסיפים בכל פעם כחצי כוס מהציר לתוך סיר הריזוטו ומערבבים עד שכל הציר נספג.
- ממשיכים כך, חצי כוס בכל פעם, עד שהאורז מתרכך, זה לוקח כ-20 דקות. בסיום מכבים את הלהבה ומצננים.
- מערבבים בקערה את הריזוטו עם הביצים. מתבלים במלח ופלפל.
- יוצרים כדורים מתערובת הריזוטו, בקוטר של כ-5 סנטימטרים ועושים גומה קטנה בכדור ומכניסים פנימה כף ממלית הפטריות. סוגרים ומגלגלים לכדור.
- מגלגלים את הכדורים בשקדים טחונים עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים.
- מכניסים לשמן עמוק ומטגנים 5 דקות, עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומגישים בליווי רוטב צי’לי מתוק או ברביקיו.
אופן הכנה
- מכינים ריזוטו: מרתיחים ציר עוף או ירקות ומשאירים ברתיחה עדינה על גבי להבה בינונית.
- שופכים לסיר אחר את שמן הזית ומוסיפים בצל קצוץ, מטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שהיין כולו נספג באורז. מתבלים במלח ופלפל.
- כעת מוסיפים בכל פעם כחצי כוס מהציר לתוך סיר הריזוטו ומערבבים עד שכל הציר נספג.
- ממשיכים כך, חצי כוס בכל פעם, עד שהאורז מתרכך, זה לוקח כ-20 דקות. בסיום מכבים את הלהבה ומצננים.
- מערבבים בקערה את הריזוטו עם הביצים. מתבלים במלח ופלפל.
- יוצרים כדורים מתערובת הריזוטו, בקוטר של כ-5 סנטימטרים ועושים גומה קטנה בכדור ומכניסים פנימה כף ממלית הפטריות. סוגרים ומגלגלים לכדור.
- מגלגלים את הכדורים בשקדים טחונים עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים.
- מכניסים לשמן עמוק ומטגנים 5 דקות, עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומגישים בליווי רוטב צי’לי מתוק או ברביקיו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
נראה מעולה. אפשר להקפיא ככדורים מצופים, ורגע לפני ההגשה לטגן?
הי אלישבע. אפשר ואף רצוי, להכין כמות גדולה, להקפיא ולפני ההגשה להוציא להפשרה קצרה ולטיגון.