אם ארנצ’יני היה אסיאתי: כדורי אורז במילוי פטריות בטריאקי

ארנצ'יני שהם רק דמוי המתכון האיטלקי, כי בעצם מדובר בכדורי אורז בטעמים אסיאתיים במילוי פטריות שניתן לשדרג עם כל ירק שאוהבים
ארנצ'יני שהם רק דמוי המתכון האיטלקי, כי בעצם מדובר בכדורי אורז בטעמים אסיאתיים במילוי פטריות שניתן לשדרג עם כל ירק שאוהבים
  • שרית נובק
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    2740
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2740.1 קק״ל 10960.5 קק״ל
    פחמימות 20.4 גרם 81.7 גרם
    סוכר 8.1 גרם 32.3 גרם
    שומן 285.5 גרם 1142.0 גרם
    נתרן 451.1 מ״ג 1804.6 מ״ג
    חלבון 36.3 גרם 145.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרם
    שומן רווי 21.7 גרם 86.6 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 101.6 מ״ג 406.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 347.8 מ״ג 1391.3 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    2740
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2740.1 קק״ל 10960.5 קק״ל
    פחמימות 20.4 גרם 81.7 גרם
    סוכר 8.1 גרם 32.3 גרם
    שומן 285.5 גרם 1142.0 גרם
    נתרן 451.1 מ״ג 1804.6 מ״ג
    חלבון 36.3 גרם 145.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרם
    שומן רווי 21.7 גרם 86.6 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 101.6 מ״ג 406.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 347.8 מ״ג 1391.3 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור

הארנצ’יני האיטלקי קרוי כך כי הוא נראה כמו תפוזון קטן וגם הכדורים הללו כתומים ופריכים בזכות הטיגון, רק שבפנים מחכה הפתעה! המילוי דווקא בטעמים אסיאתיים, מעטפת האורז מחביאה בתוכה מלית פטריות ובצל. אפשר להגיש עם רוטב סויה, לשדך לסלט, או סתם לאכול ככה כחטיף מיוחד ומקורי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מנות ראשונות
שרית נובק
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ריזוטו

כדורים


אופן הכנה

  1. מכינים ריזוטו: מרתיחים ציר עוף או ירקות ומשאירים ברתיחה עדינה על גבי להבה בינונית.
  2. שופכים לסיר אחר את שמן הזית ומוסיפים בצל קצוץ, מטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת.
  3. מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שהיין כולו נספג באורז. מתבלים במלח ופלפל.
  4. כעת מוסיפים בכל פעם כחצי כוס מהציר לתוך סיר הריזוטו ומערבבים עד שכל הציר נספג.
  5. ממשיכים כך, חצי כוס בכל פעם, עד שהאורז מתרכך, זה לוקח כ-20 דקות. בסיום מכבים את הלהבה ומצננים.
  6. מערבבים בקערה את הריזוטו עם הביצים. מתבלים במלח ופלפל.
  7. יוצרים כדורים מתערובת הריזוטו, בקוטר של כ-5 סנטימטרים ועושים גומה קטנה בכדור ומכניסים פנימה כף ממלית הפטריות. סוגרים ומגלגלים לכדור.
  8. מגלגלים את הכדורים בשקדים טחונים עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים.
  9. מכניסים לשמן עמוק ומטגנים 5 דקות, עד להזהבה יפה.
  10. מוציאים ומגישים בליווי רוטב צי’לי מתוק או ברביקיו.

    כדורי אורז במילוי פטריות. צילום: שרית נובק
    כדורי אורז במילוי פטריות. צילום: שרית נובק


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אם ארנצ’יני היה אסיאתי: כדורי אורז במילוי פטריות בטריאקי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אלי7

    נראה מעולה. אפשר להקפיא ככדורים מצופים, ורגע לפני ההגשה לטגן?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי אלישבע. אפשר ואף רצוי, להכין כמות גדולה, להקפיא ולפני ההגשה להוציא להפשרה קצרה ולטיגון.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות