דונאטס עם גלייז ורוד וסוכריות צבעוניות כמו של הומר סימפסון
מתכון חגיגי של בן שי לסופגניות דונאטס טריות ונימוחות בציפוי שוקולד ורוד וספרינקלס, בדיוק כמו אלה שגרמו להומר סימפסון לומר "מממממ... דונאטס..."
מתכון חגיגי של בן שי לסופגניות דונאטס טריות ונימוחות בציפוי שוקולד ורוד וספרינקלס, בדיוק כמו אלה שגרמו להומר סימפסון לומר "מממממ... דונאטס..."
- בן שי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2106.7 קק״ל 21066.6 קק״לפחמימות 48.3 גרם 483.0 גרםשומן 215.1 גרם 2150.9 גרםנתרן 198.2 מ״ג 1982.0 מ״גחלבון 6.2 גרם 62.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.7 גרםשומן רווי 22.0 גרם 219.5 גרםכולסטרול 42.9 מ״ג 429.0 מ״גסידן 61.1 מ״ג 611.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 117.0 מ״ג 1169.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות2107
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2106.7 קק״ל 21066.6 קק״לפחמימות 48.3 גרם 483.0 גרםשומן 215.1 גרם 2150.9 גרםנתרן 198.2 מ״ג 1982.0 מ״גחלבון 6.2 גרם 62.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.7 גרםשומן רווי 22.0 גרם 219.5 גרםכולסטרול 42.9 מ״ג 429.0 מ״גסידן 61.1 מ״ג 611.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 117.0 מ״ג 1169.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 2107 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
320 גרם קמח לבןאו 2 כוסות + 4 כפות
-
1/2 כף שמרים יבשים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
120מ"ל או 1/2 כוס חלב 3%
-
1 ביצה M
-
1 כף שמן קנולה
-
50 גרם חמאה רכה
-
1/2 כף תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
טיגון עמוק
-
2 ליטר שמן קנולה
ציפוי
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
2 טיפות צבע מאכל אדוםאו ורוד - ממש מעט עד שמגיעים לצבע הרצוי
-
1 חופן סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב מספר רגעים עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוסיפים את הביצה, השמן, החמאה, תמצית הווניל והמלח ולשים כ-5 דקות לבצק חלק ואלסטי ויחסית רך בהשוואה לבצקים אחרים.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעובי של ס”מ-ס”מ וחצי.
- קורצים טבעות בגודל שרוצים, מעבירים לריבועי נייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה (את הבצק העודף אפשר לרדד שוב ולקרוץ מחדש, אך הדונאטס האלה יצאו מעט יבשות יותר, אז שימו לב מראש לקרוץ את הטבעות בצורה הכי יעילה שאפשר).
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (160 מעלות) ובזהירות מעבירים את הדונאטס עם נייר האפייה לתוך השמן (הנייר יתנתק בקלות מהבצק ואז יהיה ניתן להוציא אותו). מטגנים מספר דקות מכל צד להזהבה.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים או על באן מרי את השוקולד הלבן והשמנת. מוסיפים מעט צבע מאכל ומערבבים עד קבלת הגוון הרצוי.
- טובלים את סופגניות הדונאטס המוכנות בציפוי, מפזרים את הסוכריות הצבעוניות ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב מספר רגעים עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוסיפים את הביצה, השמן, החמאה, תמצית הווניל והמלח ולשים כ-5 דקות לבצק חלק ואלסטי ויחסית רך בהשוואה לבצקים אחרים.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעובי של ס”מ-ס”מ וחצי.
- קורצים טבעות בגודל שרוצים, מעבירים לריבועי נייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה (את הבצק העודף אפשר לרדד שוב ולקרוץ מחדש, אך הדונאטס האלה יצאו מעט יבשות יותר, אז שימו לב מראש לקרוץ את הטבעות בצורה הכי יעילה שאפשר).
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (160 מעלות) ובזהירות מעבירים את הדונאטס עם נייר האפייה לתוך השמן (הנייר יתנתק בקלות מהבצק ואז יהיה ניתן להוציא אותו). מטגנים מספר דקות מכל צד להזהבה.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים או על באן מרי את השוקולד הלבן והשמנת. מוסיפים מעט צבע מאכל ומערבבים עד קבלת הגוון הרצוי.
- טובלים את סופגניות הדונאטס המוכנות בציפוי, מפזרים את הסוכריות הצבעוניות ומגישים מיד.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן