שבת משפחתית – חמין מקרוני עם שוקי עוף ותפוחי אדמה של שי-לי ליפא

כשהגשם מטפטף בחוץ ומזג האוויר סגרירי, הכי כיף להכין חמין מקרוני שיחמם לכם את השבת. שי-לי ליפא עם מתכון לתבשיל היהודי שכולם אוהבים
כשהגשם מטפטף בחוץ ומזג האוויר סגרירי, הכי כיף להכין חמין מקרוני שיחמם לכם את השבת. שי-לי ליפא עם מתכון לתבשיל היהודי שכולם אוהבים
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1949
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1949.0 קק״ל 11694.0 קק״ל
    פחמימות 94.4 גרם 566.5 גרם
    שומן 143.7 גרם 862.1 גרם
    נתרן 1699.7 מ״ג 10198.1 מ״ג
    חלבון 62.5 גרם 374.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרם
    כולסטרול 92.8 מ״ג 556.8 מ״ג
    סידן 40.4 מ״ג 242.4 מ״ג
    ברזל 8.4 מ״ג 50.2 מ״ג
    אשלגן 475.8 מ״ג 2854.6 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1949
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1949.0 קק״ל 11694.0 קק״ל
    פחמימות 94.4 גרם 566.5 גרם
    שומן 143.7 גרם 862.1 גרם
    נתרן 1699.7 מ״ג 10198.1 מ״ג
    חלבון 62.5 גרם 374.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרם
    כולסטרול 92.8 מ״ג 556.8 מ״ג
    סידן 40.4 מ״ג 242.4 מ״ג
    ברזל 8.4 מ״ג 50.2 מ״ג
    אשלגן 475.8 מ״ג 2854.6 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
שי-לי ליפא
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מקרוני

עוף

תבשיל


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  2. מכינים את חומרי הגלם: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים מקרוני ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
  3. יוצקים 1/3 כוס שמן (את שאר השמן שומרים לטיגון העוף), מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
  4. מחממים סיר חמין גדול על להבה גבוה. מוסיפים 1/3 כוס שמן ועוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מוציאים את העוף לקערה.
  5. מטגנים את העצמות כ-3 דקות מכל צד עד שהעצמות זהובות. מוציאים את העצמות לקערה ומסירים את הסיר מהאש.
  6. מסדרים את הסיר ואופים: קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצאים. קולפים את הבצל וחוצים לחצאים.
  7. מניחים בתחתית הסיר (עם השמן שנותר מהטיגון) את חצאי תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים עליהם את הבצלים החצויים.
  8. מניחים על הבצלים 1/3 מהמקרוני המבושל, ועליו את השוקיים והעצמות המטוגנות. מניחים מעל הכל את שאר המקרוני המבושל. יוצקים מים ויין לבן ומכסים בנייר אפייה.
  9. מניחים מעל ביצים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים בתנור החם 8-6 שעות. מומלץ לבדוק אחרי 5 שעות של אפייה, ואם החמין לא זהוב כדאי להעלות את החום ל-160 מעלות.

רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שבת משפחתית – חמין מקרוני עם שוקי עוף ותפוחי אדמה של שי-לי ליפא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    בני

    ……קשקוש בלבוש מסובך ולא קשור למקור…..

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ליאת, כן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות