שבת משפחתית – חמין מקרוני עם שוקי עוף ותפוחי אדמה של שי-לי ליפא
כשהגשם מטפטף בחוץ ומזג האוויר סגרירי, הכי כיף להכין חמין מקרוני שיחמם לכם את השבת. שי-לי ליפא עם מתכון לתבשיל היהודי שכולם אוהבים
כשהגשם מטפטף בחוץ ומזג האוויר סגרירי, הכי כיף להכין חמין מקרוני שיחמם לכם את השבת. שי-לי ליפא עם מתכון לתבשיל היהודי שכולם אוהבים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1949.0 קק״ל 11694.0 קק״לפחמימות 94.4 גרם 566.5 גרםשומן 143.7 גרם 862.1 גרםנתרן 1699.7 מ״ג 10198.1 מ״גחלבון 62.5 גרם 374.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 92.8 מ״ג 556.8 מ״גסידן 40.4 מ״ג 242.4 מ״גברזל 8.4 מ״ג 50.2 מ״גאשלגן 475.8 מ״ג 2854.6 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 26.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות1949
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1949.0 קק״ל 11694.0 קק״לפחמימות 94.4 גרם 566.5 גרםשומן 143.7 גרם 862.1 גרםנתרן 1699.7 מ״ג 10198.1 מ״גחלבון 62.5 גרם 374.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 92.8 מ״ג 556.8 מ״גסידן 40.4 מ״ג 242.4 מ״גברזל 8.4 מ״ג 50.2 מ״גאשלגן 475.8 מ״ג 2854.6 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 26.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 1949 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מקרוני
-
1חבילה או 500 גרם פסטה מקרוני (מס’ 7)
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
עוף
-
8 שוקי עוף ללא עור בינוניות
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 עצמות מח גדולות
תבשיל
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 בצלים בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
8 ביצים קשות L
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-140 מעלות.
- מכינים את חומרי הגלם: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים מקרוני ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
- יוצקים 1/3 כוס שמן (את שאר השמן שומרים לטיגון העוף), מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מחממים סיר חמין גדול על להבה גבוה. מוסיפים 1/3 כוס שמן ועוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מוציאים את העוף לקערה.
- מטגנים את העצמות כ-3 דקות מכל צד עד שהעצמות זהובות. מוציאים את העצמות לקערה ומסירים את הסיר מהאש.
- מסדרים את הסיר ואופים: קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצאים. קולפים את הבצל וחוצים לחצאים.
- מניחים בתחתית הסיר (עם השמן שנותר מהטיגון) את חצאי תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים עליהם את הבצלים החצויים.
- מניחים על הבצלים 1/3 מהמקרוני המבושל, ועליו את השוקיים והעצמות המטוגנות. מניחים מעל הכל את שאר המקרוני המבושל. יוצקים מים ויין לבן ומכסים בנייר אפייה.
- מניחים מעל ביצים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים בתנור החם 8-6 שעות. מומלץ לבדוק אחרי 5 שעות של אפייה, ואם החמין לא זהוב כדאי להעלות את החום ל-160 מעלות.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-140 מעלות.
- מכינים את חומרי הגלם: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים מקרוני ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
- יוצקים 1/3 כוס שמן (את שאר השמן שומרים לטיגון העוף), מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מחממים סיר חמין גדול על להבה גבוה. מוסיפים 1/3 כוס שמן ועוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מוציאים את העוף לקערה.
- מטגנים את העצמות כ-3 דקות מכל צד עד שהעצמות זהובות. מוציאים את העצמות לקערה ומסירים את הסיר מהאש.
- מסדרים את הסיר ואופים: קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצאים. קולפים את הבצל וחוצים לחצאים.
- מניחים בתחתית הסיר (עם השמן שנותר מהטיגון) את חצאי תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים עליהם את הבצלים החצויים.
- מניחים על הבצלים 1/3 מהמקרוני המבושל, ועליו את השוקיים והעצמות המטוגנות. מניחים מעל הכל את שאר המקרוני המבושל. יוצקים מים ויין לבן ומכסים בנייר אפייה.
- מניחים מעל ביצים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים בתנור החם 8-6 שעות. מומלץ לבדוק אחרי 5 שעות של אפייה, ואם החמין לא זהוב כדאי להעלות את החום ל-160 מעלות.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
……קשקוש בלבוש מסובך ולא קשור למקור…..
תנור על טורבו?
היי ליאת, כן