קפונטה – סלט חצילים סיציליאני

סלט חצילים קצת אחר, עם המון טעמים מיוחדים שמשתלבים נהדר. אפשר לאכול אותו בכריך ואפשר אפילו להפוך אותו לרוטב פסטה שמכינים בקלי קלות
סלט חצילים קצת אחר, עם המון טעמים מיוחדים שמשתלבים נהדר. אפשר לאכול אותו בכריך ואפשר אפילו להפוך אותו לרוטב פסטה שמכינים בקלי קלות
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    1678
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1678.3 קק״ל 1678.3 קק״ל
    פחמימות 160.6 גרם 160.6 גרם
    שומן 110.5 גרם 110.5 גרם
    נתרן 1622.7 מ״ג 1622.7 מ״ג
    חלבון 33.3 גרם 33.3 גרם
    סיבים תזונתיים 55.4 גרם 55.4 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 1.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סידן 859.0 מ״ג 859.0 מ״ג
    ברזל 30.5 מ״ג 30.5 מ״ג
    אשלגן 7641.4 מ״ג 7641.4 מ״ג
    אבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    1678
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1678.3 קק״ל 1678.3 קק״ל
    פחמימות 160.6 גרם 160.6 גרם
    שומן 110.5 גרם 110.5 גרם
    נתרן 1622.7 מ״ג 1622.7 מ״ג
    חלבון 33.3 גרם 33.3 גרם
    סיבים תזונתיים 55.4 גרם 55.4 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 1.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סידן 859.0 מ״ג 859.0 מ״ג
    ברזל 30.5 מ״ג 30.5 מ״ג
    אשלגן 7641.4 מ״ג 7641.4 מ״ג
    אבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
אפרת ליכטנשטט
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. חותכים את החציל ואת הפלפל האדום לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
  2. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
  3. קוצצים דק את הסלרי, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והנענע.
  4. במחבת קטנה קולים את הצנוברים (ללא שמן) עד שהם מעט שחומים, ושומרים בקערה בצד.
  5. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומקפיצים את קוביות החצילים כעשר דקות עד שהן רכות ומעט שחומות.
  6. מוסיפים למחבת שום, פלפל, סלרי ובצל ומטגנים כחמש דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  7. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, צימוקים, מלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים צנוברים, רסק עגבניות, סוכר ואת שני סוגי החומץ ומבשלים עוד כשלוש דקות.
  9. מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים על טוסט או על מנת פסטה. שומרים בקירור.

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קפונטה – סלט חצילים סיציליאני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    ליאל

    נשמע סלט מטורף! יש במה להחליף את הבלסמי והחומץ תפוחים? לא משתמשת הרהה וממש באלי לנסות את הסלט הזה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות