מרק עוף תאילנדי עם אטריות מטוגנות
ישראל אהרוני מכין מנה חורפית ומנחמת מהמזרח הרחוק - מרק עוף תאילנדי עם אטריות מטוגנות קראנצ'יות מלמעלה שמשדרגות אותו פלאים. חופשה בתאילנד בלי לארוז מזוודה
ישראל אהרוני מכין מנה חורפית ומנחמת מהמזרח הרחוק - מרק עוף תאילנדי עם אטריות מטוגנות קראנצ'יות מלמעלה שמשדרגות אותו פלאים. חופשה בתאילנד בלי לארוז מזוודה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 393.9 קק״ל 3151.3 קק״לפחמימות 25.5 גרם 204.3 גרםשומן 27.9 גרם 223.3 גרםנתרן 338.0 מ״ג 2704.2 מ״גחלבון 15.6 גרם 124.9 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.5 גרםשומן רווי 21.2 גרם 169.3 גרםכולסטרול 14.5 מ״ג 116.0 מ״גסידן 77.5 מ״ג 620.2 מ״גברזל 3.2 מ״ג 25.6 מ״גאשלגן 631.3 מ״ג 5050.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות394
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 393.9 קק״ל 3151.3 קק״לפחמימות 25.5 גרם 204.3 גרםשומן 27.9 גרם 223.3 גרםנתרן 338.0 מ״ג 2704.2 מ״גחלבון 15.6 גרם 124.9 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.5 גרםשומן רווי 21.2 גרם 169.3 גרםכולסטרול 14.5 מ״ג 116.0 מ״גסידן 77.5 מ״ג 620.2 מ״גברזל 3.2 מ״ג 25.6 מ״גאשלגן 631.3 מ״ג 5050.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 394 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אטריות מטוגנות
-
400 גרם אטריות ביצים
מרק
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
3 בצלי שאלוט קטנים
-
4 שיני שום
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 כפות סוכר דקלים
-
2 קופסאות שימורים חלב קוקוס
-
3 עלי קפיר ליים מיובש
-
3 כפות רוטב סויה
-
4 כוסות מים רותחים
-
1 כפית כורכום
-
2 גזרים בינוניים
-
2 קישואים בינוניים
-
300 גרם סטייק פרגית
-
1 צרור באק צ’וי
הגשה
-
1 כוס נבטים סיניים
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1 חופן כוסברה
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות במי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במי ברז ומערבבים עם מעט שמן למניעת הידבקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בווק ומטגנים מחצית מכמות האטריות בשמן, עד שהן פריכות לגמרי. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
- במכתש ועלי (או בכוס בלנדר מוט) כותשים את הפלפל החריף, בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר וסוכר הדקלים עד לקבלת משחה פירורית.
- בסיר גדול מחממים שמן, מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים כשתי דקות.
- יוצקים למחבת את חלב הקוקוס, מוסיפים עלי קפיר ליים, מים רותחים וסויה ומביאים לרתיחה.
- חותכים את הגזרים לטבעות ואת הקישואים לחצאי עיגולים. חותכים את הפרגית והבאק צ’וי לרצועות דקות.
- מוסיפים גזרים, קישואים, כורכום, מיץ ליים ונתחי פרגית ומביאים שוב לרתיחה, מבשלים כעשר דקות. ברגע האחרון מוסיפים את הבאק צ’וי לבישול קצר של דקה.
- מגישים: מחלקים את האטריות המבושלות לקעריות מרק, יוצקים עליהן את המרק, מוסיפים נבטים ואטריות מטוגנות מלמעלה, מעטרים בבצל ירוק ועלי כוסברה טריים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות במי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במי ברז ומערבבים עם מעט שמן למניעת הידבקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בווק ומטגנים מחצית מכמות האטריות בשמן, עד שהן פריכות לגמרי. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
- במכתש ועלי (או בכוס בלנדר מוט) כותשים את הפלפל החריף, בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר וסוכר הדקלים עד לקבלת משחה פירורית.
- בסיר גדול מחממים שמן, מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים כשתי דקות.
- יוצקים למחבת את חלב הקוקוס, מוסיפים עלי קפיר ליים, מים רותחים וסויה ומביאים לרתיחה.
- חותכים את הגזרים לטבעות ואת הקישואים לחצאי עיגולים. חותכים את הפרגית והבאק צ’וי לרצועות דקות.
- מוסיפים גזרים, קישואים, כורכום, מיץ ליים ונתחי פרגית ומביאים שוב לרתיחה, מבשלים כעשר דקות. ברגע האחרון מוסיפים את הבאק צ’וי לבישול קצר של דקה.
- מגישים: מחלקים את האטריות המבושלות לקעריות מרק, יוצקים עליהן את המרק, מוסיפים נבטים ואטריות מטוגנות מלמעלה, מעטרים בבצל ירוק ועלי כוסברה טריים. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן