טבעות זוקיני עם טחינה ועשבי תיבול
מחפשים מנה ראשונה שונה ומרעננת שמתאימה גם לצמחונים? המנה הבאה בדיוק בשבילכם: טבעות זוקיני עם טחינה ועשבי תיבול. מנה קלה ומהירת הכנה
מחפשים מנה ראשונה שונה ומרעננת שמתאימה גם לצמחונים? המנה הבאה בדיוק בשבילכם: טבעות זוקיני עם טחינה ועשבי תיבול. מנה קלה ומהירת הכנה
- מורן שטרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.1 קק״ל 920.3 קק״לפחמימות 9.7 גרם 38.8 גרםשומן 18.3 גרם 73.4 גרםנתרן 36.5 מ״ג 146.0 מ״גחלבון 8.4 גרם 33.5 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.7 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.0 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 10.8 מ״גסידן 167.0 מ״ג 668.0 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 498.8 מ״ג 1995.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות230
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.1 קק״ל 920.3 קק״לפחמימות 9.7 גרם 38.8 גרםשומן 18.3 גרם 73.4 גרםנתרן 36.5 מ״ג 146.0 מ״גחלבון 8.4 גרם 33.5 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.7 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.0 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 10.8 מ״גסידן 167.0 מ״ג 668.0 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 498.8 מ״ג 1995.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 230 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס יוגורט 3%
-
1 שן שום
-
1/2 צרור בזיליקום
-
1/2 צרור נענע
-
1 עגבנייה בינונית
הגשה
-
1/4 כוס גפרורי שקדים
אופן הכנה
- קוצצים את הבזיליקום, נענע, שום ועגבנייה. משאירים כמה עלי בזיליקום שלמים לקישוט.
- מחממים מחבת עם כף שמן זית וחצי כפית מלח צמחי מרפא/ מלח ים ורוזמרין.
- צורבים את טבעות הזוקיני, משני הצדדים, כל צד כ-3 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את הטחינה, יוגורט ונענע.
- מערבבים בקערה נפרדת את העגבנייה הקצוצה, שום ובזיליקום.
- מרכיבים: מניחים בצלחת רחבה ושטוחה את טבעות הזוקיני, במרחק שווה אחת מהשניה.
- מניחים בזהירות כפית מתערובת הטחינה לתוך כל טבעת.
- מניחים בזהירות מתערובת העגבניות לתוך כל טבעת.
- מפזרים בתוך כל טבעת מעט שברי שקדים.
- מעמידים בכל טבעת עלה בזיליקום.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- קוצצים את הבזיליקום, נענע, שום ועגבנייה. משאירים כמה עלי בזיליקום שלמים לקישוט.
- מחממים מחבת עם כף שמן זית וחצי כפית מלח צמחי מרפא/ מלח ים ורוזמרין.
- צורבים את טבעות הזוקיני, משני הצדדים, כל צד כ-3 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את הטחינה, יוגורט ונענע.
- מערבבים בקערה נפרדת את העגבנייה הקצוצה, שום ובזיליקום.
- מרכיבים: מניחים בצלחת רחבה ושטוחה את טבעות הזוקיני, במרחק שווה אחת מהשניה.
- מניחים בזהירות כפית מתערובת הטחינה לתוך כל טבעת.
- מניחים בזהירות מתערובת העגבניות לתוך כל טבעת.
- מפזרים בתוך כל טבעת מעט שברי שקדים.
- מעמידים בכל טבעת עלה בזיליקום.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן