טיסה ישירה להודו: לביבות תפוחי אדמה הודיות עם רוטב קארי אדום
לביבות כאלה עדיין לא אכלתם: לביבות תפוחי אדמה הודיות עם רוטב קארי אדום. לביבות שמנמנות ורכות בתוספת של אפונה ירוקה בליווי רוטב קארי ובצל ירוק
לביבות כאלה עדיין לא אכלתם: לביבות תפוחי אדמה הודיות עם רוטב קארי אדום. לביבות שמנמנות ורכות בתוספת של אפונה ירוקה בליווי רוטב קארי ובצל ירוק
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.4 קק״ל 1833.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 65.8 גרםשומן 16.6 גרם 166.2 גרםנתרן 274.2 מ״ג 2742.0 מ״גחלבון 2.8 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.4 גרםשומן רווי 6.3 גרם 62.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.3 מ״ג 73.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 131.0 מ״ג 1309.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות183
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.4 קק״ל 1833.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 65.8 גרםשומן 16.6 גרם 166.2 גרםנתרן 274.2 מ״ג 2742.0 מ״גחלבון 2.8 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.4 גרםשומן רווי 6.3 גרם 62.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.3 מ״ג 73.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 131.0 מ״ג 1309.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 183 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
1 ק"ג תפוחי אדמהקלופים וחצויים
-
2 כפות שמן זיתאו שמן קנולה
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפיות אבקת קארימזרח מערב
-
1/2 כפית הל טחוןלא חובה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואהמופשרת
-
1/2 כוס פירורי פנקומזרח מערב
טיגון
-
1/3 כוס שמן קנולה
רוטב קארי אדום
-
1 כפית ממרח קארי אדוםמזרח מערב
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקהמרוככת
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערבאו יותר לפי הטעם
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שהם מתרככים. מסננים ומשאירים בצד.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל רוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד עד להגשה.
- מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המסוננים את שני סוגי השמן והתבלינים ומועכים למרקם לא חלק מדי. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בגודל בינוני ומגלגלים כל אחת בתערובת פירורי פנקו ומעט אבקת קארי.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מגישים עם רוטב קארי ובצל ירוק.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שהם מתרככים. מסננים ומשאירים בצד.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל רוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד עד להגשה.
- מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המסוננים את שני סוגי השמן והתבלינים ומועכים למרקם לא חלק מדי. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בגודל בינוני ומגלגלים כל אחת בתערובת פירורי פנקו ומעט אבקת קארי.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מגישים עם רוטב קארי ובצל ירוק.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן