-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 112.8 קק״ל 902.7 קק״לפחמימות 17.7 גרם 141.6 גרםשומן 1.9 גרם 15.4 גרםנתרן 372.8 מ״ג 2982.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 52.7 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 37.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.7 מ״ג 517.7 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 239.3 מ״ג 1914.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות113
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 112.8 קק״ל 902.7 קק״לפחמימות 17.7 גרם 141.6 גרםשומן 1.9 גרם 15.4 גרםנתרן 372.8 מ״ג 2982.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 52.7 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 37.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.7 מ״ג 517.7 מ״גברזל 2.0 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 239.3 מ״ג 1914.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 113 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל
-
1 כוס עדשים שחורות
-
1 כף שמן קנולה
-
1 בצל בינוני
-
1 גזר בינוני
-
3 שיני שום
-
1 כוס מים רותחים
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 חבילה ארוגולה
-
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים ומשרים לפחות למשך שעתיים (ורצוי למשך הלילה). מסננים.
- קולפים וחותכים את הבצל והגזר לקוביות. קולפים ופורסים דק את השום. קוצצים את הפטרוזיליה והאורוגולה.
- מחממים את השמן בסיר רחב, מאדים את הבצל והגזר, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.
- מכסים וממשיכים לבשל במשך 25 דקות על אש בינונית עד לריכוך העדשים והסמכת התבשיל, אך לא עד לפירוק העדשים.
- מעבירים את התבשיל לקערה ומוסיפים מעל את הפטרוזיליה והאורוגולה.
- מתבלים במיץ הלימון ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל.
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים ומשרים לפחות למשך שעתיים (ורצוי למשך הלילה). מסננים.
- קולפים וחותכים את הבצל והגזר לקוביות. קולפים ופורסים דק את השום. קוצצים את הפטרוזיליה והאורוגולה.
- מחממים את השמן בסיר רחב, מאדים את הבצל והגזר, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.
- מכסים וממשיכים לבשל במשך 25 דקות על אש בינונית עד לריכוך העדשים והסמכת התבשיל, אך לא עד לפירוק העדשים.
- מעבירים את התבשיל לקערה ומוסיפים מעל את הפטרוזיליה והאורוגולה.
- מתבלים במיץ הלימון ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
מתי מוסיפים את העדשים? אחרי הטיגון?
היי יוסי, כן אחרי הטיגון
שכחתם רק לכתוב שיש להוסיף את העדשים… חחח
פרט שולי חחח
מעולה!
אפשר להוסיף גם דלורית וזוקיני?
בהחלט. ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים.
אפשר להוסיף דלורית וזוקיני?
בטח. אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים.