משלוח המנות הכי שווה שיש – אוזני המן פאי תפוחים של תמרה אהרוני
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.1 קק״ל 3953.0 קק״לפחמימות 95.2 גרם 761.9 גרםשומן 15.5 גרם 123.8 גרםנתרן 427.3 מ״ג 3418.5 מ״גחלבון 12.6 גרם 100.6 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 36.1 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרםכולסטרול 45.0 מ״ג 359.9 מ״גסידן 25.0 מ״ג 200.2 מ״גברזל 5.0 מ״ג 40.4 מ״גאשלגן 136.2 מ״ג 1089.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות494
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.1 קק״ל 3953.0 קק״לפחמימות 95.2 גרם 761.9 גרםשומן 15.5 גרם 123.8 גרםנתרן 427.3 מ״ג 3418.5 מ״גחלבון 12.6 גרם 100.6 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 36.1 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרםכולסטרול 45.0 מ״ג 359.9 מ״גסידן 25.0 מ״ג 200.2 מ״גברזל 5.0 מ״ג 40.4 מ״גאשלגן 136.2 מ״ג 1089.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
מכל מאכלי החגים אני חושבת שאזני המן הן החביבות עלי ביותר. נגיד אם תתנו לי לבחור בין אזני המן לסופגניות אני אבחר אזני המן בלי לחשוב פעמיים. משהו בפשטות שלהן, הבצק הפריך המליות השונות שנשארו די פשוטות לאורך השנים – פרג, אגוזים, שוקולד, יש בהן משהו נורא נעים, כמעט נוסטלגי.
אבל דווקא בגלל הפשטות הזו שנשמרה באזני ההמן אני בכל פורים מוצאת את עצמי מחדש בדילמה, מצד אחד בא לי לגוון ולנסות משהו חדש, מצד שני אני מרגישה חצופה, מי אני שאגוון עכשיו משהו שנשאר כל כך לא מגוון (ואני מתכוונת לזה במובן הכי טוב שיש) במשך כל כך הרבה זמן?
אז השנה מצאתי פתרון. אני ארמה את עצמי ואכין פאי תפוחים שגם הוא חביב עלי במיוחד, בצורת אזני המן. זה מצד אחד יכול בקלות לענות על הקטגוריה של אזני המן – זה הרי מקופל למשולש המסורתי, מצד שני כשאבוא אל עצמי בטענות אני תמיד יכולה להזכיר לעצמי שבכלל מדובר בפאי תפוחים.
והבונוס? בזכות בצק העלים הקנוי (איכותי ועל בסיס חמאה כמובן) שלא צריך עכשיו להכין ולקרר ולרדד, כל התהליך הוא נורא זריז ולוקח ממש מעט זמן, יופי של קיצור דרך.
האזני פאי האלו יוצאות מהתנור חמות, פריכות, חמאתיות בזוקות בקצת סוכר וממולאות בתפוחים מקורמלים משגעים. אפשר לארוז אותן במשלוחי מנות או להגיש אותן בערמה לשולחן עם קצת שמנת חמוצה או קצפת ליד.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 494 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג בצק עלים קפואעל בסיס חמאה
מלית
-
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים
-
30 גרם חמאה
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות סוכר חוםאו מייפל
אפשרויות הגשה
-
2 כפות שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 כפות קצפת מוכנה קנויה
-
2 כפות גלידה מוכנהבטעם וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. במחבת שמים את קוביות התפוחים, החמאה, קינמון, וניל, וסוכר חום ומבשלים כ-10 דק’ עד שהתפוחים מקורמלים היטב ומניחים בצד לכמה דק להתקרר.
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק עלים לעובי של כחצי ס”מ ובעזרת קורצן עוגיות או כוס חותכים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס”מ.
- מומלץ מאוד בשלב זה להכניס את עיגולי הבצק לפריזר לכ-10-15 דק’. הבצק הקר נח בהרבה לקיפול והתוצאה יוצאת הרבה יותר טובה.
- מוציאים את עיגולי הבצק מהפריזר ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של תפוחים מקורמלים, מקפלים לצורת אוזן המן ומהדקים היטב.
- מסדרים את אזני ההמן המקופלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל אוזן המן בביצה ובוזקים במעט סוכר.
- אופים כ-12-15 דק עד שהבצק תפוח ושחום קלות. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה / קצפת / גלידה וניל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. במחבת שמים את קוביות התפוחים, החמאה, קינמון, וניל, וסוכר חום ומבשלים כ-10 דק’ עד שהתפוחים מקורמלים היטב ומניחים בצד לכמה דק להתקרר.
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק עלים לעובי של כחצי ס”מ ובעזרת קורצן עוגיות או כוס חותכים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס”מ.
- מומלץ מאוד בשלב זה להכניס את עיגולי הבצק לפריזר לכ-10-15 דק’. הבצק הקר נח בהרבה לקיפול והתוצאה יוצאת הרבה יותר טובה.
- מוציאים את עיגולי הבצק מהפריזר ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של תפוחים מקורמלים, מקפלים לצורת אוזן המן ומהדקים היטב.
- מסדרים את אזני ההמן המקופלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל אוזן המן בביצה ובוזקים במעט סוכר.
- אופים כ-12-15 דק עד שהבצק תפוח ושחום קלות. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה / קצפת / גלידה וניל.
הערות
- בגלל שמשתמשים במתכון הזה בבצק עלים שיש בו הרבה שומן (חמאה במקרה הזה) חשוב לעבוד כל הזמן עם בצק קר. הבצק הקר הרבה יותר נח לעבודה והתוצאה יוצאת משמעותית יותר טוב.
- אפשר כמובן להשתמש במילוי התפוחים המקורמלים גם עם בצק קלאסי של אזני המן.
- אפשר לשדרג את המילוי עם צימוקים, אגוזים, שקדים, פקאן וכו'.
- אפשר כמובן לקפל לצורה אחרת ולא לאזני המן.
הערות
- בגלל שמשתמשים במתכון הזה בבצק עלים שיש בו הרבה שומן (חמאה במקרה הזה) חשוב לעבוד כל הזמן עם בצק קר. הבצק הקר הרבה יותר נח לעבודה והתוצאה יוצאת משמעותית יותר טוב.
- אפשר כמובן להשתמש במילוי התפוחים המקורמלים גם עם בצק קלאסי של אזני המן.
- אפשר לשדרג את המילוי עם צימוקים, אגוזים, שקדים, פקאן וכו'.
- אפשר כמובן לקפל לצורה אחרת ולא לאזני המן.