נחמו אותי! ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה
ריזוטו פטריות ואפונה כמו במסעדות! אם בא לכם להרגיש קצת ניחוח של איטליה וליהנות ממנה מחממת, טעימה בטירוף ומשביעה הנה המתכון לריזוטו המושלם
ריזוטו פטריות ואפונה כמו במסעדות! אם בא לכם להרגיש קצת ניחוח של איטליה וליהנות ממנה מחממת, טעימה בטירוף ומשביעה הנה המתכון לריזוטו המושלם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 705.8 קק״ל 2117.4 קק״לפחמימות 283.4 גרם 850.3 גרםשומן 282.8 גרם 848.5 גרםנתרן 1392.6 מ״ג 4177.9 מ״גחלבון 270.5 גרם 811.6 גרםסיבים תזונתיים 266.9 גרם 800.7 גרםשומן רווי 271.7 גרם 815.2 גרםכולסטרול 304.3 מ״ג 912.8 מ״גסידן 522.0 מ״ג 1565.9 מ״גברזל 263.3 מ״ג 790.0 מ״גאשלגן 1087.6 מ״ג 3262.9 מ״גאבץ 260.1 מ״ג 780.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-9 דק׳
-
קלוריות706
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 705.8 קק״ל 2117.4 קק״לפחמימות 283.4 גרם 850.3 גרםשומן 282.8 גרם 848.5 גרםנתרן 1392.6 מ״ג 4177.9 מ״גחלבון 270.5 גרם 811.6 גרםסיבים תזונתיים 266.9 גרם 800.7 גרםשומן רווי 271.7 גרם 815.2 גרםכולסטרול 304.3 מ״ג 912.8 מ״גסידן 522.0 מ״ג 1565.9 מ״גברזל 263.3 מ״ג 790.0 מ״גאשלגן 1087.6 מ״ג 3262.9 מ״גאבץ 260.1 מ״ג 780.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-9 דק׳ | קלוריות 706 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציר ירקות
אורז
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 חבילה פטריות מלך היערפרוסות
-
1 חבילה פטריות שמפיניוןפרוסות
-
2 חבילות פטריות פורטובלופרוסות
-
2 1/2 כוסות אורז ריזוטו
-
1 כוס יין לבן יבש240 מ"ל
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
-
50 גרם חמאה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- שמים את הירקות בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הציר בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את כל הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות ומאבדות מהנפח.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שהוא מתאדה.
- מוסיפים מצקת של ציר הירקות, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים עוד מצקת, וכך הלאה, עד שהאורז מתרכך ונהיה דביק ודייסתי.
- מוסיפים את החמאה והאפונה ומערבבים עד שהחמאה נמסה, והאפונה מתרככת. מתבלים במלח ופלפל.
- זורים את הפרמז’ן ומגישים.
אופן הכנה
- שמים את הירקות בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הציר בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את כל הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות ומאבדות מהנפח.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שהוא מתאדה.
- מוסיפים מצקת של ציר הירקות, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים עוד מצקת, וכך הלאה, עד שהאורז מתרכך ונהיה דביק ודייסתי.
- מוסיפים את החמאה והאפונה ומערבבים עד שהחמאה נמסה, והאפונה מתרככת. מתבלים במלח ופלפל.
- זורים את הפרמז’ן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן