דג, מאפה וירק: להתענג על טורט עלים של סלמון ותרד
מאפה מלוח משגע שמתאים במיוחד לחג השבועות! טורט בצק עלים במילוי מוסלין - ממרח סלמון, שמנת, טרגון ועירית, עם פילה סלמון ועלי תרד מטוגנים
מאפה מלוח משגע שמתאים במיוחד לחג השבועות! טורט בצק עלים במילוי מוסלין - ממרח סלמון, שמנת, טרגון ועירית, עם פילה סלמון ועלי תרד מטוגנים
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 836.5 קק״ל 5019.1 קק״לפחמימות 62.1 גרם 372.4 גרםשומן 56.9 גרם 341.2 גרםנתרן 453.3 מ״ג 2719.6 מ״גחלבון 18.7 גרם 112.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 28.6 גרם 171.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 71.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 30.3 מ״ג 182.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות837
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 836.5 קק״ל 5019.1 קק״לפחמימות 62.1 גרם 372.4 גרםשומן 56.9 גרם 341.2 גרםנתרן 453.3 מ״ג 2719.6 מ״גחלבון 18.7 גרם 112.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 28.6 גרם 171.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.8 מ״ג 71.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 30.3 מ״ג 182.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 837 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט
-
1 ק"ג בצק עליםמרודד לעובי 3 מ"מ
-
1 ק"ג עלי בייבי תרד
-
1 כף שמן זית
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 ק"ג פילה דג סלמון
מוסלין
-
250 גרם פילה דג סלמוןנקי וחתוך לקוביות
-
5 גרם מלח דק
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 חלבון L
-
250 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות טרגון
-
2 כפיות עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את המוסלין: בקערת מעבד המזון מניחים את הסלמון כשהוא חתוך לקוביות, המלח והפלפל ומעבדים במשך כמה שניות עד שהוא נטחן ומתגבש מסביב ללהב המכשיר.
- מוסיפים את החלבון ומעבדים שוב עד שהדג מתגבש סביב הלהב.
- מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה עד לקבלת ממרח הומוגני.
- מוסיפים את עשבי התיבול - טרגון ועירית ומעבירים לשק זילוף ומאחסנים לבינתיים במקרר.
- מכינים את המלית: בכלי רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את עלי התרד יחד עם מלח עד שהעלים נהיים קטנים במשך 2-3 דקות.
- מעבירים לצלחת להתקרר ומסננים את הנוזלים.
- מתבלים את פילה הסלמון במלח ובפלפל.
- על תבנית אפייה שמים סנו סושי - נייר אפייה טבעי ומעליו את בצק העלים.
- מרכיבים את הטורט: מזלפים על בצק העלים שכבה ממלית המוסלין, מסדרים מעליה את התרד ומעליו את פילה הסלמון מתובל במלח ופלפל.
- מכסים בשכבה נוספת של עלי תרד ומעליו מסדרים שכבה נוספת ממלית המוסלין.
- מורחים ביצה טרופה על שולי הבצק ומכסים ברדיד בצק עלים נוסף.
- מקשטים את המאפה, מורחים ביצה טרופה.
- לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה כדי לאפשר לאדים שמצטברים בתוך המאפה להשתחרר בזמן הבישול.
- אופים בתנור בחום של 190 מעלות כ-30-40 דקות. מגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המוסלין: בקערת מעבד המזון מניחים את הסלמון כשהוא חתוך לקוביות, המלח והפלפל ומעבדים במשך כמה שניות עד שהוא נטחן ומתגבש מסביב ללהב המכשיר.
- מוסיפים את החלבון ומעבדים שוב עד שהדג מתגבש סביב הלהב.
- מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה עד לקבלת ממרח הומוגני.
- מוסיפים את עשבי התיבול - טרגון ועירית ומעבירים לשק זילוף ומאחסנים לבינתיים במקרר.
- מכינים את המלית: בכלי רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את עלי התרד יחד עם מלח עד שהעלים נהיים קטנים במשך 2-3 דקות.
- מעבירים לצלחת להתקרר ומסננים את הנוזלים.
- מתבלים את פילה הסלמון במלח ובפלפל.
- על תבנית אפייה שמים סנו סושי - נייר אפייה טבעי ומעליו את בצק העלים.
- מרכיבים את הטורט: מזלפים על בצק העלים שכבה ממלית המוסלין, מסדרים מעליה את התרד ומעליו את פילה הסלמון מתובל במלח ופלפל.
- מכסים בשכבה נוספת של עלי תרד ומעליו מסדרים שכבה נוספת ממלית המוסלין.
- מורחים ביצה טרופה על שולי הבצק ומכסים ברדיד בצק עלים נוסף.
- מקשטים את המאפה, מורחים ביצה טרופה.
- לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה כדי לאפשר לאדים שמצטברים בתוך המאפה להשתחרר בזמן הבישול.
- אופים בתנור בחום של 190 מעלות כ-30-40 דקות. מגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה ניתן לשים במקום שמנת 1מתוקה למתכון פרווה?תודה
אפשר להשתמש בשמנת צמחית. שנה טובה!
האם ניתן להכין את המתכון ללא המוסלין?
ללא קרם המוסלין המנה תצא הרבה פחות עשירה. לכן מומלץ לא לוותר על הקרם. אפשר להכין את הקרם פרווה עם שמנת צמחית. בהצלחה ושנה טובה!