מה עושים כשהשזיפים בשיא העונה? כופתאות שזיפים הונגריות!
ההונגרים קוראים להן גומבוץ, כופתאות תפוחי אדמה מבושלות עם ציפוי של פירורי לחם וחמאה במילוי שזיף טרי, מתוק וחם שמתפוצץ בפה! הביס המאוזן והמושלם
ההונגרים קוראים להן גומבוץ, כופתאות תפוחי אדמה מבושלות עם ציפוי של פירורי לחם וחמאה במילוי שזיף טרי, מתוק וחם שמתפוצץ בפה! הביס המאוזן והמושלם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.9 קק״ל 2974.5 קק״לפחמימות 40.5 גרם 486.1 גרםשומן 4.8 גרם 58.2 גרםנתרן 132.0 מ״ג 1583.9 מ״גחלבון 6.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.8 גרםשומן רווי 2.3 גרם 27.4 גרםכולסטרול 57.3 מ״ג 687.6 מ״גסידן 12.9 מ״ג 154.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 107.6 מ״ג 1290.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות248
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.9 קק״ל 2974.5 קק״לפחמימות 40.5 גרם 486.1 גרםשומן 4.8 גרם 58.2 גרםנתרן 132.0 מ״ג 1583.9 מ״גחלבון 6.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.8 גרםשומן רווי 2.3 גרם 27.4 גרםכולסטרול 57.3 מ״ג 687.6 מ״גסידן 12.9 מ״ג 154.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 107.6 מ״ג 1290.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 248 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- שוטפים, חוצים ומגלענים את השזיפים. מעבירים לקערה ומערבבים עם אבקת הסוכר.
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים עד שמתרככים. מסננים מהמים ומניחים בצד עד שהם מתקררים לחלוטין.
- ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים על להבה נמוכה עד שפירורי הלחם מזהיבים מעט.
- מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- מסירים את הקליפה מתפוחי האדמה ומעבירים לקערה.
- מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה או מזלג ומוודאים שוב שתפוחי האדמה קרים. מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח והדורום ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק. אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח.
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים.
- מביאים לרתיחה סיר עם מים וכף שמן.
- מועכים מעט כל כדור בצק לעיגול (לא דק מדי). מניחים במרכז כל עיגול חצי שזיף, סוגרים את הבצק על חצי השזיף לצורת כדור. עושים כך עם כל 11 כדורי הבצק והשזיפים הנותרים.
- מכניסים לסיר המים הרותחים 3 כדורים בכל פעם ומבשלים במים עד שהם צפים.
- בעזרת כף מחוררת, מסננים את כדורי הבצק הצפים מהסיר ומעבירים מיד למחבת עם תערובת פירורי הלחם והסוכר.
- מגלגלים את הכדורים בתערובת פירורי הלחם והסוכר כך שיצופו היטב בתערובת מכל הצדדים ומגישים אחרי שהכדורים התקררו לפחות לטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- שוטפים, חוצים ומגלענים את השזיפים. מעבירים לקערה ומערבבים עם אבקת הסוכר.
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים עד שמתרככים. מסננים מהמים ומניחים בצד עד שהם מתקררים לחלוטין.
- ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים על להבה נמוכה עד שפירורי הלחם מזהיבים מעט.
- מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- מסירים את הקליפה מתפוחי האדמה ומעבירים לקערה.
- מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה או מזלג ומוודאים שוב שתפוחי האדמה קרים. מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח והדורום ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק. אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח.
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים.
- מביאים לרתיחה סיר עם מים וכף שמן.
- מועכים מעט כל כדור בצק לעיגול (לא דק מדי). מניחים במרכז כל עיגול חצי שזיף, סוגרים את הבצק על חצי השזיף לצורת כדור. עושים כך עם כל 11 כדורי הבצק והשזיפים הנותרים.
- מכניסים לסיר המים הרותחים 3 כדורים בכל פעם ומבשלים במים עד שהם צפים.
- בעזרת כף מחוררת, מסננים את כדורי הבצק הצפים מהסיר ומעבירים מיד למחבת עם תערובת פירורי הלחם והסוכר.
- מגלגלים את הכדורים בתערובת פירורי הלחם והסוכר כך שיצופו היטב בתערובת מכל הצדדים ומגישים אחרי שהכדורים התקררו לפחות לטמפ’ החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אפשר במקום חמאה שמן?
היי ניסים, ניתן להמיר למרגרינה או שמן
הבצק יוצא נורא נורא דביק!!! 🙁
קשה לדעת מה לא נעשה טוב. אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק נוח לעבודה או לשים אותו במקרר לרבע שעה לפני המשך העבודה
לא כתבתם בכלל תפו”א ולא כמות
המתכון תוקן. תודה רבה. יש להוסיף 750 גרם תפוחי אדמה. בהצלחה (:
רשום 5 תפוחי אדמה