לביבת רושטי שווייצרית מדוייקת כמו שעון
- אפרת ליכטנשטט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.3 קק״ל 773.3 קק״לפחמימות 31.7 גרם 126.6 גרםשומן 6.3 גרם 25.2 גרםנתרן 388.6 מ״ג 1554.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.2 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.5 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.5 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 4.1 מ״ג 16.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 10.0 מ״ג 40.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות193
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.3 קק״ל 773.3 קק״לפחמימות 31.7 גרם 126.6 גרםשומן 6.3 גרם 25.2 גרםנתרן 388.6 מ״ג 1554.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.2 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.5 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.5 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 4.1 מ״ג 16.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 10.0 מ״ג 40.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 193 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ללביבה
-
800גרם או 4 תפוחי אדמה לטיגון גדולים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
30 גרם חמאה
להגשה
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 כפות עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים בפומפיה גסה.
- סוחטים אותם היטב מהנוזלים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים את החמאה במחבת נון סטיק (מומלץ קוטר 22 ס”מ).
- משטחים את תערובת תפוחי האדמה במחבת ומהדקים היטב.
- מטגנים את הלביבה על אש בינונית, מבלי להזיז אותה כ 5-10 דקות עד שהיא שחומה היטב (בודקים בזהירות בעזרת תרווד).
- הופכים אותה לצדה השני: מניחים צלחת גדולה על המחבת - הופכים הכל ביחד ואז מחזירים את הלביבה לטיגון מצידה השני.
- מטגנים עוד 5-10 דקות עד שהיא שחומה.
- מגישים מיד עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים בפומפיה גסה.
- סוחטים אותם היטב מהנוזלים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים את החמאה במחבת נון סטיק (מומלץ קוטר 22 ס”מ).
- משטחים את תערובת תפוחי האדמה במחבת ומהדקים היטב.
- מטגנים את הלביבה על אש בינונית, מבלי להזיז אותה כ 5-10 דקות עד שהיא שחומה היטב (בודקים בזהירות בעזרת תרווד).
- הופכים אותה לצדה השני: מניחים צלחת גדולה על המחבת - הופכים הכל ביחד ואז מחזירים את הלביבה לטיגון מצידה השני.
- מטגנים עוד 5-10 דקות עד שהיא שחומה.
- מגישים מיד עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
הי. לא צריך קמח וביצים?
לא. אין צורך בביצים וקמח.
אפשר בגרסת פרווה
אפשר להמיר את החמאה במחמאה או במזולה בטעם חמאה. בהצלחה 🙂
היי, זה נשמע מתכון פצצה, וקל להכנה, אני רוצה להכין את זה מחר, יש מצב שאפשר להחליף את החמאה בשמן?
המתכון המקורי הוא עם חמאה, החמאה מוסיפה טעם נהדר ועושה הרבה הבדל.
כמובן שאפשר להשתמש בשמן או להמיר במחמאה/ מזולה בטעם חמאה כדי להיות הכי קרובים למקור.
הכנתי וממש התפרק לי ): מה אפשר לתקן? (טיגנתי בשמן זית במקום חמאה)
כדאי לא לגעת בתערובת בזמן שהיא מתבשלת במחבת, כך החומרים מתגבשים ומתאחדים. לא נורא, זה בטח לא פגם בטעם (:חג שמח!