שווארמה מושלמת בתוך לאפה ביתית
שווארמה הודו בתיבול מטריף עם לאפה הום מייד, שיגרמו לאורחים שלכם למחוא לכם כפיים! מתכון קל להכנה לארוחת צהריים משביעה ומושחתת במיוחד
שווארמה הודו בתיבול מטריף עם לאפה הום מייד, שיגרמו לאורחים שלכם למחוא לכם כפיים! מתכון קל להכנה לארוחת צהריים משביעה ומושחתת במיוחד
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2624.6 קק״ל 5249.2 קק״לפחמימות 215.5 גרם 431.0 גרםשומן 154.7 גרם 309.3 גרםנתרן 2348.9 מ״ג 4697.8 מ״גחלבון 150.0 גרם 300.0 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.8 גרםשומן רווי 53.7 גרם 107.4 גרםכולסטרול 76.9 מ״ג 153.8 מ״גסידן 61.2 מ״ג 122.3 מ״גברזל 4.8 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 313.4 מ״ג 626.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות2625
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2624.6 קק״ל 5249.2 קק״לפחמימות 215.5 גרם 431.0 גרםשומן 154.7 גרם 309.3 גרםנתרן 2348.9 מ״ג 4697.8 מ״גחלבון 150.0 גרם 300.0 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.8 גרםשומן רווי 53.7 גרם 107.4 גרםכולסטרול 76.9 מ״ג 153.8 מ״גסידן 61.2 מ״ג 122.3 מ״גברזל 4.8 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 313.4 מ״ג 626.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 2625 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
שווארמה
-
900 גרם שווארמה הודו
-
150 גרם שומן כבשפרוס
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אבקת קארי
-
1 כפית תבלין שווארמה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
לאפה
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
4 כפות שמן זית
-
1 1/2 כוסות מים פושרים1.5-2 כוסות
אופן הכנה
- מכינים את השווארמה: פותחים את הנתחים מהאריזה ופורסים קלות בצדדים.
- מתבלים היטב בתבלינים, משפדים את השווארמה על 2 שיפודי ברזל וצולים על המנגל.
- מכינים את הלאפה: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר, מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים מעט. מוסיפים את המים ולשים במשך 10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
- מכדררים את הבצק לכדור חלק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך 40 דקות.
- מחלקים לכדורים במשקל של כ-200 גרם ופותחים את הכדורים בעזרת ידיים משומנות.
- מחממים מחבת על כיריים עם מעט שמן זית, מניחים את הבצק וצורבים היטב משני הצדדים.
- אופן הגשה: מניחים את השווארמה על הלאפה. אפשר להוסיף גם פרוסות עגבנייה, עלי חסה, רצועות בצל, סומק, פלפל חריף ולזלף טחינה מעל.
אופן הכנה
- מכינים את השווארמה: פותחים את הנתחים מהאריזה ופורסים קלות בצדדים.
- מתבלים היטב בתבלינים, משפדים את השווארמה על 2 שיפודי ברזל וצולים על המנגל.
- מכינים את הלאפה: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר, מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים מעט. מוסיפים את המים ולשים במשך 10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
- מכדררים את הבצק לכדור חלק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך 40 דקות.
- מחלקים לכדורים במשקל של כ-200 גרם ופותחים את הכדורים בעזרת ידיים משומנות.
- מחממים מחבת על כיריים עם מעט שמן זית, מניחים את הבצק וצורבים היטב משני הצדדים.
- אופן הגשה: מניחים את השווארמה על הלאפה. אפשר להוסיף גם פרוסות עגבנייה, עלי חסה, רצועות בצל, סומק, פלפל חריף ולזלף טחינה מעל.
הערות
- לצורך הכנת המתכון יש להשתמש ב-2 שיפודי ברזל.
הערות
- לצורך הכנת המתכון יש להשתמש ב-2 שיפודי ברזל.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם ניתן להקפיא את הלאפות?
בהחלט