אורז עם אטריות: התוספת המושלמת לילדים
אורז מתובל עם אטריות - מתכון לתוספת משביעה שמכינים בקלי קלות ובכלום זמן. שילוב של אורז, אטריות בתיבול עדין שאפילו הילדים יטרפו
אורז מתובל עם אטריות - מתכון לתוספת משביעה שמכינים בקלי קלות ובכלום זמן. שילוב של אורז, אטריות בתיבול עדין שאפילו הילדים יטרפו
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 379.1 קק״ל 1516.4 קק״לפחמימות 47.3 גרם 189.2 גרםסוכר 0.0 גרם 0.0 גרםשומן 15.7 גרם 62.7 גרםנתרן 400.7 מ״ג 1602.9 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.9 מ״ג 7.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות379
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 379.1 קק״ל 1516.4 קק״לפחמימות 47.3 גרם 189.2 גרםסוכר 0.0 גרם 0.0 גרםשומן 15.7 גרם 62.7 גרםנתרן 400.7 מ״ג 1602.9 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.9 מ״ג 7.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 379 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז בסמטישטוף היטב ויבש
-
1 כוס אטריות דקיקות קצרות
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
4 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כפית בהרטנגיעה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את האטריות עד שחצי מהן שחומות וחצי מהן זהובות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות כדקה, עד שכל האורז מצופה שמן.
- מוסיפים את המים החמים ואת המלח, הפלפל, אבקת המרק, הכורכום והבהרט, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומעבירים אותו ללהבה הקטנה ביותר (וגם אותה מנמיכים). מבשלים כ-25 דקות, עד שהאורז רך ואין נוזלים.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
- מערבבים ומגישים. ניתן לקשט בבצל מטוגן, אבל ממש לא חייבים.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את האטריות עד שחצי מהן שחומות וחצי מהן זהובות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות כדקה, עד שכל האורז מצופה שמן.
- מוסיפים את המים החמים ואת המלח, הפלפל, אבקת המרק, הכורכום והבהרט, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומעבירים אותו ללהבה הקטנה ביותר (וגם אותה מנמיכים). מבשלים כ-25 דקות, עד שהאורז רך ואין נוזלים.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
- מערבבים ומגישים. ניתן לקשט בבצל מטוגן, אבל ממש לא חייבים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן