איזה טעם יש לשדה אחרי הגשם? קללל! טעם של שקשוקה ירוקה!

מי אמר ששקשוקה צריכה להיות אדומה? קבלו את הלהיט החדש במטבח שלכם! שקשוקה ירוקה עם תרד, כרשה ועשבים. טעימה, מהירה ומשפריצה ויטמינים. שיהיה בטעימות ולבריאות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מי אמר ששקשוקה צריכה להיות אדומה? קבלו את הלהיט החדש במטבח שלכם! שקשוקה ירוקה עם תרד, כרשה וגבינת פטה שמפנקת את הכל מעל. מדובר בשקשוקה קצת אחרת, כזו ששוברת מסגרות אבל לא שוברת דיאטה. לכו לשוק או לסופר, איספר את כל הירוקים שאתם אוהבים ולכו למטבח לשחק באוכל.

אין לכם כרישה? קחו בצל ירוק. בא לכם להחליף את התרד במנגולד או קייל? לכו על זה בכל הכוח.

אתם עדיין כאן? אז איך יצא מכם דוקטור שקשוקה, איך?!!

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב היטב את עלי התרד והכרשה עם המון מים. יש להם נטיה להיות “מחסני חול” וחבל על השיניים שלכם.
  2. במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הכרשה הפרוסה על אש בינונית תוך כדי בחישה עד להתרככות.
  3. פורסים את השום ומוסיפים את שום ואת התרד למחבת. מטגנים תוך כדי בחישה עדינה עד להתרככות (בערך חמש דקות).
  4. מתבלים עם פלפל שחור ומלח (אל תשתוללו עם המלח, גבינת הפטה מלוחה מאוד).
  5. בין העלים יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל המחבת.
  6. אין צורך לכסות את המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצוי (חלמון נוזלי יותר או פחות).
  7. מפזרים את קוביות גבינת הפטה ומגישים מיד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 233.1 קק״ל 932.3 קק״ל
פחמימות 2.9 גרם 11.7 גרם
שומן 18.1 גרם 72.5 גרם
נתרן 913.2 מ״ג 3652.7 מ״ג
חלבון 14.7 גרם 58.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
שומן רווי 4.0 גרם 15.8 גרם
כולסטרול 257.0 מ״ג 1027.8 מ״ג
סידן 204.5 מ״ג 818.1 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 14.1 מ״ג
אשלגן 465.2 מ״ג 1860.9 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    שרה פורטמן

    אני הייתי מוסיפה עוד תרד

      Avatar
      Foody Foody

      זה כמובן עניין של טעם אישי…וזה רעיון בריא ומצוין (:

הצג עוד