איזה טעם יש לשדה אחרי הגשם? קללל! טעם של שקשוקה ירוקה!
מי אמר ששקשוקה צריכה להיות אדומה? קבלו את הלהיט החדש במטבח שלכם! שקשוקה ירוקה עם תרד, כרשה ועשבים. טעימה, מהירה ומשפריצה ויטמינים. שיהיה בטעימות ולבריאות!
מי אמר ששקשוקה צריכה להיות אדומה? קבלו את הלהיט החדש במטבח שלכם! שקשוקה ירוקה עם תרד, כרשה ועשבים. טעימה, מהירה ומשפריצה ויטמינים. שיהיה בטעימות ולבריאות!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 353.5 קק״ל 1413.9 קק״לפחמימות 6.2 גרם 24.6 גרםשומן 28.6 גרם 114.4 גרםנתרן 941.0 מ״ג 3763.9 מ״גחלבון 17.8 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרםכולסטרול 299.2 מ״ג 1196.6 מ״גסידן 206.4 מ״ג 825.4 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 470.8 מ״ג 1883.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות354
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 353.5 קק״ל 1413.9 קק״לפחמימות 6.2 גרם 24.6 גרםשומן 28.6 גרם 114.4 גרםנתרן 941.0 מ״ג 3763.9 מ״גחלבון 17.8 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרםכולסטרול 299.2 מ״ג 1196.6 מ״גסידן 206.4 מ״ג 825.4 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 470.8 מ״ג 1883.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
מי אמר ששקשוקה צריכה להיות אדומה? קבלו את הלהיט החדש במטבח שלכם! שקשוקה ירוקה עם תרד, כרשה וגבינת פטה שמפנקת את הכל מעל. מדובר בשקשוקה קצת אחרת, כזו ששוברת מסגרות אבל לא שוברת דיאטה. לכו לשוק או לסופר, איספר את כל הירוקים שאתם אוהבים ולכו למטבח לשחק באוכל.
אין לכם כרישה? קחו בצל ירוק. בא לכם להחליף את התרד במנגולד או קייל? לכו על זה בכל הכוח.
אתם עדיין כאן? אז איך יצא מכם דוקטור שקשוקה, איך?!!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 354 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כרישות Sלהשתמש בחלק הלבן. לאחר שטיפה יסודית יש לפרוס את הכרשה דק
-
4 כפות שמן זיתלשקשוקה "מושחתת" יותר - אפשר כמובן להחליף את שמן הזית לכף גדושה של חמאה
-
1 שן שום
-
300 גרם עלי תרדניתן להשתמש בעלי בייבי תרד טריים
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
4 ביצים L
-
100 גרם גבינת פטה 5%אפשר להשתמש בגבינת פטה עיזים, כבשים או מה שבא
אופן הכנה
- שוטפים היטב היטב את עלי התרד והכרשה עם המון מים. יש להם נטיה להיות “מחסני חול” וחבל על השיניים שלכם.
- במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הכרשה הפרוסה על אש בינונית תוך כדי בחישה עד להתרככות.
- פורסים את השום ומוסיפים את שום ואת התרד למחבת. מטגנים תוך כדי בחישה עדינה עד להתרככות (בערך חמש דקות).
- מתבלים עם פלפל שחור ומלח (אל תשתוללו עם המלח, גבינת הפטה מלוחה מאוד).
- מוסיפים את השמנת למחבת ומביאים לרתיחה.
- בין העלים יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל המחבת.
- אין צורך לכסות את המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (חלמון נוזלי יותר או פחות).
- מפזרים את קוביות גבינת הפטה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- שוטפים היטב היטב את עלי התרד והכרשה עם המון מים. יש להם נטיה להיות “מחסני חול” וחבל על השיניים שלכם.
- במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הכרשה הפרוסה על אש בינונית תוך כדי בחישה עד להתרככות.
- פורסים את השום ומוסיפים את שום ואת התרד למחבת. מטגנים תוך כדי בחישה עדינה עד להתרככות (בערך חמש דקות).
- מתבלים עם פלפל שחור ומלח (אל תשתוללו עם המלח, גבינת הפטה מלוחה מאוד).
- מוסיפים את השמנת למחבת ומביאים לרתיחה.
- בין העלים יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל המחבת.
- אין צורך לכסות את המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (חלמון נוזלי יותר או פחות).
- מפזרים את קוביות גבינת הפטה ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
אפשר במקום גבינת פטה לשים קוביות טופו?
אפשר, אך יהיה שינוי בטעם 🙂
אפשר להחליף לתרד קפוא?
כן בוודאי.
קטגוריות
- אוכל בולגרי
- אוכל טורקי
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחת ילדים
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- מלוחים סוגרי פינה
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים צמחוניים
- תבשילים