איך חוגגים במשפחת אהרוני את העונה הקרה? מרק ערמונים, פטריות ואור גדול

תמרה אהרוני משתפת אותנו עם מתכון מסורתי שהיא מכינה בכל חנוכה: מרק ערמונים ופטריות. מרק סמיך, עשיר וטעים שאין מושלם ממנו לצד הסופגניות המסורתיות
תמרה אהרוני משתפת אותנו עם מתכון מסורתי שהיא מכינה בכל חנוכה: מרק ערמונים ופטריות. מרק סמיך, עשיר וטעים שאין מושלם ממנו לצד הסופגניות המסורתיות
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    105
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 105.4 קק״ל 421.7 קק״ל
    פחמימות 3.8 גרם 15.2 גרם
    שומן 9.6 גרם 38.5 גרם
    נתרן 777.2 מ״ג 3108.7 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 9.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 22.8 מ״ג 91.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 38.3 מ״ג 153.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    105
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 105.4 קק״ל 421.7 קק״ל
    פחמימות 3.8 גרם 15.2 גרם
    שומן 9.6 גרם 38.5 גרם
    נתרן 777.2 מ״ג 3108.7 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 9.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 22.8 מ״ג 91.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 38.3 מ״ג 153.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

אני חובבת חגים ידועה, וחנוכה זה אחד החגים האהובים עלי ביותר.
יש משהו קסום וכל כך חגיגי בחג חורפי, עם נרות והרגשה חמימות משפחתית. דווקא העובדה שהחג לא סובב סביב ארוחת חג גדולה מסורתית, אלא על מנהג קטן שחוזר על עצמו כל יום במשך שמונה ימים מוצאת חן בעיניי. הנה ההוכחה לכך שאפשר לחגוג חג ללא ארוחה כבדה ולהחליפה בטקס חגיגי עם משהו טעים ליד (כי בכל זאת… אני אמא יהודייה שצריכה להאכיל את כולם כל הזמן…).

אצלנו יש מסורת חנוכה מאז שאני זוכרת את עצמי. בכל יום שישי הראשון של חנוכה נאספים כל החברים של ההורים שלי, יחד עם ילדיהם (והיום גם עם כל נכדיהם) אצל זוג החברים הכי טובים של ההורים שלי למסיבת חנוכה שנתית.

במבואת הכניסה לבית עומד שולחן גדול ועליו שני הדברים האהובים עלי באירוע הזה: פונץ’ יין חם עם פירות (מתכון של אמא שלי) ומרק ערמונים ופטריות (מתכון של אבא שלי).

יש עוד המון דברים במסיבה הזו, יש לביבות וסופגניות, יש גם ארוחת ערב, יש מופע של קוסם כל שנה (כי אחד החברים הוא קוסם), יש שירי חנוכה ופסנתר והמון אור ושמחה.

אבל הטעמים של החנוכה שלי מעט שונים. וגם אם נבצר ממני להגיע למסיבת החנוכה השנתית מסיבות כאלו או אחרות אני אדאג בכל שנה לפחות פעם אחת לעשות הדלקת נרות עם פונץ’ ומרק כזה, כי זה כל כך טעים, זה הטעם של הבית עבורי, זו מסורת החג שלי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים, משרים במים הרותחים כ-10 דקות עד שהן מתרככות.
  2. מסירים לפטריות הפורטבלו את הרגל וחותכים אותן לרבעים.
  3. מסננים את הפורצ’יני לתוך קערה נוספת ושומרים את המים המסוננים.
  4. בסיר גדול מחממים את החמאה ושמן הזית.
  5. מוסיפים לסיר את הערמונים ואת שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3-4 דקות.
  6. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה.
  7. טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  8. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
  9. להגשה: מחלקים לקעריות מרק יפות, מוסיפים לכל קערה כף גדושה של קרם פרש, מעט עירית קצוצה. הכי טעים להוסיף ולאכול עם מקלות פרמז’ן (וגם ממש קל להכין).
הלוואי ותמרה תזמין אותנו להדלקת נרות. צילום: שי נייבורג
הלוואי ותמרה תזמין אותנו להדלקת נרות. צילום: שי נייבורג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך חוגגים במשפחת אהרוני את העונה הקרה? מרק ערמונים, פטריות ואור גדול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות