איך מכינים מרק אפונה טבעוני מושלם לחורף חם

נטע לויה אוהבת מרקי קטניות סמיכים ועשירים, על הגבול שבין מרק לנזיד, ומכינה מרק אפונה טבעוני, עשיר ומשביע ללא כל צורך בתוספת של מוצרים מהחי
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

השבוע מתקיים שבוע הטבעונות וכמה מתאים שהוא הגיע אלינו בשילוב עם מזג אוויר מעט חורפי שמבשר על כך שעונת המרקים בפתח! ברגע שהשמיים נהפכים למעט אפרוריים וכמה טיפות גשם מתחילות לרדת זה התירוץ המושלם להיכנס למטבח, להוציא את סיר המרק ולהתחיל בעבודה. אני אוהבת את כל סוגי המרקים אבל החביבים עליי במיוחד הם מרקי קטניות. את האהבה למרקים למדתי מאבא שלי, שאוהב את כל מרקי הקטניות למיניהם והעיקר “שיהיה סמיך סמיך ממל’ה, כמו שאני אוהב”.

אבא שלי, ובעקבותיו גם אני, אוהבים את מרקי הקטניות סמיכים ועשירים, ממש על הגבול בין מרק לנזיד. מרקי קטניות מושלמים לטבעונים מכיוון שהם מאוד עשירים ומשביעים ללא צורך בתוספות של חמאה, שמנת או בשר.

אחד המתכונים שאני הכי אוהבת להכין הוא מרק אפונה. אז מה הופך את מרק האפונה למושלם? ראשית, המרקם שלו. אני משתמשת באפונה יבשה כי היא נותנת למרק טעם עשיר ועמוק ולאחר בישול האפונה מתפרקת לחלוטין ונהפכת לקרם סמיך.

דבר נוסף שמחמיא מאוד למרקי קטניות בכלל ולמרק אפונה בפרט הוא תוספת של כמון וכורכום. השימוש בתבלינים הוא דרך נהדרת להוסיף טעמים בקלות ובמהירות. ההוספה של התבלינים לשמן בהתחלה ולא לנוזל עצמו “פותחת” את הארומה שלהם ומוסיפה המון טעם ועומק. חשוב לעשות זאת בזהירות שלא לשרוף את התבלינים, מה שיהפוך את כל המרק למריר.

מה שהופך את כל העניין לאפילו יותר אטרקטיבי הוא שהמרק כל כך פשוט ומהיר הכנה. מעט מרכיבים שכמעט תמיד יש בבית, חיתוך של כמה ירקות ואפילו אין צורך לטחון אותו בסוף. לאחר בישול של שעה בערך על להבה נמוכה האפונה מתפרקת לחלוטין והופכת את המרק לחלק וקרמי - וכל זה ללא שימוש במוצרים מן החי. המרק המושלם לפתוח איתו את החורף!

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר עמוק שמים את שמן הזית, הבצל והגזר ומדליקים את הלהבה. (כן זו לא טעות- קודם שמים ולאחר מכן מדליקים את האש. פעולה זו עוזרת לבצל ולגזר להתאדות באיטיות ולא להיטגן ולהשחים). ֿ
  2. מוסיפים קורט מלח (שיעזור לבצל ולגזר לשחרר את הנוזלים) ומטגנים את הבצל והגזר על להבה בינונית במשך רבע שעה בערך עד שהם “מזיעים” ומתרככים.
  3. מוסיפים שום, כמון וכורכום. מערבבים ומטגנים דקה-שתיים תוך כדי ערבוב ונזהרים לא לשרוף את התבלינים.
  4. מוסיפים אפונה, מים, מלח פלפל ועלי דפנה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה-שעה ורבע, עד שהאפונה מתפרקת לחלוטין.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 577.0 קק״ל 2307.9 קק״ל
פחמימות 50.9 גרם 203.8 גרם
שומן 14.9 גרם 59.6 גרם
נתרן 2370.0 מ״ג 9479.9 מ״ג
חלבון 31.7 גרם 126.7 גרם
סיבים תזונתיים 32.4 גרם 129.4 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 86.2 מ״ג 345.0 מ״ג
ברזל 7.2 מ״ג 28.7 מ״ג
אשלגן 1177.6 מ״ג 4710.6 מ״ג
אבץ 4.4 מ״ג 17.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody