איך מכניסים עוד ירקות לארוחה של הילדים? קבב עוף וירקות!

הילה סער מכינה קבב עוף עם ירקות מגורדים, שמוסיפים לקבב מרקם נימוח ורך, צבע וטעם עשיר. את הקבב אפשר לאפות בתנור או לטגן, ולהגיש עם תוספות שאוהבים!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

כאמא צמחונית לילדים חובבי בשר, אני מבשלת מנות בשריות פעם-פעמיים בשבוע. אבל גם במנות האלו אני מנסה להכניס כמה שיותר ירקות, כדי שיהיו בריאות יותר בסטנדרטים שלי. הרווח הוא כפול - באותה מנה הם מקבלים אקסטרה ויטמינים ומינרלים, ומגדילים את נפח הירקות בארוחה שלהם, וגם המנות יוצאות יותר טעימות.

בכל סוג של קציצות שאני מכינה, אני תמיד מוסיפה ירקות מגורדים. הירקות הופכים את הקציצות לרכות ונימוחות יותר, צבעוניות יותר וטעימות יותר.

השבוע לא הייתי אצל החקלאי כמו בכל שבוע, ומלאי הירקות בבית התדלדל. מצאתי בטטה סגולה שנשארה מהשבוע שעבר והכנסתי אותה לקציצות שהכנתי. הצבע הסגול המהמם שלה צבע את כל התערובת והזכיר לי צבע של קבב, אז החלטתי להכין סוג של קבב מאולתר, אפוי בתנור, מעוף טחון וירקות במקום הקציצות המבושלות שתכננתי להכין. יצא סופר מוצלח, הילדים התלהבו וחיסלו. ועכשיו תורכם להכין.

אתם יכולים להשתמש בבקר טחון במקום העוף, או בשילוב של עוף ובקר. אפשר גם לגוון ולשנות את סוגי הירקות שמשתמשים בהם - בטטה רגילה במקום סגולה, להוסיף קישוא מגורר או דלעת מגוררת וכו’.

אפיתי חלק מהקבבים בתנור, וחלק במכשיר טיגון באוויר חם. שתי הגרסאות יצאו מוצלחות.

טיפ בריא:

כשהילדים שלי היו צעירים יותר, הם לא אהבו לאכול בצל ועשבי תיבול. לפחות לא כשהם היו רואים אותם בתוך הקציצות או התבשילים. לא ויתרתי ומצאתי דרך אחרת להכניס את הבצל והירוקים לאוכל שלנו: טוחנים את הבצל, השום ואת כל הירוקים במעבד מזון עד למחית אחידה שאפשר לערבב לתוך קציצות או להשתמש כבסיס לתבשילים. ככה לא מוותרים על הטעם ועל הבריאות, מבלי שהילדים יתקלו בחתיכה של בצל או בפיסת פטרוזיליה שנדבקת להם לחיך. זה עזר להם גם להתרגל וללמוד לאהוב את הטעם, ובהדרגה יכולתי לחזור ולהשתמש בבצל ובירוקים בכל מנה שאני מכינה.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

קבב

הברשה

  • או לפי הצורך, להברשת הקבבים לפני האפייה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מתבלים ולשים היטב את התערובת בעזרת הידיים, עד שנוצרת עיסה אחידה ודביקה.
  3. משמנים מעט את הידיים בשמן זית ויוצרים קציצות מאורכות, בצורת קבב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.
  4. משמנים את הקבבים בעזרת מברשת במעט שמן זית, אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים עם פירה וסלט ירקות.
  5. תראו את התמונות המקסימות שצירפנו, מי אמר שאי אפשר לשחק באוכל?קבב ירקות הילה סער
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 38.2 קק״ל 381.9 קק״ל
פחמימות 5.3 גרם 52.9 גרם
שומן 1.1 גרם 11.5 גרם
נתרן 248.1 מ״ג 2481.3 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 8.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.3 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 1.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.4 מ״ג
סידן 26.9 מ״ג 269.1 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 6.6 מ״ג
אשלגן 180.6 מ״ג 1806.1 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    Reut

    הרעיון של העכברים ממש מקסים!! האם אופים את האוזניים של הגזר או שמים אחרי שהקבב מוכן?

      Avatar
      Foody Foody

      את הקישוטים מוסיפים לקבב המוכן (אחרי האפייה). פרוסות הגזר הן טריות (ללא בישול או אפייה). בהצלחה ((:

    Avatar
    קרן

    רעיון מעולה! מסקרן אותי איך זה ילך

    Avatar
    יפה מרגלית

    הנכדים שלי יאהבו את זה—שלכם יפה מרגלית

הצג עוד