
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
כאמא צמחונית לילדים חובבי בשר, אני מבשלת מנות בשריות פעם-פעמיים בשבוע. אבל גם במנות האלו אני מנסה להכניס כמה שיותר ירקות, כדי שיהיו בריאות יותר בסטנדרטים שלי. הרווח הוא כפול - באותה מנה הם מקבלים אקסטרה ויטמינים ומינרלים, ומגדילים את נפח הירקות בארוחה שלהם, וגם המנות יוצאות יותר טעימות.
בכל סוג של קציצות שאני מכינה, אני תמיד מוסיפה ירקות מגורדים. הירקות הופכים את הקציצות לרכות ונימוחות יותר, צבעוניות יותר וטעימות יותר.
השבוע לא הייתי אצל החקלאי כמו בכל שבוע, ומלאי הירקות בבית התדלדל. מצאתי בטטה סגולה שנשארה מהשבוע שעבר והכנסתי אותה לקציצות שהכנתי. הצבע הסגול המהמם שלה צבע את כל התערובת והזכיר לי צבע של קבב, אז החלטתי להכין סוג של קבב מאולתר, אפוי בתנור, מעוף טחון וירקות במקום הקציצות המבושלות שתכננתי להכין. יצא סופר מוצלח, הילדים התלהבו וחיסלו. ועכשיו תורכם להכין.
אתם יכולים להשתמש בבקר טחון במקום העוף, או בשילוב של עוף ובקר. אפשר גם לגוון ולשנות את סוגי הירקות שמשתמשים בהם - בטטה רגילה במקום סגולה, להוסיף קישוא מגורר או דלעת מגוררת וכו’.
אפיתי חלק מהקבבים בתנור, וחלק במכשיר טיגון באוויר חם. שתי הגרסאות יצאו מוצלחות.
טיפ בריא:
כשהילדים שלי היו צעירים יותר, הם לא אהבו לאכול בצל ועשבי תיבול. לפחות לא כשהם היו רואים אותם בתוך הקציצות או התבשילים. לא ויתרתי ומצאתי דרך אחרת להכניס את הבצל והירוקים לאוכל שלנו: טוחנים את הבצל, השום ואת כל הירוקים במעבד מזון עד למחית אחידה שאפשר לערבב לתוך קציצות או להשתמש כבסיס לתבשילים. ככה לא מוותרים על הטעם ועל הבריאות, מבלי שהילדים יתקלו בחתיכה של בצל או בפיסת פטרוזיליה שנדבקת להם לחיך. זה עזר להם גם להתרגל וללמוד לאהוב את הטעם, ובהדרגה יכולתי לחזור ולהשתמש בבצל ובירוקים בכל מנה שאני מכינה.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא
מצרכים
קבב
-
1 גזר גדולקלוף ומגורר
-
1 בטטה בינוניתסגולה, קלופה ומגוררת
-
1 בצל קטןמגורר
-
2 שיני שוםכתושות או מגוררות דק
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 גבעולי נענעמופרדים לעלים וקצוצים דק
-
1/2 ק"ג עוף טחון
-
1/4 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)או פירורי לחם
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הברשה
-
1 כף שמן זיתאו לפי הצורך, להברשת הקבבים לפני האפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מתבלים ולשים היטב את התערובת בעזרת הידיים, עד שנוצרת עיסה אחידה ודביקה.
- משמנים מעט את הידיים בשמן זית ויוצרים קציצות מאורכות, בצורת קבב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.
- משמנים את הקבבים בעזרת מברשת במעט שמן זית, אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים עם פירה וסלט ירקות.
- תראו את התמונות המקסימות שצירפנו, מי אמר שאי אפשר לשחק באוכל?
תגובות (10)
הרעיון של העכברים ממש מקסים!! האם אופים את האוזניים של הגזר או שמים אחרי שהקבב מוכן?
את הקישוטים מוסיפים לקבב המוכן (אחרי האפייה). פרוסות הגזר הן טריות (ללא בישול או אפייה). בהצלחה ((:
רעיון מעולה! מסקרן אותי איך זה ילך
הנכדים שלי יאהבו את זה—שלכם יפה מרגלית