אין טעים כזה: כבד עוף ברוטב יין על מצע פירה
את המתכון הזה לא תפסיקו להכין: כבדי עוף צלויים ברוטב יין אדום עם נגיעה של חומץ בלסמי ומייפל, על מצע פירה קרמי ומושלם. הרוטב של הכבדים עם הפירה הוא פשוט מעדן
את המתכון הזה לא תפסיקו להכין: כבדי עוף צלויים ברוטב יין אדום עם נגיעה של חומץ בלסמי ומייפל, על מצע פירה קרמי ומושלם. הרוטב של הכבדים עם הפירה הוא פשוט מעדן
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 481.5 קק״ל 3852.4 קק״לפחמימות 58.4 גרם 467.3 גרםשומן 19.0 גרם 152.2 גרםנתרן 201.4 מ״ג 1611.5 מ״גחלבון 5.7 גרם 45.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.0 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.9 מ״ג 215.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 212.4 מ״ג 1699.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות482
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 481.5 קק״ל 3852.4 קק״לפחמימות 58.4 גרם 467.3 גרםשומן 19.0 גרם 152.2 גרםנתרן 201.4 מ״ג 1611.5 מ״גחלבון 5.7 גרם 45.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.0 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.9 מ״ג 215.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 212.4 מ״ג 1699.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 482 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כבדים
-
1 ק"ג כבדי עוף
-
2 בצלים גדוליםחתוכים לטבעות בעובי ½ ס"מ
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 1/2 כוסות יין אדום יבש
-
1/4 כוס חומץ בלסמי
-
3 כפות סירופ מייפל
פירה
-
10 תפוחי אדמה בינוניים
-
100 גרם מרגרינה
-
1 מיכל שמנת צמחית לבישול
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים את היין לרתיחה ומבשלים אותו על אש קטנה ברתיחה מתמדת עד שהוא מצטמצם לחצי.
- מוסיפים לסיר היין את החומץ הבלסמי, המייפל, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את כבדי העוף וצולים אותם בזהירות מכל הכיוונים בלי לייבש אותם.
- מוסיפים את השום לכבדים.
- מוסיפים את רוטב היין למחבת הכבדים ומערבבים עוד דקה על האש.
- מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים אותם תוך כדי ערבוב בסיר על האש.
- מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים עד שהמרגרינה נמסה לגמרי.
- מוסיפים את השמנת הצמחית ומערבבים.
- מתבלים במלח ומגישים יחד עם הכבדים ביין.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים את היין לרתיחה ומבשלים אותו על אש קטנה ברתיחה מתמדת עד שהוא מצטמצם לחצי.
- מוסיפים לסיר היין את החומץ הבלסמי, המייפל, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את כבדי העוף וצולים אותם בזהירות מכל הכיוונים בלי לייבש אותם.
- מוסיפים את השום לכבדים.
- מוסיפים את רוטב היין למחבת הכבדים ומערבבים עוד דקה על האש.
- מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים אותם תוך כדי ערבוב בסיר על האש.
- מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים עד שהמרגרינה נמסה לגמרי.
- מוסיפים את השמנת הצמחית ומערבבים.
- מתבלים במלח ומגישים יחד עם הכבדים ביין.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אם אני משתמשת בכבד שנקנה צלוי , ההכנה אותו דבר? בנוסף חייבת לומר , כל האוכל שאני מכינה לוקחת מתכונים מהאתר שלכם ופשוט וואוווו , אינסוף מחמאות!!! תודה לכם
תודה! מה זאת אומרת כבר צלוי? מוכן?
נראה נהדר אבל חייבת לשאול מי עדיין משתמש בימינו עם מרגרינה?אפשר להמיר לשמן זית? זו סכנה לבריאות