אנטיפסטי – מגוון ירקות קלויים בתנור
שר פיטנס מכינה תוספת בריאה וטעימה - אנטיפסטי, ירקות אפויים בתנור שקל להכין וכיף לאכול. אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים למנה צבעונית במיוחד
שר פיטנס מכינה תוספת בריאה וטעימה - אנטיפסטי, ירקות אפויים בתנור שקל להכין וכיף לאכול. אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים למנה צבעונית במיוחד
- שר פיטנס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 86.4 קק״ל 518.5 קק״לפחמימות 12.3 גרם 74.1 גרםשומן 2.0 גרם 12.2 גרםנתרן 577.7 מ״ג 3465.9 מ״גחלבון 3.2 גרם 19.2 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 34.5 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.6 מ״ג 285.6 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 555.9 מ״ג 3335.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות86
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 86.4 קק״ל 518.5 קק״לפחמימות 12.3 גרם 74.1 גרםשומן 2.0 גרם 12.2 גרםנתרן 577.7 מ״ג 3465.9 מ״גחלבון 3.2 גרם 19.2 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 34.5 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.6 מ״ג 285.6 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 555.9 מ״ג 3335.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 86 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100גרם או 1 כוס שעועית ירוקה קפואה
-
100גרם או 1 ברוקולי בינוני
-
100גרם או 1 כרובית בינונית
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 קישוא בינוני
-
5 פטריות שמפיניון בינוניות
-
1 סלק בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 חציל בינוני
-
1 שומר בינוני
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הבצל ל-8. פורסים את הקישוא לעיגולים ואת הפטריות לחצאים. פורסים דק את הסלק, הגזר והחציל.
- מאדים בסיר עם מים רותחים את השעועית הירוקה, הברוקולי, הכרובית והגזר עד לרתיחה.
- לאחר רתיחה, מסננים את הירקות במסננת ומייבשים היטב.
- מערבבים את הירקות בתבנית עם שמן הזית, מלח ופלפל.
- אופים את הירקות במשך כ-30 דקות, עד להשחמה קלה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הבצל ל-8. פורסים את הקישוא לעיגולים ואת הפטריות לחצאים. פורסים דק את הסלק, הגזר והחציל.
- מאדים בסיר עם מים רותחים את השעועית הירוקה, הברוקולי, הכרובית והגזר עד לרתיחה.
- לאחר רתיחה, מסננים את הירקות במסננת ומייבשים היטב.
- מערבבים את הירקות בתבנית עם שמן הזית, מלח ופלפל.
- אופים את הירקות במשך כ-30 דקות, עד להשחמה קלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
אם אני גם עושה עם בטטה, האם צריכה להיכנס לסיר עם המים קודם, או ישר לתנור? תודה!
היי תומר, לא צריך לבשל קודם את הבטטה, אלא רק לאפות בתנור עם שאר הירקות. שנה טובה!
תודה על המתכון,אני מוסיפה תימין מיובש ושום, אח”כ ניתן להינות מהשום ולמרוח על לחם
נשמע מעולה!
מנה מאוד יפה לעין
האם צריך לכסות בנייר כסף?
היי טליה, אין צורך