ארוחה משמחת! סלט אסייאתי עם אורז, סלמון אפוי ורוטב סרירצ’ה
מהמנות האהובות עלינו - ארוחה שלמה ומושלמת שזוללים בהנאה! סלט אסייאתי עם סלמון, אורז, תוספות מפנקות ורוטב סרירצ'ה חריף
מהמנות האהובות עלינו - ארוחה שלמה ומושלמת שזוללים בהנאה! סלט אסייאתי עם סלמון, אורז, תוספות מפנקות ורוטב סרירצ'ה חריף
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.5 קק״ל 1284.9 קק״לפחמימות 36.1 גרם 72.3 גרםשומן 32.7 גרם 65.3 גרםנתרן 779.3 מ״ג 1558.5 מ״גחלבון 50.4 גרם 100.7 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 6.7 גרםשומן רווי 4.8 גרם 9.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.6 מ״ג 167.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 548.3 מ״ג 1096.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות643
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.5 קק״ל 1284.9 קק״לפחמימות 36.1 גרם 72.3 גרםשומן 32.7 גרם 65.3 גרםנתרן 779.3 מ״ג 1558.5 מ״גחלבון 50.4 גרם 100.7 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 6.7 גרםשומן רווי 4.8 גרם 9.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.6 מ״ג 167.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 548.3 מ״ג 1096.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
רון יוחננוב עושה זאת שוב – מנה מנצחת עם ניחוחות של ארץ רחוקה! מתכון לארוחה נהדרת של סלט אסייאתי עמוס במרכיבים משובחים שיוצרים ביס חלומי – אורז עגול ורך, סלמון אפוי ומתקתק, אדממה, חטיף אצות מיובשות, אבוקדו ועוד, ומעל כל זה רוטב סרירצ’ה חריף שהופך את המנה לבועטת במיוחד!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 643 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
2 יחידות פילה דג סלמון
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות סילאן
-
3 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
תוספות
-
1 יחידה מלפפון ירוקחתוך לקוביות
-
1 כוס פולי סויה (אדממה)
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
-
פרוס
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים בסיר את האורז עם המים, מכסים את הסיר במכסה ומרתיחים. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות או עד לריכוך.
- במקביל לבישול האורז, ממיסים בסיר קטן את הסוכר והמלח בחומץ האורז. מוסיפים לאורז המוכן, מערבבים ומצננים היטב.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הסלמון: מערבבים בקערה את שמן הזית, הסילאן והסויה ומברישים את הסלמון ברוטב שנוצר.
- אופים את הסלמון בתנור במשך 20 דקות או עד להזהבה.
- מרכיבים את הסלט: מסדרים בצלחת עמוקה את האורז, המלפפון והאדממה. מניחים את האבוקדו הפרוס ומוסיפים מעל את נתח הסלמון האפוי.
- מעטרים בשברי חטיף אצות מיובשות ושומשום, מתבלים ברוטב הסרירצ’ה החריף ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים בסיר את האורז עם המים, מכסים את הסיר במכסה ומרתיחים. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות או עד לריכוך.
- במקביל לבישול האורז, ממיסים בסיר קטן את הסוכר והמלח בחומץ האורז. מוסיפים לאורז המוכן, מערבבים ומצננים היטב.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הסלמון: מערבבים בקערה את שמן הזית, הסילאן והסויה ומברישים את הסלמון ברוטב שנוצר.
- אופים את הסלמון בתנור במשך 20 דקות או עד להזהבה.
- מרכיבים את הסלט: מסדרים בצלחת עמוקה את האורז, המלפפון והאדממה. מניחים את האבוקדו הפרוס ומוסיפים מעל את נתח הסלמון האפוי.
- מעטרים בשברי חטיף אצות מיובשות ושומשום, מתבלים ברוטב הסרירצ’ה החריף ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן