
אש לגולש: גולש נקניקיות ותפוחי אדמה
בא לכם ארוחת צהריים בסיר אחד בלי הרבה עניינים ועם המון התלהבות מצד בני הבית? גולש נקניקיות ותפוחי אדמה שילדים וגדולים מאוד אוהבים, שיהפוך למתכון קבוע במשפחה
בא לכם ארוחת צהריים בסיר אחד בלי הרבה עניינים ועם המון התלהבות מצד בני הבית? גולש נקניקיות ותפוחי אדמה שילדים וגדולים מאוד אוהבים, שיהפוך למתכון קבוע במשפחה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 934.0 קק״ל 3735.9 קק״לפחמימות 64.2 גרם 257.0 גרםשומן 60.3 גרם 241.1 גרםנתרן 2532.3 מ״ג 10129.3 מ״גחלבון 31.3 גרם 125.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 21.5 גרם 85.9 גרםכולסטרול 137.5 מ״ג 550.0 מ״גסידן 53.6 מ״ג 214.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 562.4 מ״ג 2249.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות934
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 934.0 קק״ל 3735.9 קק״לפחמימות 64.2 גרם 257.0 גרםשומן 60.3 גרם 241.1 גרםנתרן 2532.3 מ״ג 10129.3 מ״גחלבון 31.3 גרם 125.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 21.5 גרם 85.9 גרםכולסטרול 137.5 מ״ג 550.0 מ״גסידן 53.6 מ״ג 214.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 562.4 מ״ג 2249.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 934 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 חבילה נקניקיות עוףעוף טובמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
4 כפות שמן זית
-
3 בצלים גדולים
-
2 שיני שוםכתושות
-
4 תפוחי אדמה בינונייםשטופים וקלופים
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס מים
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה
- חותכים את הבצלים ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
- מטגנים בסיר כבד את הבצל ותפוחי האדמה בשמן, עד שהבצל מזהיב ותפוחי האדמה נצרבים קלות.
- מוסיפים את השום הכתוש לעוד דקת טיגון.
מוסיפים את השום - פורסים את הנקניקיות לפרוסות בעובי 4 ס”מ (אם רוצים להתאים את המתכון לילדים אפשר לחתוך לאורך) ומוסיפים לסיר, מוסיפים את התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
פורסים את הנקניקיות מוסיפים את התבלינים מוסיפים את המים - מבשלים עוד 15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. במהלך הבישול, אם רואים שחסרים נוזלים, אפשר להוסיף מים.
בתיאבון!
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
- מטגנים בסיר כבד את הבצל ותפוחי האדמה בשמן, עד שהבצל מזהיב ותפוחי האדמה נצרבים קלות.
- מוסיפים את השום הכתוש לעוד דקת טיגון.
- פורסים את הנקניקיות לפרוסות בעובי 4 ס”מ (אם רוצים להתאים את המתכון לילדים אפשר לחתוך לאורך) ומוסיפים לסיר, מוסיפים את התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עוד 15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. במהלך הבישול, אם רואים שחסרים נוזלים, אפשר להוסיף מים.
בשיתוף עם עוף טוב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
יפה
אני מכינה לנכדים ולנכדות תבשיל דומה לזה