בית ספר לבישול: איך מכינים ציר דגים?
מאיר דנון במתכון קלאסי לציר דגים משובח שישמש לכם בסיס מצויין לרטבים או תיבול במנות שונות. ההכנה פשוטה, זמן העבודה קצר והשדרוג האיכותי למנות שלכם מובטח!
מאיר דנון במתכון קלאסי לציר דגים משובח שישמש לכם בסיס מצויין לרטבים או תיבול במנות שונות. ההכנה פשוטה, זמן העבודה קצר והשדרוג האיכותי למנות שלכם מובטח!
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 747.3 קק״ל 747.3 קק״לפחמימות 52.8 גרם 52.8 גרםשומן 20.7 גרם 20.7 גרםנתרן 141.2 מ״ג 141.2 מ״גחלבון 15.7 גרם 15.7 גרםסיבים תזונתיים 36.4 גרם 36.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 884.2 מ״ג 884.2 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 5830.5 מ״ג 5830.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות747
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 747.3 קק״ל 747.3 קק״לפחמימות 52.8 גרם 52.8 גרםשומן 20.7 גרם 20.7 גרםנתרן 141.2 מ״ג 141.2 מ״גחלבון 15.7 גרם 15.7 גרםסיבים תזונתיים 36.4 גרם 36.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 884.2 מ״ג 884.2 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 5830.5 מ״ג 5830.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 747 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 דג פרידה גדולהללא קשקשים
-
2 כפות שמן זיתכרם אחינועם
-
2 בצלי שאלוט בינוניים
-
1 גזר בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1 כוס יין לבן יבש
-
5 גבעולי פטרוזיליה
-
1 עלה דפנה בינוני
-
2 גבעולי טימין טרי
-
1 כוכב אניס בינוני
אופן הכנה
- מפלטים את הפרידה, חותכים כל פילה ל-2-4 חתיכות ושומרים בקירור.
- מכינים ציר: מעצמות הדג מכינים ציר, מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את השאלוט, הגזר והסלרי כשהם פרוסים ומטגנים מעט.
- מוסיפים את עצמות הדגים וממשיכים לטגן 2-3 דקות. מוסיפים את היין ומכסים במים, מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין, עלה הדפנה וכוכב האניס ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות ומסננים.
אופן הכנה
- מפלטים את הפרידה, חותכים כל פילה ל-2-4 חתיכות ושומרים בקירור.
- מכינים ציר: מעצמות הדג מכינים ציר, מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את השאלוט, הגזר והסלרי כשהם פרוסים ומטגנים מעט.
- מוסיפים את עצמות הדגים וממשיכים לטגן 2-3 דקות. מוסיפים את היין ומכסים במים, מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין, עלה הדפנה וכוכב האניס ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות ומסננים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
האם הציר הוא גם המרק איךמגדילים את כמות המרק שעדיין ישאר טעמו.
היי כוכבית, לא בטוחים שהבנו את כוונתך. המרק הוא הציר (לאחר סינון). אם תרצי להכין כמות גדולה יותר, תגדילי את כמויות המצרכים. תוכלי לראות מעל רשימת המצרכים שכתוב “בחרו כמות מנות” – שני מ-1 ל-2 ותראי שהכמויות גדלות