בלינצ׳ס במלית גבינות היישר מגיאורגיה

ג׳אנה חן מלמדת כיצד להכין בלינצ׳ס במלית גבינות. מנה גיאורגית מסורתית שתפקידה בין השאר, לפאר את השולחן. מגישים חם בליווי שמנת חמוצה
ג׳אנה חן מלמדת כיצד להכין בלינצ׳ס במלית גבינות. מנה גיאורגית מסורתית שתפקידה בין השאר, לפאר את השולחן. מגישים חם בליווי שמנת חמוצה
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    358
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 358.3 קק״ל 1433.2 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 67.2 גרם
    שומן 23.7 גרם 94.7 גרם
    נתרן 1340.3 מ״ג 5361.3 מ״ג
    חלבון 25.1 גרם 100.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.7 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 31.6 גרם
    כולסטרול 217.7 מ״ג 870.6 מ״ג
    סידן 363.3 מ״ג 1453.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 153.0 מ״ג 612.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    358
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 358.3 קק״ל 1433.2 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 67.2 גרם
    שומן 23.7 גרם 94.7 גרם
    נתרן 1340.3 מ״ג 5361.3 מ״ג
    חלבון 25.1 גרם 100.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.7 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 31.6 גרם
    כולסטרול 217.7 מ״ג 870.6 מ״ג
    סידן 363.3 מ״ג 1453.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 153.0 מ״ג 612.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור

בכל רחבי אירופה הבלינצ’ס הוא מאכל אהוב במיוחד! יש בלינצ’ס הונגרי, גרמני, רוסי ועוד. הבלינצ’ס הגיאורגי הוא מקור גאווה שלנו, ייחודו בדקיקות הבצק וגם בעובדה שהמתכון הוא על בסיס מים, מה שמאפשר למלא אותו בכל מילוי האהוב עלינו.

בגיאורגיה לבלינצ’ס תפקיד חשוב והוא לפאר את שולחן הארוחה. בדרך כלל ממלאים את הבלינצ’ס עם בשר טחון או עם גבינה. הפעם בחרתי במילוי גבינה, ניתן כמובן לבחור בכל גבינה קשה האהובה עליכם, אך אני באופן אישי ממליצה על הגבינות הגיאורגיות 😊

את הבלינצ’ס אני ממליצה להכין בכמות גדולה, בעיקר כי אפשר להקפיא אותו אחרי שממלאים אותו ולפני הטיגון. אפשר גם להקפיא אחרי הטיגון, מה שהופך את המתכון לארוחה קלילה וכיפית מתי שרק מתחשק.   

צילום: נמרוד גנישר              

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלינצ׳ס

מלית גבינות


אופן הכנה

  1. מכינים בלינצ׳ס: מערבבים אבקת אפיה עם קמח.
  2. טורפים היטב בעזרת מטרפה את הביצים, מוסיפים לסירוגין את שאר הנוזלים והקמח, כל הזמן טורפים בעזרת מטרפה, התערובת צריכה להיות נוזלית, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד ¼ כוס מים.
  3. מחממים מחבת רחבה על גבי להבה בינונית, משמנים קלות בעזרת מברשת טבולה בשמן (המחבת צריכה להיות יחסית יבשה, השמן נועד רק להברשה קלה)
  4. מוזגים מצקת אחת מהבלילה על המחבת, מטגנים כשתי דקות עד שנוצרות בועות למעלה, מעבירים לצלחת (לא מטגנים מהצד השני).
  5. ממשיכים באותו האופן עם יתר הבלילה.
  6. מלית גבינה: מערבבים את כל הגבינות והביצה.
  7. מניחים מלית גבינה בקצה הבלינצ’ס על הצד האפוי חשוב מאד.
  8. מגלגלים כמו בתמונה.
  9. במחבת רחבה מחממים 1 כוס שמן.
  10. מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה, בערך 2-3 דקות.
  11. את הבלינצ’ס ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר ולחמם בתנור לפני הגשה, ניתן להקפיא לשבועיים.
  12. מגישים עם שמנת חמוצה כשהבלינצ’ס חם והגבינה נשפכת מהבלינצ’ס.
מוזגים מצקת של הבלילה למחבת. צילום: נמרוד גנישר
מוזגים מצקת של הבלילה למחבת. צילום: נמרוד גנישר
מגלגלים עם המלית
מגלגלים עם המלית. צילום: נמרוד גנישר

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בלינצ׳ס במלית גבינות היישר מגיאורגיה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    רותם

    חשבתי שיהיה מסובך אבל ממש לא! הטעם מושלם

    Avatar
    איה איוניר

    שלוםמה המטרה של הוודקה ומה אפשר במקום , אין לי , תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      מטרת הוודקה (או משקה אלכוהולי בריכוז גבוה) הוא לגרום לבצק להיות יותר אוורירי מבפנים ופריך מבחוץ. אדי האלכוהול משתחררים בחימום הבצק ויוצרים כיסי אויר בבצק שמשפרים את מירקמו. בהצלחה(:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות