בלינצ׳ס במלית גבינות היישר מגיאורגיה

ג׳אנה חן מלמדת כיצד להכין בלינצ׳ס במלית גבינות. מנה גיאורגית מסורתית שתפקידה בין השאר, לפאר את השולחן. מגישים חם בליווי שמנת חמוצה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

בכל רחבי אירופה הבלינצ’ס הוא מאכל אהוב במיוחד! יש בלינצ’ס הונגרי, גרמני, רוסי ועוד. הבלינצ’ס הגיאורגי הוא מקור גאווה שלנו, ייחודו בדקיקות הבצק וגם בעובדה שהמתכון הוא על בסיס מים, מה שמאפשר למלא אותו בכל מילוי האהוב עלינו.

בגיאורגיה לבלינצ’ס תפקיד חשוב והוא לפאר את שולחן הארוחה. בדרך כלל ממלאים את הבלינצ’ס עם בשר טחון או עם גבינה. הפעם בחרתי במילוי גבינה, ניתן כמובן לבחור בכל גבינה קשה האהובה עליכם, אך אני באופן אישי ממליצה על הגבינות הגיאורגיות 😊

את הבלינצ’ס אני ממליצה להכין בכמות גדולה, בעיקר כי אפשר להקפיא אותו אחרי שממלאים אותו ולפני הטיגון. אפשר גם להקפיא אחרי הטיגון, מה שהופך את המתכון לארוחה קלילה וכיפית מתי שרק מתחשק.

צילום: נמרוד גנישר

מצרכים

בלינצ׳ס

מלית גבינות

אופן הכנה

  1. מכינים בלינצ׳ס: מערבבים אבקת אפיה עם קמח.
  2. טורפים היטב בעזרת מטרפה את הביצים, מוסיפים לסירוגין את שאר הנוזלים והקמח, כל הזמן טורפים בעזרת מטרפה, התערובת צריכה להיות נוזלית, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד ¼ כוס מים.
  3. מחממים מחבת רחבה על גבי להבה בינונית, משמנים קלות בעזרת מברשת טבולה בשמן (המחבת צריכה להיות יחסית יבשה, השמן נועד רק להברשה קלה)
  4. מוזגים מצקת אחת מהבלילה על המחבת, מטגנים כשתי דקות עד שנוצרות בועות למעלה, מעבירים לצלחת (לא מטגנים מהצד השני).
  5. ממשיכים באותו האופן עם יתר הבלילה.
  6. מלית גבינה: מערבבים את כל הגבינות והביצה.
  7. מניחים מלית גבינה בקצה הבלינצ’ס על הצד האפוי חשוב מאד.
  8. מגלגלים כמו בתמונה.
  9. במחבת רחבה מחממים 1 כוס שמן.
  10. מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה, בערך 2-3 דקות.
  11. את הבלינצ’ס ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר ולחמם בתנור לפני הגשה, ניתן להקפיא לשבועיים.
  12. מגישים עם שמנת חמוצה כשהבלינצ’ס חם והגבינה נשפכת מהבלינצ’ס.
מוזגים מצקת של הבלילה למחבת. צילום: נמרוד גנישר
מוזגים מצקת של הבלילה למחבת. צילום: נמרוד גנישר
מגלגלים עם המלית
מגלגלים עם המלית. צילום: נמרוד גנישר

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 381.7 קק״ל 1526.7 קק״ל
פחמימות 16.5 גרם 66.0 גרם
שומן 26.1 גרם 104.4 גרם
נתרן 1413.5 מ״ג 5654.2 מ״ג
חלבון 25.0 גרם 100.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.7 גרם
שומן רווי 8.3 גרם 33.3 גרם
כולסטרול 218.1 מ״ג 872.4 מ״ג
סידן 364.7 מ״ג 1458.8 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 156.6 מ״ג 626.4 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    יעלה

    כתוב במתכון (סעיף 9) לטגן ב-2 כוסות שמן. האם אין טעות?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, תיקנו את המתכון ל-1 כוס שמן, כלומר, טיגון חצי עמוק.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody