בצק עוגיות מטוגן – שמישהו יעצור את השחיתות הזו!
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.4 קק״ל 2928.8 קק״לפחמימות 24.4 גרם 487.9 גרםשומן 6.0 גרם 119.1 גרםנתרן 138.3 מ״ג 2766.1 מ״גחלבון 2.8 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.2 גרםשומן רווי 3.3 גרם 67.0 גרםכולסטרול 28.2 מ״ג 564.4 מ״גסידן 25.7 מ״ג 514.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 62.6 מ״ג 1251.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות146
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.4 קק״ל 2928.8 קק״לפחמימות 24.4 גרם 487.9 גרםשומן 6.0 גרם 119.1 גרםנתרן 138.3 מ״ג 2766.1 מ״גחלבון 2.8 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.2 גרםשומן רווי 3.3 גרם 67.0 גרםכולסטרול 28.2 מ״ג 564.4 מ״גסידן 25.7 מ״ג 514.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 62.6 מ״ג 1251.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
אני לא מאמינה שהקלדתי את המילים האלו – בצק עוגיות ב ט י ג ו ן ע מ ו ק ? מי אני? מה אני? אמריקאית ביריד העירייה המקומי? כנראה שחנוכה שובר אותי.
שמני הטיגון בסופר קרצו לי והרעיון להכניס משהו מתוק ומושחת אל תוך בלילה חלקה ומשם אל השמן הרותח דיבר מדי אל האני הפנימי שלי (בניגוד לאני החיצוני שלי) שאינו נמצא בדיאטה.
אז הכנתי בצק עוגיות, הכנתי בלילה והכנתי סיר גדול מלא בשמן עמוק. התוצאה: ובכן, לא בדיוק מה שאתם חושבים.
אחרי הטיגון בצק העוגיות נמצא על הגבול בין נוזלי למוצק, מה שאומר שהשוקולד בו נמס והכל מתערבב בביס אחד טעים. שימו לב לא לטגן את הבצק על חום גבוה מדי כי כך הבצק ישחים מהר מבחוץ ויהיה נא לחלוטין מבפנים. אנחנו רוצים חום בינוני בשביל טיגון יחסי איטי. דבר נוסף שכדאי להקפיד עליו הוא גודל הכדורים – כדורי בצק גדולים לא יספיקו להיטגן כמו שצריך מבפנים. אנחנו רוצים כדורים קטנים שיספיקו להיות מוכנים מבפנים. וכך גם יש לנו יותר!
אגב, במקום להשתמש בשוקולד צ’יפס, תשתמשו ב-¾ טבלת שוקולד קצוצה – כך תקבלו ביס עם שוקולד נוזלי.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 146 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1/3 כוס סוכר חום
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
70 גרם שוקולד מרירקצוץ דק
בלילה
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כוס חלב 3%
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר, לפחות 5 דקות עד שהחמאה הופכת לאוורירית ותפוחה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות הקערה עם מרית.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עוד כדקה.
- מוסיפים את קמח, אבקת אפייה ומלח, ומעבדים עד שהקמח נטמע בבלילה.
- בעזרת מרית מערבבים בעדינות את השוקולד הקצוץ אל תוך בצק העוגיות.
- מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים, מניחים על מגש או צלחת שטוחה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לזמן של לפחות חצי שעה.
- אחרי הצינון, מכינים את הבלילה: טורפים את כל חומרי הבלילה עד שאין גושים. אנחנו רוצים בלילה דלילה ונוזלית. אם היא סמיכה מדי, ,מוסיפים עוד חלב.
- מחממים שמן לטיגון בסיר. נועצים שיפוד עץ או כף עץ בשמן - אם עולות בועות מסביבו, השמן מוכן לטיגון.
- נועצים בעזרת מזלג את כדור בצק העוגיות, טובלים את הכדור בבלילה, ומצפים אותו מכל הכיוונים.
- מעבירים בזהירות לשמן העמוק ומטגנים עד שהכדור משחים לטעמכם. חשוב לשמור על חום בינוני ולא גבוה, כדי שבצק העוגיות יהיה עשוי גם מבפנים. מזיזים מדי פעם את הכדור תוך כדי הטיגון כדי שיקבל צבע אחיד.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת אל תוך צלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכדורים ומגישים מיד.
מתכון צ’ורוס קלאסיים של עדי קלינגהופר
מתכון סופגניות אשל - המלכות הבלתי מעורערות של החנוכה
מתכון לביבות קינואה וירקות בקלי קלות
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר, לפחות 5 דקות עד שהחמאה הופכת לאוורירית ותפוחה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות הקערה עם מרית.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עוד כדקה.
- מוסיפים את קמח, אבקת אפייה ומלח, ומעבדים עד שהקמח נטמע בבלילה.
- בעזרת מרית מערבבים בעדינות את השוקולד הקצוץ אל תוך בצק העוגיות.
- מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים, מניחים על מגש או צלחת שטוחה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לזמן של לפחות חצי שעה.
- אחרי הצינון, מכינים את הבלילה: טורפים את כל חומרי הבלילה עד שאין גושים. אנחנו רוצים בלילה דלילה ונוזלית. אם היא סמיכה מדי, ,מוסיפים עוד חלב.
- מחממים שמן לטיגון בסיר. נועצים שיפוד עץ או כף עץ בשמן - אם עולות בועות מסביבו, השמן מוכן לטיגון.
- נועצים בעזרת מזלג את כדור בצק העוגיות, טובלים את הכדור בבלילה, ומצפים אותו מכל הכיוונים.
- מעבירים בזהירות לשמן העמוק ומטגנים עד שהכדור משחים לטעמכם. חשוב לשמור על חום בינוני ולא גבוה, כדי שבצק העוגיות יהיה עשוי גם מבפנים. מזיזים מדי פעם את הכדור תוך כדי הטיגון כדי שיקבל צבע אחיד.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת אל תוך צלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכדורים ומגישים מיד.
מתכון צ’ורוס קלאסיים של עדי קלינגהופר
מתכון סופגניות אשל - המלכות הבלתי מעורערות של החנוכה
מתכון לביבות קינואה וירקות בקלי קלות
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
יששששש!!!!! בלי שמרים ובילבולי מוח!!!! תודה ננסה בחג
בהצלחה!