בצק עוגיות מטוגן – שמישהו יעצור את השחיתות הזו!

מה קורה כשמטגנים בצק עוגיות בשמן עמוק? עידית נרקיס כ״ץ עשתה זאת עבורנו וגילתה כי בצק עוגיות מטוגן בבלילת קמח מניב קינוח מושחת שהכל בו מתערבב לביס אחד טעים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

אני לא מאמינה שהקלדתי את המילים האלו - בצק עוגיות ב ט י ג ו ן ע מ ו ק ? מי אני? מה אני? אמריקאית ביריד העירייה המקומי? כנראה שחנוכה שובר אותי.

שמני הטיגון בסופר קרצו לי והרעיון להכניס משהו מתוק ומושחת אל תוך בלילה חלקה ומשם אל השמן הרותח דיבר מדי אל האני הפנימי שלי (בניגוד לאני החיצוני שלי) שאינו נמצא בדיאטה.
אז הכנתי בצק עוגיות, הכנתי בלילה והכנתי סיר גדול מלא בשמן עמוק. התוצאה: ובכן, לא בדיוק מה שאתם חושבים.

אחרי הטיגון בצק העוגיות נמצא על הגבול בין נוזלי למוצק, מה שאומר שהשוקולד בו נמס והכל מתערבב בביס אחד טעים. שימו לב לא לטגן את הבצק על חום גבוה מדי כי כך הבצק ישחים מהר מבחוץ ויהיה נא לחלוטין מבפנים. אנחנו רוצים חום בינוני בשביל טיגון יחסי איטי. דבר נוסף שכדאי להקפיד עליו הוא גודל הכדורים - כדורי בצק גדולים לא יספיקו להיטגן כמו שצריך מבפנים. אנחנו רוצים כדורים קטנים שיספיקו להיות מוכנים מבפנים. וכך גם יש לנו יותר!

אגב, במקום להשתמש בשוקולד צ’יפס, תשתמשו ב-¾ טבלת שוקולד קצוצה - כך תקבלו ביס עם שוקולד נוזלי.

מצרכים

עוגיות

בלילה

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר, לפחות 5 דקות עד שהחמאה הופכת לאוורירית ותפוחה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות הקערה עם מרית. 
  2. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עוד כדקה. 
  3. מוסיפים את קמח, אבקת אפייה ומלח, ומעבדים עד שהקמח נטמע בבלילה. 
  4. בעזרת מרית מערבבים בעדינות את השוקולד הקצוץ אל תוך בצק העוגיות. 
  5. מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים, מניחים על מגש או צלחת שטוחה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לזמן של לפחות חצי שעה. 
  6. אחרי הצינון, מכינים את הבלילה: טורפים את כל חומרי הבלילה עד שאין גושים. אנחנו רוצים בלילה דלילה ונוזלית. אם היא סמיכה מדי, ,מוסיפים עוד חלב. 
  7. מחממים שמן לטיגון בסיר. נועצים שיפוד עץ או כף עץ בשמן - אם עולות בועות מסביבו, השמן מוכן לטיגון. 
  8. נועצים בעזרת מזלג את כדור בצק העוגיות, טובלים את הכדור בבלילה, ומצפים אותו מכל הכיוונים.
  9. מעבירים בזהירות לשמן העמוק ומטגנים עד שהכדור משחים לטעמכם. חשוב לשמור על חום בינוני ולא גבוה, כדי שבצק העוגיות יהיה עשוי גם מבפנים. מזיזים מדי פעם את הכדור תוך כדי הטיגון כדי שיקבל צבע אחיד.
  10. מוציאים בעזרת כף מחוררת אל תוך צלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכדורים ומגישים מיד. 

מתכון צ’ורוס קלאסיים של עדי קלינגהופר

מתכון סופגניות אשל - המלכות הבלתי מעורערות של החנוכה

מתכון לביבות קינואה וירקות בקלי קלות

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 140.0 קק״ל 2800.0 קק״ל
פחמימות 23.0 גרם 460.3 גרם
שומן 5.7 גרם 114.9 גרם
נתרן 133.0 מ״ג 2660.5 מ״ג
חלבון 2.5 גרם 49.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.4 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 67.2 גרם
כולסטרול 26.1 מ״ג 522.8 מ״ג
סידן 25.3 מ״ג 506.4 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 9.6 מ״ג
אשלגן 60.6 מ״ג 1212.0 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 5.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    גילי

    יששששש!!!!! בלי שמרים ובילבולי מוח!!!! תודה ננסה בחג

      Avatar
      Foody Foody

      בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody