פשטידה קישואים מנצחת: פשטידה מהירה בטעם ציזיקי
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 340.0 קק״ל 1360.0 קק״לפחמימות 54.3 גרם 217.2 גרםשומן 49.6 גרם 198.4 גרםנתרן 800.5 מ״ג 3201.8 מ״גחלבון 50.3 גרם 201.1 גרםסיבים תזונתיים 35.2 גרם 140.8 גרםשומן רווי 39.2 גרם 156.8 גרםכולסטרול 204.6 מ״ג 818.5 מ״גסידן 338.0 מ״ג 1351.8 מ״גברזל 34.4 מ״ג 137.7 מ״גאשלגן 557.8 מ״ג 2231.2 מ״גאבץ 34.7 מ״ג 138.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות340
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 340.0 קק״ל 1360.0 קק״לפחמימות 54.3 גרם 217.2 גרםשומן 49.6 גרם 198.4 גרםנתרן 800.5 מ״ג 3201.8 מ״גחלבון 50.3 גרם 201.1 גרםסיבים תזונתיים 35.2 גרם 140.8 גרםשומן רווי 39.2 גרם 156.8 גרםכולסטרול 204.6 מ״ג 818.5 מ״גסידן 338.0 מ״ג 1351.8 מ״גברזל 34.4 מ״ג 137.7 מ״גאשלגן 557.8 מ״ג 2231.2 מ״גאבץ 34.7 מ״ג 138.7 מ״גסגור
בכל פעם שאני מסדרת את המקרר אני מוצאת במגירת הירקות קישואים שפעם היו יפים מאוד וקרצו לי מארגז הירקות בשוק ואני, אשה מלאה בכוונות טובות, לא יכולתי להשאיר אותם שם וכמובן קניתי כמות מופרזת, שלא יחסר. אני מוציאה בצער את הקישואים האומללים וזורקת אותם לפח, מבטיחה לעצמי בפעם המיליון שבפעם הבאה שאראה קישואים נהדרים בשוק לא אתפתה ולא אקנה. אבל הבטחות צריך להבטיח ואין פעם שאני לא חוזרת על אותה טעות.
אז מה עושים כדי שזה לא יקרה? רגע לפני שהקישואים הולכים לעולמם ונאספים אל פח הזבל מכינים פשטידת קישואים, פשטידה מהירה ונהדרת בטעם של ציזיקי. גבינות, יוגורט, נענע ושמיר (שגם אותם אני קונה באופן מופרז, אלא מה?), מערבבים ו… יש לכם ארוחה שאפילו אונסיס היה נותן לכם תמורתה אי יווני או לפחות סיבוב על היאכטה. פשטידת קישואים ממכרת, לשירותכם.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 340 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לפשטידת הקישואים:
-
4 קישואים בינונייםאפשר להשתמש גם בזוקיני
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כוס שמיראם לא אוהבים שמיר אפשר להשתמש בפטרוזיליה
-
4 עלי נענעקצוצים או כף עלי נענע יבשים
-
3 בצל ירוק
-
2 ביצים L
-
1 גביע יוגורט 3%
-
100 גרם גבינת קשקבלמגוררת או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים
-
4 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי התבנית:
-
2 כפות שמן זית
-
3 כפות פירורי לחם
לפיזור מעל הפשטידה
-
3 כפות גבינת קשקבלמגוררת או כל גבינה צהובה אחרת
אופן הכנה
- מגררים את הקישואים וסוחטים היטב מנוזלים. אפשר לגמרי להשתמש במעבד מזון.
- קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות, קוצצים את הנענע ואת השמיר דק דק.
- מכניסים את הקישואים, השום, השמיר ואת הבצל לקערה גדולה ומערבבים את הגבינה, היוגורט, פירורי הלחם (ניתן להשתמש בתחליף שהוא ללא גלוטן) והביצים ומערבבים היטב.
- משמנים את התבנית, מפזרים 23 כפות פירורי לחם על התבנית ועליהם שופכים את הבלילה.
- אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
- מגישים את הפשטידה לצד סלט קטן ורוטב ציזיקי.
אופן הכנה
- מגררים את הקישואים וסוחטים היטב מנוזלים. אפשר לגמרי להשתמש במעבד מזון.
- קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות, קוצצים את הנענע ואת השמיר דק דק.
- מכניסים את הקישואים, השום, השמיר ואת הבצל לקערה גדולה ומערבבים את הגבינה, היוגורט, פירורי הלחם (ניתן להשתמש בתחליף שהוא ללא גלוטן) והביצים ומערבבים היטב.
- משמנים את התבנית, מפזרים 23 כפות פירורי לחם על התבנית ועליהם שופכים את הבלילה.
- אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
- מגישים את הפשטידה לצד סלט קטן ורוטב ציזיקי.
הערות
- אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה
- אפשר להוסיף גזר אם אוהבים
- אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים, אפשר להוסיף גבינה בולגרית
- לפשטידה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים או בקמח חומוס במקום פירורי הלחם
הערות
- אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה
- אפשר להוסיף גזר אם אוהבים
- אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים, אפשר להוסיף גבינה בולגרית
- לפשטידה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים או בקמח חומוס במקום פירורי הלחם
הכנתם את המתכון?
תגובות (19)
האם ניתן להחליף את היוגורט במשהו אחר?
גבינה לבנה או חמוצה – הטעם כמובן מעט ישתנה
קטגוריות
- אוכל בולגרי
- אוכל טורקי
- אוכל יווני
- אוכל צרפתי
- אוכל רומני
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- מאפים מלוחים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק
- פשטידות