גולאש בסיר אחד שמקצר תהליכים ונותן תוצאה מושלמת
גולאש כמו של ההונגרים, חורפי, מנחם, בשרי ומזין ובזכות סיר לחץ מיוחד לא תצטרכו לחכות הרבה זמן לקערה מהבילה של התבשיל. בתיאבון!
גולאש כמו של ההונגרים, חורפי, מנחם, בשרי ומזין ובזכות סיר לחץ מיוחד לא תצטרכו לחכות הרבה זמן לקערה מהבילה של התבשיל. בתיאבון!
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 793.4 קק״ל 3966.9 קק״לפחמימות 44.6 גרם 223.1 גרםשומן 58.0 גרם 290.0 גרםנתרן 314.5 מ״ג 1572.4 מ״גחלבון 53.6 גרם 268.0 גרםסיבים תזונתיים 14.9 גרם 74.7 גרםשומן רווי 18.0 גרם 90.1 גרםכולסטרול 89.3 מ״ג 446.6 מ״גסידן 66.5 מ״ג 332.5 מ״גברזל 13.8 מ״ג 68.8 מ״גאשלגן 1316.2 מ״ג 6580.9 מ״גאבץ 17.2 מ״ג 85.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות793
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 793.4 קק״ל 3966.9 קק״לפחמימות 44.6 גרם 223.1 גרםשומן 58.0 גרם 290.0 גרםנתרן 314.5 מ״ג 1572.4 מ״גחלבון 53.6 גרם 268.0 גרםסיבים תזונתיים 14.9 גרם 74.7 גרםשומן רווי 18.0 גרם 90.1 גרםכולסטרול 89.3 מ״ג 446.6 מ״גסידן 66.5 מ״ג 332.5 מ״גברזל 13.8 מ״ג 68.8 מ״גאשלגן 1316.2 מ״ג 6580.9 מ״גאבץ 17.2 מ״ג 85.8 מ״גסגור
תכף נגמר החורף וזה הזמן לחגוג את כל התבשילים שהכי כיף לאכול כשקר: מתכון לגולאש שהוא ארוחה שלמה ומפוארת בסיר אחד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 793 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
גולאש
-
1 ק"ג בשר שריראו לחלופין נתח אחר שמתאים לגולאש כמו כתף או אונטריב
-
4 בצלים בינונייםחתוכים לקוביות
-
6 כפות שמן זיתאו שמן אחר שאוהבים
-
2 גזרים בינונייםקלופים וחתוכים לטבעות
-
2 תפוחי אדמה בינונייםחתוך לקוביות גדולות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות
-
3 עגבניות בינוניותקלופות וקצוצות
-
5 שיני שום
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
3 עלי דפנה
-
10 פלפל אנגלי
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית סוכר חום כהה
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מפעילים את סיר הלחץ של נינג׳ה למצב טיגון וצריבה ומחממים במשך 2 דקות.
- יוצקים שמן ואת נתחי הבשר ומטגנים היטב משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.
- מוציאים את נתחי הבשר ומניחים בצד.
- לאותו הסיר ובאותו השמן מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.
- מכניסים את שיניי השום, הרסק והפלפל וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת הירקות את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
- מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומעליו מפזרים את הגזרים ואת תפוחי האדמה.
- מוזגים כ-2.5 כוסות מים ומכוונים למצב סיר לחץ למשך של 35 דקות.
- משחררים את הלחץ על ידי העברת שסתום הלחץ למצב vent ומחכים לאישור פתיחת הסיר, מגישים.
אופן הכנה
- מפעילים את סיר הלחץ של נינג׳ה למצב טיגון וצריבה ומחממים במשך 2 דקות.
- יוצקים שמן ואת נתחי הבשר ומטגנים היטב משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.
- מוציאים את נתחי הבשר ומניחים בצד.
- לאותו הסיר ובאותו השמן מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.
- מכניסים את שיניי השום, הרסק והפלפל וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת הירקות את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
- מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומעליו מפזרים את הגזרים ואת תפוחי האדמה.
- מוזגים כ-2.5 כוסות מים ומכוונים למצב סיר לחץ למשך של 35 דקות.
- משחררים את הלחץ על ידי העברת שסתום הלחץ למצב vent ומחכים לאישור פתיחת הסיר, מגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
והאם אפשר כל השבת על הפלטה?
אפשר, לא בהכרח מומלץ, אבל חשוב לשים לב שלא ייגמרו הנוזלים ולשים על צידי הפלטה ולא במרכזה.
היי זה נראה מעולה! כמה זמן בישול אם אינלי סיק לחץ?
היי, שעה וחצי!