הבצק עשוי ממוצרלה! הפתעות מוצרלה במילוי מנגולד

אמלי פינק מכינה מנה מפתיעה ומקורית שמתאימה בול לחג השבועות! "שקיות הפתעה" עשויות מגבינת מוצרלה, ממולאות בתערובת מנגולד ושמנת, עם גרגירי פלפל ירוק ושום
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

לפני שנים רבות כשהתנסיתי קצת במטבח הקיטוגני (תזונה המבוססת מוצרים מן החי), הייתי אוכלת המון גבינות וכך יצא לי לשחק איתן הרבה.
באופן כללי שום דבר אצלי לא נשאר נאמן לייעודו המקורי ומיד הופך להגשמת הפנטזיה שלי. כך קרה גם לגוש מוצרלה משוגע שנחת ״בטעות״ במטבחי. וכמו כל ה”טעויות” המוצלחות כך יצא גם לי בטעות גמורה, מעדן מלכים! עשיתי לגוש המוצרלה חימום קל בתנור והנה, קיבלתי בצק רק ואלסטי שמוכן לשאת את כל השיגעונות שלי .
אני מודה שלא ראיתי את זה בא, אבל גיליתי שמוצרלה, קצת כמו חלומי, היא גבינה שנמסה לזמן קצר ומיד מתמצקת חזרה. לכן אחרי שהספקתי לשטח את “בצק” המוצרלה שלי, נשארתי עם רול מוצרלה מדליק.
אבל רול הוא רק רול, וזה, זה פשוט רק המשיך להשתבח משם.

מצרכים

אופן הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. מניחים את כדורי המוצרלה על נייר אפייה במרווחים זה מזה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד שכדורי המוצרלה נמסים לחלוטין.

מניחים את כדורי המוצרלה על נייר אפייה במרווחים זה מזה ומכניסים לתנור. צילום: אמלי פינק
מניחים את כדורי המוצרלה על נייר אפייה במרווחים זה מזה ומכניסים לתנור. צילום: אמלי פינק

3. בינתיים מטגנים על מחבת חמה שמן זית, פלפל ירוק מוחמץ, שום, פלפל לבן ומלח.
4. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה (או קרם הקוקוס) ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
5. מעבירים את תכולת המחבת לקערה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה.
6. מוסיפים את המנגולד ומערבבים בעדינות עד שהכל עטוף ברוטב מכל הצדדים, מחזירים למחבת ומבשלים 15-20 דקות.
7. בינתיים מוציאים את כדורי המוצרלה מהתנור ומרדדים אותם בין שתי ניירות אפייה לעלה בעובי 2 מ״מ - לא מנתקים מהנייר עד לסיום הרידוד.
8. כשהמנגולד רך ומשנה את צבעו לירוק כהה, מכבים את האש ונותנים לתערובת מנוחה וצינון לטמפרטורת החדר.

מצננים את המנגולד לטמפרטורת החדר. צילום: אמלי פינק
מצננים את המנגולד לטמפרטורת החדר. צילום: אמלי פינק

9. משחררים את נייר אפייה מהמוצרלה, ממלאים במרכזו כמות נדיבה מהמנגולד ואוספים את השוליים לכדי סגירה.

ממלאים את המוצרלה בתערובת המנגולד. צילום: אמלי פינק
ממלאים את המוצרלה בתערובת המנגולד. צילום: אמלי פינק

10. בעזרת העירית קושרים את השוליים למעין שק. מגישים ובתיאבון .

קושרים את השוליים לשק ומגישים. צילום: אמלי פינק
קושרים את השוליים לשק ומגישים. צילום: אמלי פינק
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 135.0 קק״ל 404.9 קק״ל
פחמימות 2.1 גרם 6.4 גרם
שומן 14.1 גרם 42.2 גרם
נתרן 456.4 מ״ג 1369.3 מ״ג
חלבון 0.6 גרם 1.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.4 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 5.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 16.3 מ״ג 48.9 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 1.1 מ״ג
אשלגן 37.2 מ״ג 111.7 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody