
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
לפני שנים רבות כשהתנסיתי קצת במטבח הקיטוגני (תזונה המבוססת מוצרים מן החי), הייתי אוכלת המון גבינות וכך יצא לי לשחק איתן הרבה.
באופן כללי שום דבר אצלי לא נשאר נאמן לייעודו המקורי ומיד הופך להגשמת הפנטזיה שלי. כך קרה גם לגוש מוצרלה משוגע שנחת ״בטעות״ במטבחי. וכמו כל ה”טעויות” המוצלחות כך יצא גם לי בטעות גמורה, מעדן מלכים! עשיתי לגוש המוצרלה חימום קל בתנור והנה, קיבלתי בצק רק ואלסטי שמוכן לשאת את כל השיגעונות שלי .
אני מודה שלא ראיתי את זה בא, אבל גיליתי שמוצרלה, קצת כמו חלומי, היא גבינה שנמסה לזמן קצר ומיד מתמצקת חזרה. לכן אחרי שהספקתי לשטח את “בצק” המוצרלה שלי, נשארתי עם רול מוצרלה מדליק.
אבל רול הוא רק רול, וזה, זה פשוט רק המשיך להשתבח משם.
מצרכים
-
3 כדורי גבינת מוצרלהגדולים
-
9 גבעולי עיריתארוכים, לקשירה
-
6 גרגיר פלפלים ירוקים
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%או קרם קוקוס
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
3 צרורות עלי מנגולד
-
3 כפות שמן זיתלטיגון
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. מניחים את כדורי המוצרלה על נייר אפייה במרווחים זה מזה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד שכדורי המוצרלה נמסים לחלוטין.

3. בינתיים מטגנים על מחבת חמה שמן זית, פלפל ירוק מוחמץ, שום, פלפל לבן ומלח.
4. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה (או קרם הקוקוס) ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
5. מעבירים את תכולת המחבת לקערה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה.
6. מוסיפים את המנגולד ומערבבים בעדינות עד שהכל עטוף ברוטב מכל הצדדים, מחזירים למחבת ומבשלים 15-20 דקות.
7. בינתיים מוציאים את כדורי המוצרלה מהתנור ומרדדים אותם בין שתי ניירות אפייה לעלה בעובי 2 מ״מ - לא מנתקים מהנייר עד לסיום הרידוד.
8. כשהמנגולד רך ומשנה את צבעו לירוק כהה, מכבים את האש ונותנים לתערובת מנוחה וצינון לטמפרטורת החדר.

9. משחררים את נייר אפייה מהמוצרלה, ממלאים במרכזו כמות נדיבה מהמנגולד ואוספים את השוליים לכדי סגירה.

10. בעזרת העירית קושרים את השוליים למעין שק. מגישים ובתיאבון .

תגובות (0)