מבשלים עם הילדים – בשבילם זה סופגניות, בשבילכם זה סופגניות אפויות (ומעולות!)

הסופגניות הטובות: במקום לעמוד ליד הכיריים ולטגן סופגניות, אופים אותן! הן טעימות ויפות ואפילו אפשר להקפיא אותן, אז תקבלו לחמנייה מתקתקה וטעימה לכריך לבית הספר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

לכבוד חנוכה, החלטתי לנסות ולהכין סופגניות אפויות. כאלו שכביכול מעוררות פחות ייסורי מצפון, אבל עדיין טעימות, כאלו שאפילו הילדים שלי לא יבחינו בשינוי הדרמטי של: אפייה במקום טיגון.

אני מודה שזה קצת יותר מזכיר לחמנייה או אפילו לחמניית בריוש כשהן רק יוצאות מהתנור.

היתרון המשמעותי הוא שאפשר להקפיא אותן אחרי האפייה, להפשיר ולחמם לפני הצורך (אנחנו השתמשנו בהן גם כלחמניות לכריך ארוחת עשר בבית הספר).

אז הנה הן לפניכם: מתכון לסופניות אפויות שאפשר להכין לא רק לחנוכה בכיף ובלי רגשות אשם.

לעוד מתכונים של יעל טל

מצרכים

בצק

אופציות למילוי

קישוט

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים סוכר, מלח, ווניל, חמאה (או שמן) ומתחילים בלישה במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת גרידת הלימון ולבסוף מוזגים בזרזיף עדין את המים לתערובת הקמח עד שנוצר בצק אחיד (סבלנות זה לוקח כמה דקות).
  4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  1. תופחים מעט על הבצק להוצאות אוויר. מחלקים על גבי משטח עבודה את הבצק ל-24 כדורים (את הבצק השלם מחלקים לחצי וכך ממשיכים לחלק לחצאים עד שמתקבלים 24 חלקים).
  2. מגלגלים כל חלק לכדור עגול ומניחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפחות חלק בכדור כלפי מטה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מתפיחים שוב את הכדורים עד שכמעט מכפילים את נפחם (כדאי לכסות במגבת לחה מעט בכדי שלא יוצר קרום יבש מלמעלה).
  5. אופים כ- 20-25 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים, ממלאים ומקשטים בכל ממרח מתוק שאוהבים.

רוצים עוד מתכונים של יעל טל?

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 24 מנות
קלוריות 92.7 קק״ל 2223.7 קק״ל
פחמימות 14.3 גרם 343.0 גרם
שומן 3.2 גרם 75.9 גרם
נתרן 86.4 מ״ג 2074.0 מ״ג
חלבון 1.8 גרם 42.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.9 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 37.8 גרם
כולסטרול 54.5 מ״ג 1308.0 מ״ג
סידן 10.1 מ״ג 243.3 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 8.5 מ״ג
אשלגן 40.1 מ״ג 963.1 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    נעמה כהן

    האם אפשר לעשות חצי מהכמות? פשוט להשתמש בחצי מכל כמויות המצרכים

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן. בהחלט ניתן להכין עם חצי מכמות הרכיבים.

    Avatar
    נעמה כהן

    האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח לבן ושמרים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להשתמש בקמח תופח אך הטעם הסופי יהיה מעט שונה משל בצק הנאפה עם שמרים טריים.

    Avatar
    קרן אפל

    היי יעל – האם יש לך רעיון לסופגנייה אפויה ללא גלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, את המתכון הזה בגלל השמרים שבו והרכב המצרכים רצוי לא להכין מקמח אורז או קמח תפוחי אדמה. אפשר לנסות עם קמח ללא גלוטן רב תכליתי או לנסות מתכון לסופגניות אפויות ללא גלוטן. בהצלחה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody