מבשלים עם הילדים – בשבילם זה סופגניות, בשבילכם זה סופגניות אפויות (ומעולות!)

הסופגניות הטובות: במקום לעמוד ליד הכיריים ולטגן סופגניות, אופים אותן! הן טעימות ויפות ואפילו אפשר להקפיא אותן, אז תקבלו לחמנייה מתקתקה וטעימה לכריך לבית הספר
הסופגניות הטובות: במקום לעמוד ליד הכיריים ולטגן סופגניות, אופים אותן! הן טעימות ויפות ואפילו אפשר להקפיא אותן, אז תקבלו לחמנייה מתקתקה וטעימה לכריך לבית הספר
  • יעל טל
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    243
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 242.6 קק״ל 5821.7 קק״ל
    פחמימות 45.5 גרם 1092.6 גרם
    שומן 3.8 גרם 92.3 גרם
    נתרן 97.9 מ״ג 2349.2 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 144.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 34.9 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרם
    כולסטרול 47.4 מ״ג 1136.4 מ״ג
    סידן 15.2 מ״ג 364.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 18.3 מ״ג
    אשלגן 81.7 מ״ג 1960.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    243
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 242.6 קק״ל 5821.7 קק״ל
    פחמימות 45.5 גרם 1092.6 גרם
    שומן 3.8 גרם 92.3 גרם
    נתרן 97.9 מ״ג 2349.2 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 144.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 34.9 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרם
    כולסטרול 47.4 מ״ג 1136.4 מ״ג
    סידן 15.2 מ״ג 364.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 18.3 מ״ג
    אשלגן 81.7 מ״ג 1960.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור

לכבוד חנוכה, החלטתי לנסות ולהכין סופגניות אפויות. כאלו שכביכול מעוררות פחות ייסורי מצפון, אבל עדיין טעימות, כאלו שאפילו הילדים שלי לא יבחינו בשינוי הדרמטי של: אפייה במקום טיגון.

אני מודה שזה קצת יותר מזכיר לחמנייה או אפילו לחמניית בריוש כשהן רק יוצאות מהתנור.

היתרון המשמעותי הוא שאפשר להקפיא אותן אחרי האפייה, להפשיר ולחמם לפני הצורך (אנחנו השתמשנו בהן גם כלחמניות לכריך ארוחת עשר בבית הספר).

אז הנה הן לפניכם: מתכון לסופניות אפויות שאפשר להכין לא רק לחנוכה בכיף ובלי רגשות אשם.

לעוד מתכונים של יעל טל

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

אופציות למילוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים סוכר, מלח, ווניל, חמאה (או שמן) ומתחילים בלישה במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת גרידת הלימון ולבסוף מוזגים בזרזיף עדין את המים לתערובת הקמח עד שנוצר בצק אחיד (סבלנות זה לוקח כמה דקות).
  4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  1. תופחים מעט על הבצק להוצאות אוויר. מחלקים על גבי משטח עבודה את הבצק ל-24 כדורים (את הבצק השלם מחלקים לחצי וכך ממשיכים לחלק לחצאים עד שמתקבלים 24 חלקים).
  2. מגלגלים כל חלק לכדור עגול ומניחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפחות חלק בכדור כלפי מטה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מתפיחים שוב את הכדורים עד שכמעט מכפילים את נפחם (כדאי לכסות במגבת לחה מעט בכדי שלא יוצר קרום יבש מלמעלה).
  5. אופים כ- 20-25 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים, ממלאים ומקשטים בכל ממרח מתוק שאוהבים.

רוצים עוד מתכונים של יעל טל?

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מבשלים עם הילדים – בשבילם זה סופגניות, בשבילכם זה סופגניות אפויות (ומעולות!)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מירי

    היי, מה אפשר לשים במקום חמאה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירי, אפשר לשים שמן

    Avatar
    שלומית ברודר

    אפשר להקפיא את הסופגניות

      Avatar
      מערכת Foody

      כן. אפשר להקפיא.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות