החיתוכיות הבריאות: חיתוכיות שיבולת שועל וריבת דובדבנים-צ’יה!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.3 קק״ל 2775.9 קק״לפחמימות 25.5 גרם 305.9 גרםשומן 12.2 גרם 146.2 גרםנתרן 110.4 מ״ג 1324.3 מ״גחלבון 5.4 גרם 64.3 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 30.0 גרםשומן רווי 6.1 גרם 73.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.3 מ״ג 327.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 187.2 מ״ג 2246.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות231
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.3 קק״ל 2775.9 קק״לפחמימות 25.5 גרם 305.9 גרםשומן 12.2 גרם 146.2 גרםנתרן 110.4 מ״ג 1324.3 מ״גחלבון 5.4 גרם 64.3 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 30.0 גרםשומן רווי 6.1 גרם 73.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.3 מ״ג 327.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 187.2 מ״ג 2246.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.4 מ״גסגור
חיתוכיות ריבה מבצק פריך אהובות עליי ביותר. בצק חמאתי ופריך, מעליו ריבה מתוקה, ולמעלה פירורי בצק נימוחים. באמת שלא צריך יותר מזה בחיים.
באופן כללי אני אוהבת ריבות, מכל הסוגים. כשהייתי ילדה המקרר שלנו היה תמיד מלא בצנצנות של ריבות בכל מיני צבעים, שסבתא שלי הייתה מכינה. אני הייתי לוקחת לי צנצנת, מערבבת חצי ממנה עם שמנת חמוצה ומתענגת. ככה זה בבית רוסי – תמיד יש ריבה ותמיד יש שמנת חמוצה. לומדים לעבוד עם מה שיש…
ריבה כידוע, עשויה מפירות, שבדרך כלל מוסיפים להם כמות זהה של סוכר. הסוכר מתפקד כחומר משמר, והבישול הארוך מסמיך את המרקם. לסבתא שלי היה זמן וגם סבלנות. לי פחות. אני מכינה ריבה בעשר דקות, וגם חוסכת את הסוכר. במקום בישול ארוך אני מוסיפה זרעי צ’יה שמסמיכים את הריבה, וגם מוסיפים סיבים תזונתיים. אמנם הריבה שלי לא מחזיקה מעמד לשנה, אבל בעשר דקות זו לא בעיה להכין צנצנת חדשה בכל שבוע.
אז ממה מכינים ריבה? ממה שהגיע לשיא ושיש בשפע. עכשיו אלו הדובדבנים.
קיבלנו המון דובדבנים יפים ומתוקים, אכלנו עד שכאבה לנו הבטן, הקפאנו לשייקים, אפיתי עוגה, וממה שנשאר הכנתי ריבה טעימה וסמיכה בעשר דקות. ואת הריבה הכנסתי למאפה הכייפי הזה, בהשראת השילוב הכה-אמריקאי של ריבה וחמאת בוטנים. בכל זאת, מיליוני ילדים אמריקאיים לא טועים.
מה קיבלנו? מאפה מהיר עם ריבה מהירה, ביחד עם מרכיבים בריאים והמון טעם. לא מושלם?
החיים שלנו דובדבנים!
טיפ בריא:
אפשר להכין ריבת צ’יה מכל פרי שתרצו. היחס נשאר זהה: 3 כוסות פרי חתוך + 2 כפות מייפל + 2 כפות צ’יה. תשתמשו בפירות עונתיים שהגיעו לשיאם, והכי טוב לנצל פירות שהפכו להיות קצת עצובים. אפשר גם להשתמש בפירות קפואים. למשל: תותים, פירות יער, תפוחי עץ (אני מוסיפה לבישול מקל קינמון), גרעיני רימון, תפוזים ועוד.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 231 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריבת צ'יה ודובדבנים
-
3 כוסות דובדבנים טרייםמגולענים
-
2 כפות סירופ מייפלטבעי
-
2 כפות זרעי צ’יה
תערובת שיבולת שועל
-
1 1/2 כוסות שיבולת שועל עבה
-
1/2 כוס שבבי קוקוס
-
1/4 כוס סוכר קוקוסאו סוכר קנים
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקהטבעית
-
1/3 כוס סירופ מייפלטבעי
-
1/4 כוס שמן קוקוסנוזלי
אופן הכנה
- מכינים את הריבה: שמים את הדובדבנים ו-2 כפות מייפל בסיר/קלחת קטנה ומחממים על להבה בינונית נמוכה עד שמתחילים לבעבע.
- ממשיכים לבשל כ-8 דקות עד שהדובדבנים מפרישים הרבה נוזלים ומתרככים.
- מורידים מהאש, מועכים את הדובדבנים בעזרת מזלג או בעזרת מועך תפו”א\ ומוסיפים את זרעי הצ’יה. מערבבים היטב ומניחים ל-15-20 דקות עד שזרעי הצ’יה מתנפחים ונוצר מרקם סמיך של ריבה.
- מכינים את תערובת שבולת השועל: מערבבים את המרכיבים היבשים (שבולת שועל גסה + שבולת שועל דקה + קוקוס + סוכר קוקוס + מלח) בקערה גדולה.
- מערבבים בקערית קטנה את המרכיבים הרטובים (חמאת בוטנים + מייפל + שמן קוקוס) עד למרקם אחיד וחלק. במידה ולא נוצר מרקם אחיד וחלק, מחממים מעט במיקרו ומערבבים שוב.
- שופכים את תערובת הרטובים על תערובת היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לכיסוי אחיד. התערובת אמורה להיות רטובה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בגודל 20 על 20 בנייר אפייה. שופכים 2/3 מהתערובת לתבנית, ומהדקים היטב ליצירת שכבה אחידה והדוקה.
- מעליה מפזרים את ריבת הדובדבנים ומשטחים בעזרת פלטה או כף לכיסוי אחיד ומלא.
- מעל הריבה מפזרים את יתרת השבולת שועל, ומהדקים קלות.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים על רשת עד לצינון מלא כדי שהמאפה יתייצב ויתמצק.
- רק כשהתבנית התקררה, מוציאים את המאפה מהתבנית - אוחזים בקצוות של נייר האפייה, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הריבה: שמים את הדובדבנים ו-2 כפות מייפל בסיר/קלחת קטנה ומחממים על להבה בינונית נמוכה עד שמתחילים לבעבע.
- ממשיכים לבשל כ-8 דקות עד שהדובדבנים מפרישים הרבה נוזלים ומתרככים.
- מורידים מהאש, מועכים את הדובדבנים בעזרת מזלג או בעזרת מועך תפו”א\ ומוסיפים את זרעי הצ’יה. מערבבים היטב ומניחים ל-15-20 דקות עד שזרעי הצ’יה מתנפחים ונוצר מרקם סמיך של ריבה.
- מכינים את תערובת שבולת השועל: מערבבים את המרכיבים היבשים (שבולת שועל גסה + שבולת שועל דקה + קוקוס + סוכר קוקוס + מלח) בקערה גדולה.
- מערבבים בקערית קטנה את המרכיבים הרטובים (חמאת בוטנים + מייפל + שמן קוקוס) עד למרקם אחיד וחלק. במידה ולא נוצר מרקם אחיד וחלק, מחממים מעט במיקרו ומערבבים שוב.
- שופכים את תערובת הרטובים על תערובת היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לכיסוי אחיד. התערובת אמורה להיות רטובה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בגודל 20 על 20 בנייר אפייה. שופכים 2/3 מהתערובת לתבנית, ומהדקים היטב ליצירת שכבה אחידה והדוקה.
- מעליה מפזרים את ריבת הדובדבנים ומשטחים בעזרת פלטה או כף לכיסוי אחיד ומלא.
- מעל הריבה מפזרים את יתרת השבולת שועל, ומהדקים קלות.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים על רשת עד לצינון מלא כדי שהמאפה יתייצב ויתמצק.
- רק כשהתבנית התקררה, מוציאים את המאפה מהתבנית - אוחזים בקצוות של נייר האפייה, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.