לחם בשר: הכי טעים וביתי ממטבחו של יהודה עמר
לחם בשר וחציל - כן, זה מושלם כמו שזה נשמע. לחם מבצק שמרים רך, במילוי בשר בקר מתובל היטב ופרוסות חציל מטוגן. שידוך מגן עדן.
לחם בשר וחציל - כן, זה מושלם כמו שזה נשמע. לחם מבצק שמרים רך, במילוי בשר בקר מתובל היטב ופרוסות חציל מטוגן. שידוך מגן עדן.
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1229.5 קק״ל 7377.3 קק״לפחמימות 157.7 גרם 946.5 גרםשומן 35.8 גרם 214.5 גרםנתרן 4217.4 מ״ג 25304.3 מ״גחלבון 67.2 גרם 403.0 גרםסיבים תזונתיים 19.4 גרם 116.4 גרםשומן רווי 10.0 גרם 60.2 גרםכולסטרול 200.9 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 118.8 מ״ג 712.8 מ״גברזל 8.9 מ״ג 53.4 מ״גאשלגן 1555.6 מ״ג 9333.8 מ״גאבץ 13.4 מ״ג 80.4 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות1230
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1229.5 קק״ל 7377.3 קק״לפחמימות 157.7 גרם 946.5 גרםשומן 35.8 גרם 214.5 גרםנתרן 4217.4 מ״ג 25304.3 מ״גחלבון 67.2 גרם 403.0 גרםסיבים תזונתיים 19.4 גרם 116.4 גרםשומן רווי 10.0 גרם 60.2 גרםכולסטרול 200.9 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 118.8 מ״ג 712.8 מ״גברזל 8.9 מ״ג 53.4 מ״גאשלגן 1555.6 מ״ג 9333.8 מ״גאבץ 13.4 מ״ג 80.4 מ״גסגור
לחם עבודה? לא! לחם בשר! אפשר לחשוב על מעט שילובים שכה מאפיינים את המזרח התיכון, המתכון הזה של לחם בשר וחציל מאגד את כולם- בצק פשוט, בשר טחון וחציל והכל בתוך כיכר לחם אחת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 1230 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 1/2 כפות משפר אפייהלא חובה
-
2 1/2 כוסות מים פושרים550 מ"ל
-
1 כף מלח גס
-
2 כפות שמן קנולה
מילוי
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כף אריסה
-
1 כף פפריקה מתוקהבשמן
-
1/2 כף ראס אל חנות
-
1/2 כף בהרט
-
1/2 כף כמון טחון
-
1/2 כף פלפל שחור גרוס
-
1 כף מלח דק
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ גס
-
3 חצילים בינונייםקלוי על האש, רק הליבה - נותן טעם מעושן לבשר
-
3 חצילים בינונייםחתוכים לפרוסות ומטוגנים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר לקערה קטנה, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים דקה אחת. מניחים את הקערה בצד למשך 5 דקות.
- בקערה מיקסר שמים את הקמח ואת משפר האפייה, תערובת השמרים, ושאר המים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות.
- מוסיפים את המלח ואחר כך את השמן וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים, כל כדור כ-300 גרם, מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים עוד שעתיים.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים תוך כדי ערבוב.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום, מוסיפים את העריסה, התבלינים ואת ליבות החצילים הקצוצות ומערבבים היטב.
- מכבים את הגז, מוסיפים את הכוסברה והבצל ירוק ומקררים.
- מטגנים את פרוסות החצילים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פותחים את הבצק לצורת מלבן, מניחים במרכז שכבת פרוסות חציל, מעל מניחים מהמילוי בנדיבות ומקפלים משני הצדדים, גם את הקצוות ומכניסים לתבנית אינגלישקייק משומנת בשמן קנולה.
- מתפיחים 20 דקות נוספות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומלח גס.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לכ-20 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר לקערה קטנה, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים דקה אחת. מניחים את הקערה בצד למשך 5 דקות.
- בקערה מיקסר שמים את הקמח ואת משפר האפייה, תערובת השמרים, ושאר המים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות.
- מוסיפים את המלח ואחר כך את השמן וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים, כל כדור כ-300 גרם, מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים עוד שעתיים.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים תוך כדי ערבוב.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום, מוסיפים את העריסה, התבלינים ואת ליבות החצילים הקצוצות ומערבבים היטב.
- מכבים את הגז, מוסיפים את הכוסברה והבצל ירוק ומקררים.
- מטגנים את פרוסות החצילים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פותחים את הבצק לצורת מלבן, מניחים במרכז שכבת פרוסות חציל, מעל מניחים מהמילוי בנדיבות ומקפלים משני הצדדים, גם את הקצוות ומכניסים לתבנית אינגלישקייק משומנת בשמן קנולה.
- מתפיחים 20 דקות נוספות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומלח גס.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לכ-20 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן