
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים22
מצרכים
עוף
-
750 גרם חזה עוף שלםחתוך לקוביות
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
-
3 כפות קורנפלור
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
רוטב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב דגיםמזרח מערב
-
2 כפות סוכר חום כהה
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורד
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מיץ לימון
-
1/4 כוס מים
הקפצה
-
5 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינוניים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
2 גזרים בינוניים
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 כוס נבטים
הגשה
-
1 חבילה אטריות ביציםמזרח מערבאו אטריות אורז
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- בכלי שטוח ורחב מערבבים את רצועות העוף, ג’ינג’ר, סויה ומירין ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות.
- בינתיים בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- חותכים את הגזר, הגמבה, הזוקיני והבצל לרצועות.
- מוסיפים לכלי עם העוף את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל העוף מצופה בצורה אחידה בקורנפלור.
- בווק או מחבת גדולה מחממים 3-4 כפות של שמן. כשהשמן חם מאוד מוסיפים אליו את העוף ומטגנים כ-5-6 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעוף זהוב מכל צדדיו.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את העוף לקערה.
- מוסיפים לווק 1-2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, צ’ילי והג’ינג’ר ומטגנים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית-גבוהה כ-3 דקות.
- בינתיים מבשלים את האטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- מוסיפים לווק את הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את הקישואים והגמבות ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים את הרוטב ומבשלים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את העוף לווק ומוסיפים גם את הנבטים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. מוסיפים את האטריות המבושלות ומערבבים היטב.
- מגישים ומקשטים בבצל ירוק
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
726.5
קק״ל
2905.9
קק״ל
פחמימות
59.1
גרם
236.4
גרם
שומן
22.3
גרם
89.3
גרם
נתרן
2284.7
מ״ג
9138.8
מ״ג
חלבון
64.5
גרם
258.0
גרם
סיבים תזונתיים
7.9
גרם
31.5
גרם
שומן רווי
2.8
גרם
11.1
גרם
כולסטרול
171.5
מ״ג
686.0
מ״ג
סידן
132.5
מ״ג
530.0
מ״ג
ברזל
4.8
מ״ג
19.4
מ״ג
אשלגן
1259.4
מ״ג
5037.7
מ״ג
אבץ
3.4
מ״ג
13.6
מ״ג
תגובות (14)
יותר מדי “מזרח ומערב”….
קריטי הרוטב דגים? אם אין לי בבית אפשר לשים משהו אחר במקום?
רוטב דגים מוסיף טעם דומיננטי שחשוב למנה. אם הפעם אין, אז לא נורא, אבל לא כדאי לוותר בפעם הבאה (:
מה אפשר במקום זוקיני אם לא מוצאים?
קישואים “רגילים”, פלפל ירוק, גזר. בהצלחה!!