
מוקפץ עוף מושלם של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני מכינה את מוקפץ עוף שאין מי שלא יאהב לאכול - חזה עוף עסיסי, ירקות פריכים ורוטב אסייתי משגע, שאפשר לאכול עם אורז או כל סוגי הנודלס
תמרה אהרוני מכינה את מוקפץ עוף שאין מי שלא יאהב לאכול - חזה עוף עסיסי, ירקות פריכים ורוטב אסייתי משגע, שאפשר לאכול עם אורז או כל סוגי הנודלס
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 742.2 קק״ל 2968.8 קק״לפחמימות 62.7 גרם 250.6 גרםשומן 22.4 גרם 89.6 גרםנתרן 1566.6 מ״ג 6266.2 מ״גחלבון 64.9 גרם 259.4 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.1 גרםכולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״גסידן 126.7 מ״ג 506.6 מ״גברזל 4.8 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 908.6 מ״ג 3634.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות742
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 742.2 קק״ל 2968.8 קק״לפחמימות 62.7 גרם 250.6 גרםשומן 22.4 גרם 89.6 גרםנתרן 1566.6 מ״ג 6266.2 מ״גחלבון 64.9 גרם 259.4 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.1 גרםכולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״גסידן 126.7 מ״ג 506.6 מ״גברזל 4.8 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 908.6 מ״ג 3634.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 742 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


עוף
-
750 גרם חזה עוף שלםחתוך לקוביות או רצועות
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
-
3 כפות קורנפלור
רוטב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב דגיםמזרח מערב
-
1 כף מיריןמזרח מערב
-
2 כפות סוכר חום כהה
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורד
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף מיץ לימוןאו לפי הטעם
-
1/4 כוס מים
הקפצה
-
5 כפות שמן קנולה
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
3 שיני שוםקצוצות
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 כוס נבטים
הגשה
-
1 חבילה אטריות ביציםמזרח מערבאו אטריות אורז
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ

אופן הכנה
- בכלי שטוח ורחב מערבבים את רצועות העוף, ג’ינג’ר, סויה ומירין ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות.
- בינתיים בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- חותכים את הגזר, הגמבה, הזוקיני והבצל לרצועות.
- מוסיפים לכלי עם העוף את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל העוף מצופה בצורה אחידה בקורנפלור.
- בווק או מחבת גדולה מחממים 3-4 כפות של שמן. כשהשמן חם מאוד מוסיפים אליו את העוף ומטגנים כ-5-6 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעוף זהוב מכל צדדיו.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את העוף לקערה.
- מוסיפים לווק את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי ומטגנים דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית-גבוהה כ-3 דקות.
- בינתיים מבשלים את האטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- מוסיפים לווק את הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את הקישואים והגמבות ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים את הרוטב ומבשלים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את העוף לווק ומוסיפים גם את הנבטים וממשיכים לבשל עוד 1-2 דקות. מוסיפים את האטריות המבושלות ומערבבים היטב.
- מגישים ומקשטים בבצל ירוק.
אופן הכנה
- בכלי שטוח ורחב מערבבים את רצועות העוף, ג’ינג’ר, סויה ומירין ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות.
- בינתיים בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- חותכים את הגזר, הגמבה, הזוקיני והבצל לרצועות.
- מוסיפים לכלי עם העוף את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל העוף מצופה בצורה אחידה בקורנפלור.
- בווק או מחבת גדולה מחממים 3-4 כפות של שמן. כשהשמן חם מאוד מוסיפים אליו את העוף ומטגנים כ-5-6 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעוף זהוב מכל צדדיו.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את העוף לקערה.
- מוסיפים לווק את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי ומטגנים דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית-גבוהה כ-3 דקות.
- בינתיים מבשלים את האטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- מוסיפים לווק את הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את הקישואים והגמבות ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים את הרוטב ומבשלים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את העוף לווק ומוסיפים גם את הנבטים וממשיכים לבשל עוד 1-2 דקות. מוסיפים את האטריות המבושלות ומערבבים היטב.
- מגישים ומקשטים בבצל ירוק.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
האם שמן שומשום יכול להשתלב במתכון? אם כן אשמח לשמוע איך
בעיקרון שמן שומשום עדיף להוסיף בסוף. מומלץ לזלף מעט על כף מוקפץ, לראות אם טעים ואז להוסיף לפי הטעם (הטעם מאוד דומיננטי)
הקורנפלור לא אמור להיות ברוטב ?
היי דפנה, לא, ראי את סעיף 4 באופן ההכנה