ורניקי מבצק תפוחי אדמה במילוי אוכמניות

חולמים על יערות מכושפים שבליבם נהרות וטירות קסומות? סבינה ולדמן לא צריכה לחלום ונזכרת בקטיף פירות יער בילדותה עם ורניקי מבצק תפוחי אדמה במילוי אוכמניות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

ילד נולד עם פלטת טעמים שמלווה אותו כל החיים. כשאני חושבת על פלטת הטעמים והצבעים שציירה את דרכי הקולינרית, אני יודעת בוודאות שבבסיסה ישנם תפוחי אדמה ופירות יער ומהם בנויים זיכרונות וטעמי הילדות הראשונים שלי.

היום צריך להרחיק עד רמת הגולן כדי לקטוף פירות יער, אבל אנחנו, ברי מזל שכמותנו, היינו קוטפים את ה”קוויאר הסגול” ביערות יורמלה המכושפים, אליהם נסעו כל תושבי ריגה כדי לנפוש. בסופי שבוע היו הוריי חוצים איתנו את נהר לילופה, שעל גדתו טירות עתיקות שפרנסו את הדמיון שלי ויחד היינו צועדים בשבילים מסומנים יותר או פחות כדי לערוך פיקניק וכדי לקטוף פטריות ופירות יער.

אני הייתי אחראית על קטיף האוכמניות. דמיינו לעצמכם ילדה קטנטנה, זוחלת תחת שיחי האוכמניות הנמוכים ואחרי דקות יוצאת משם עם פרצוף מוכתם בסגול המעיד על אפס יכולת בדחיית סיפוקים. אחת קטפתי ושלוש אכלתי, לפעמים ארבע, תלוי. אם משהו מהשלל היה נשאר, הוריי היו ממלאים באוכמניות בלינצ’ס וכיסונים ומכינים ריבה בגוון אגדי ובלתי נשכח אותה היינו אוכלים עם שמנת חמוצה וסמיכה.

על תפוחי האדמה במטבח המזרח אירופאי ארחיב בפעם אחרת. אבל בינתיים אני מציידת אתכם במתכון נפלא, שלא חייב להיות שמור רק לאוכמניות. בבצק כיסוני הוורניקי שלפניכם יש תפוחי אדמה בבצק שהופכים אותו לקטיפתיים במיוחד. אל תגבילו את המלית רק לאוכמניות. נסו להחליף אותן בפטל, דובדבנים, תותים או שזיפים. הבצק יכול לשמש אתכם לכל מילוי שהוא: תפוחי אדמה, בשר, גבינות, חלקי פנים, דגים ועוד.

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. מכינים בצקמועכים ידנית את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים לפירה חלק, נזהרים שלא לעבד אותם יותר מדי.
  2. מערבבים את הפירה עם הקמח, חלמונים ומלח ולשים כ-5 דקות לבצק הומוגני וחלק. מוסיפים עוד קמח במידת הצורך. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר מינימום חצי שעה.
  3. מכינים מלית: מערבבים את כל חומרי המילוי.
  4. מרכיבים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 2 מילימטר, הבצק מספיק דק אם ניתן כמעט לראות את המשטח שמתחתיו. קורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס״מ. מניחים כפית מילוי וסוגרים ליצירת כיסון, מהדקים היטב את הקצוות. מעבירים למשטח מקומח היטב. אם לא מבשלים במיידי אפשר ואף מומלץ להקפיא בשלב הזה.
  5. בישול הכיסונים: מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. מבשלים את הכיסונים, כ-15 כיסונים בכל פעם, עד שהם צפים + דקה נוספת. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה עם 2 כפות חמאה קרה וכפית אבקת סוכר, מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה והופכת לרוטב.
  6. מגישים מיד עם שמנת חמוצה ממותקת עם סוכר.
מכינים את הבצק. צילום: חיים יוסף
מכינים את הבצק. צילום: חיים יוסף
לשים. צילום: חיים יוסף
לשים. צילום: חיים יוסף

 

מרכיבים. צילום: חיים יוסף
מרכיבים. צילום: חיים יוסף

הערות

  • ניתן להחליף את אוכמניות בפטל, דובדבנים או תות
  • מומלץ להגיש לצד גלידה וניל טובה
  • פירורי בצק פריך מתוק (שטרוייזל) ישתלב נפלא, פשוט מפזרים מעל לפני הגשה
  • הבצק ישמש אותכם לכל מילוי שתרצו - תפו״א, בשר, גבינות ועוד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 224.4 קק״ל 897.7 קק״ל
פחמימות 25.9 גרם 103.8 גרם
שומן 10.3 גרם 41.4 גרם
נתרן 252.6 מ״ג 1010.5 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 18.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.6 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 21.8 גרם
כולסטרול 123.1 מ״ג 492.3 מ״ג
סידן 63.9 מ״ג 255.5 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
אשלגן 1175.1 מ״ג 4700.5 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody