רקע דוד משה

מרוסיה באהבה: ורניקס תפוחי אדמה

ורניקס תפוחי אדמה הם כיסוני בצק מהמטבח הרוסי. הדובדבן שבקצפת שמקפיץ את המנה לגבהים, הוא הבצל המטוגן שמונח מעל ומעניק לה טעם גן עדן
ורניקס תפוחי אדמה הם כיסוני בצק מהמטבח הרוסי. הדובדבן שבקצפת שמקפיץ את המנה לגבהים, הוא הבצל המטוגן שמונח מעל ומעניק לה טעם גן עדן
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    55
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 55.1 קק״ל 2202.3 קק״ל
    פחמימות 6.4 גרם 255.0 גרם
    שומן 2.9 גרם 115.1 גרם
    נתרן 39.6 מ״ג 1585.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 34.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 30.4 גרם
    כולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 5.4 מ״ג 215.4 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 34.0 מ״ג 1359.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    55
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 55.1 קק״ל 2202.3 קק״ל
    פחמימות 6.4 גרם 255.0 גרם
    שומן 2.9 גרם 115.1 גרם
    נתרן 39.6 מ״ג 1585.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 34.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 30.4 גרם
    כולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 5.4 מ״ג 215.4 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 34.0 מ״ג 1359.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הגשה


אופן הכנה

  1. ראשית, מכינים את הבצק: שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח והמלח ומערבבים. שנית, מוסיפים בבת אחת את המים הרותחים והשמן ומערבבים מהר בעזרת כף עץ עד שמתקבלים פירורי בצק לחים, והתערובת מתחילה להתקרר עד לטמפרטורה שאפשר לגעת בה.
  2. מתחילים ללוש את הבצק בתוך הקערה. ברגע שהוא מתגבש לגוש אחד, מעבירים על משטח עבודה וממשיכים ללוש למשך 2 דקות. הבצק ירגיש יבש בהתחלה, אבל אל תתפתו להוסיף עוד מים!

    ורניקס תפוחי אדמה5
    מכינים את מילוי הפירה והבצל. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת ומשאירים אותו לנוח בטמפרטורת החדר למשך כ-30 דקות.
  4. בינתיים מכינים את המילוי: קולפים את תפוחי האדמה וחתוכים לקוביות גדולות. מבשלים בכמות גדולה של מים עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים ומועכים לפירה. מכסים ושומרים בצד.
  5. במקביל מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב, עד שהוא משחים יפה.
  6. מוסיפים את הבצל יחד עם השמן לפירה (לא שוטפים בינתיים את המחבת), מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.

    ורניקס תפוחי אדמה3
    מניחים כפית מהמילוי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  7. לשים את הבצק למשך דקה נוספת (הוא יהיה ממש גמיש, רך ולא דביק) ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה דק וקורצים עיגולים בעזרת כוס. לחלופין, אפשר לגלגל כל חלק לנחש שמנמן, לחתוך ל-10 חתיכות ולרדד כל חתיכה לעיגול דק.
  8. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
  9. שמים כפית גדושה מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מקפלים את העיגול חצי-חצי מסביב למילוי ומהדקים בעזרת אצבעות. אפשר לסגור את הורניקס בשיטת צמה. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי. מסדרים את הורניקס המוכנים על קרש או על משטח עבודה מקומח קלות.

    ורניקס תפוחי אדמה2
    מגלגלים בידיים את הצורה המיוחדת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  10. זורקים את הורניקס למים רותחים בנגלות של 5-6 ומבשלים למשך כ-2-3 דקות, עד שהם מתחילים לצוף. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה גדולה, מוסיפים כל פעם קצת חמאה מומסת / שמן / תרסיס שמן ומערבבים, כדי שלא יידבקו.
  11. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את המים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מגיע לצבע ענברי עמוק.
  12. מגישים את הורניקס עם הבצל המטוגן.

    ורניקס תפוחי אדמה6
    ורניקס תפוחי אדמה עם בצל מטוגן. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרוסיה באהבה: ורניקס תפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    עליזה יהלומי

    אם רוצים להקפיא לפני השלב הסופי מתי כדאי להקפיא אחרי שלב הבישול במים או לפני ?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להקפיא לפני שלב הבישול במים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות