חדש בתפריט שלכם: פנקייק ללא גלוטן ולקטוז ברוטב טופי ובננות מקורמלות!

ארוחת בוקר מתוקה ומפנקת גם להורים - פנקייקים ללא גלוטן וללא לקטוז, משיבולת שועל, קינמון וחלב שקדים, שמוגשים עם רוטב טופי ובננות מקורמלות בסוכר חום
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

רוטב טופי

בננות מקורמלות

אופן הכנה

  1. מכינים את הפנקייק: טוחנים בבלנדר מוט של בראון את השיבולת שועל כ-7 דקות עד שמתקבלת שיבולת טחונה למרקם של קמח גס. לתערובת מוסיפים מעט אבקת אפייה וקינמון.
  2. מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות. מוסיפים לקערת החלמונים סירופ מייפל, תמצית וניל וחלב שקדים ומערבבים היטב, מניחים בצד לכ-10 דקות.
  3. בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ואוורירי.
  4. בתנועות קיפול מערבבים את שתי התערובות יחד לתערובת אחידה.
  5. ממיסים במחבת גדולה מעט שמן קוקוס או חמאה, יוצקים מהבלילה למחבת, עיגולים באיזה גודל שאוהבים ומטגנים כ-2-3 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיב, הופכים ומטגנים עד שהצד השני שחום גם הוא.
  6. מכינים את רוטב הטופי: במחבת, על אש קטנה מניחים את הסוכר ונותנים לו להפוך לקרמל (לא לגעת בו בזמן התהליך!).
  7. כשנוצר קרמל מוסיפים קרם קוקוס או את השמנת, תמצית הוניל והברנדי ומבשלים כ-10 דק עד להסמכה, בנתיים מחממים מחבת גדולה נוספת.
  8. חותכים את הבננות לחצי לאורך, בוזקים על הצד השטוח של הבננות סוכר חום
    מניחים את הבננות במחבת החמה עם הצד השטוח כלפי מטה.
  9. צורבים את הבננות כ-4-5 דקות עד שהן מתחילות להתקרמל.
  10. מגישים: מניחים ערמת פנקייק בכל צלחת, יוצקים על כל פנקייק מרוטב הטופי
    ומניחים 2 חצאי בננות מקורמלות מעל.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 286.6 קק״ל 1719.3 קק״ל
פחמימות 56.8 גרם 340.9 גרם
שומן 3.5 גרם 20.9 גרם
נתרן 54.5 מ״ג 327.2 מ״ג
חלבון 4.6 גרם 27.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.9 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 5.6 גרם
כולסטרול 126.9 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 42.3 מ״ג 253.6 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 5.8 מ״ג
אשלגן 212.7 מ״ג 1276.2 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 6.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody