חלה בזיגוג דבש לאירוח חגיגי בראש השנה

לכבוד ראש השנה, המאפה הכי חגיגי מקבל שדרוג - חלה בזיגוג דבש שתככב על שולחן החג שלכם. אל תשכחו לקשט בשומשום וקצח לתוספת טעם ויופי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. מניחים את כל רכיבי הבצק, פרט למלח, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.
  2. מתיזים את תרסיס השמן בתוך קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה.
  3. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100-130 גרם ויוצרים מכל חתיכת בצק רצועה ארוכה. קולעים את הרצועות לחלה (אפשר ליצור חלות מ-3 רצועות או מ-2 כמו בתמונה על ידי יצירת איקסים אחד על השני).
  4. מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להן לתפוח במשך 30 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  6. כשהחלות כמעט והכפילו את נפחן, מתיזים עליהן את תרסיס השמן, מברישים בדבש (אם הוא סמיך מדי אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל) ומפזרים את השומשום.
  7. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהחלות זהובות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4032.0 קק״ל 4032.0 קק״ל
פחמימות 609.9 גרם 609.9 גרם
שומן 145.5 גרם 145.5 גרם
נתרן 3152.8 מ״ג 3152.8 מ״ג
חלבון 61.9 גרם 61.9 גרם
סיבים תזונתיים 24.4 גרם 24.4 גרם
שומן רווי 16.5 גרם 16.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 690.4 מ״ג 690.4 מ״ג
ברזל 16.2 מ״ג 16.2 מ״ג
אשלגן 1077.0 מ״ג 1077.0 מ״ג
אבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody