חמין עוף ומקרוני שעושה בבית ריח של טעים

נטע לויה רק חיכתה לגשם כדי לשלוף את המתכון המשגע שלה לחמין עוף מקרוני. חמין עמוק וחמים שיציף לכם את הבית בריח של טעים. הוא אפילו קל להכנה!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    8 שעות ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

סוף סוף החורף הואיל בטובו להגיע אלינו ומזג האוויר הגשום והחורפי הזה עושה לי חשק לדבר אחד - חמין!
איזה תענוג לקום בשבת בבוקר עם הסאונד של טיפות הגשם והריח המטריף של החמין שהתפשט במהלך הלילה בכל רחבי הבית.

חמין מקרוני הוא בעיניי הגרסה המושלמת לחמין. מצד אחד הטעמים שלו עמוקים, הצבע שלו כהה ויפה והריח אלוהי ממש כמו חמין רגיל, ומצד שני פשוט כל כך להכנה וקל יותר לעיכול בגלל חסרונן של הקטניות וגם כי את נתחי הבשר האדום מחליפות שוקי עוף.

המהדרין מכינים את חמין המקרוני עם מלח ופלפל בלבד, אני אוהבת לשדרג אותו עם שלל תבלינים ומעט סילאן שנותנים לו טעם וצבע עמוק יותר.

הסוד להצלחת החמין הוא לבשל את הפסטה לדרגת “אל-דנטה”, הפסטה צריכה להיות מבושלת אך עדיין נגיסה. כך גם לאחר שעות רבות של בישול הפסטה שומרת על הצורה שלה ועשויה בדיוק בצורה המושלמת. אמנם השם של החמין מרמז על כך שהוא מכיל מקרוני אך אני אוהבת להשתמש בפסטה מסוג “בוקטיני” שהיא פסטה עבה וחלולה.

עוד תוספת קטנה ולא מסורתית שמאוד משדרגת את החמין היא חמוציות. החמוציות מתרככות וכמעט נמסות אל תוך החמין ונותנות לו תוספת של טעם מתוק ומעט חמצמץ.

מה שכיף בחמין הוא שזמן האפייה מאוד גמיש - הכינו את החמין בשישי אחר הצהריים או בערב ושכחו ממנו עד לצהריים שלמחרת. כמובן שניתן להחליף את התנור בפלטת שבת.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול.
  3. מתבלים את שוקי העוף במלח והרבה פלפל שחור מכל הצדדים.
  4. במקביל, מחממים על הכיריים סיר עמוק, כזה שיכול להיכנס לתנור, כשהוא חם מטגנים את שוקי העוף המתובלות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים בקערה.
  5. כשהמים רותחים בסיר, מוסיפים כף גדושה של מלח ומבשלים את הפסטה 2 דקות פחות ממה שכתוב בהוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
  6. מכינים את הירקות לבישול: קולפים את הבצל וחותכים לרבעים, את הבטטות ותפוחי האדמה קולפים וחותכים לפרוסות עבות (בערך 1 ס”מ), את שיני השום מפרידים וקולפים, אפשר להיעזר במנדולינה.
  7. באותו הסיר שטיגנו בו את העוף מטגנים את הבצל ושיני השום במשך כ-3-4 דקות עד שמזהיבים.
  8. מעבירים את הבצל והשום המטוגנים לקערה עם הפסטה ומוסיפים את החמוציות. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור, מלח, סילאן ו-1/4 כוס שמן זית. מערבבים היטב עד שהפסטה עטופה לחלוטין בכל התבלינים.
  9. בסיר קטן מניחים את הביצים ומכסים במים. מעלים לרתיחה ומבשלים את הביצים במשך חמש דקות. מוציאים ומניחים אותן בצד.
  10. לסיר שטיגנו בו את העוף, הבצל והשום מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל התחתית של הסיר. מעליהן מסדרים את פרוסות הבטטה.
  11. מעל הבטטה שמים שליש מכמות הפסטה. מעל הפסטה מניחים חצי מכמות שוקי העוף שטיגנו ומעל שוב שליש מהפסטה. חוזרים על הפעולה עם שארית העוף ומסיימים בשכבה עליונה של פסטה. סדר השכבות: תפוחי אדמה-בטטה-פסטה-שוקי העוף-פסטה-שוקי העוף-פסטה.
  12. מעל הפסטה מניחים את הביצים הקשות ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים את הסיר בנייר כסף כדי לוודא אטימות מקסימלית ומעליו את המכסה של הסיר.
  13. מניחים את הסיר על להבה גבוהה למשך 5-7 דקות בכדי שתפוחי האדמה שבתחתית יטגנו מעט ויזהיבו. מכבים את הלהבה ומכניסים את הסיר לתנור למשך כל הלילה (8-12 שעות).
  14. מגישים: מוציאים מהתנור ובזהירות הופכים את הסיר על צלחת גדולה או קערה רחבה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 887.6 קק״ל 3550.2 קק״ל
פחמימות 58.3 גרם 233.2 גרם
שומן 51.3 גרם 205.4 גרם
נתרן 1881.6 מ״ג 7526.4 מ״ג
חלבון 50.3 גרם 201.0 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.8 גרם
שומן רווי 9.7 גרם 39.0 גרם
כולסטרול 652.0 מ״ג 2608.0 מ״ג
סידן 197.6 מ״ג 790.4 מ״ג
ברזל 7.9 מ״ג 31.6 מ״ג
אשלגן 1445.9 מ״ג 5783.5 מ״ג
אבץ 4.9 מ״ג 19.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אפרת מילוא-קמחזי

    הכנתי ויצא פצצה!!!

    Avatar
    לילך מנטש

    תודה על המתכון, הכנתי, יצא נפלא

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה. שבוע טוב(: