טארט תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי. הריח שיתפשט בבית יגרום לכולם לרוץ למטבח
תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי. הריח שיתפשט בבית יגרום לכולם לרוץ למטבח
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
24 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    6494
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6494.2 קק״ל 6494.2 קק״ל
    פחמימות 731.0 גרם 731.0 גרם
    שומן 352.3 גרם 352.3 גרם
    נתרן 608.8 מ״ג 608.8 מ״ג
    חלבון 77.7 גרם 77.7 גרם
    סיבים תזונתיים 45.1 גרם 45.1 גרם
    שומן רווי 113.9 גרם 113.9 גרם
    כולסטרול 974.6 מ״ג 974.6 מ״ג
    סידן 342.2 מ״ג 342.2 מ״ג
    ברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 2490.1 מ״ג 2490.1 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    6494
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6494.2 קק״ל 6494.2 קק״ל
    פחמימות 731.0 גרם 731.0 גרם
    שומן 352.3 גרם 352.3 גרם
    נתרן 608.8 מ״ג 608.8 מ״ג
    חלבון 77.7 גרם 77.7 גרם
    סיבים תזונתיים 45.1 גרם 45.1 גרם
    שומן רווי 113.9 גרם 113.9 גרם
    כולסטרול 974.6 מ״ג 974.6 מ״ג
    סידן 342.2 מ״ג 342.2 מ״ג
    ברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 2490.1 מ״ג 2490.1 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
תמרה אהרוני
X

24 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק פריך

זיגוג מקלעת

רוטב טופי


אופן הכנה

  1. מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון את המצרכים של הבצק ומעבדים עד להיווצרות מרקם פירורי.  מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
  2. מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
  3. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  4. מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
  5. לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי. מכניסים למקפיא.
  6. מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה. מכניסים למקפיא לכרבע שעה.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק, מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
  9. מכניסים לתנור ואופים בתנור החם 30 דקות.
  10. מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
  11. מגישים את העוגה עם גלידת וניל ורוטב טופי נוטף על הכל…
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי של תמרה אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    רחל ירושלמי

    קל להכנה מריח ניפלא וטעים

    Avatar
    Dafna Toren

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    שירה איפרגן

    היי, בסרטון לא אופים את הבצק אפיה עיוורת אבל בהוראות הכנה כתוב שצריך לאפות למה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אין כאן אפייה של הבצק. כל העוגה נכנסת יחד לתנור (הבצק והמילוי) לכן אין כאן אפייה עיוורת כלל. המתכון יתוקן. תודה ובהצלחה(:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות