טארט תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי. הריח שיתפשט בבית יגרום לכולם לרוץ למטבח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק פריך

  • 3 כוסות או 420 גרם קמח
  • 180 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 2 ביצים M
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל.

זיגוג מקלעת

  • 1 ביצה M
  • 1 כף סוכר לבן

מלית

  • 3 תפוחי עץ גרי סמיט גדולים
  • 3 תפוחי עץ אדומים גדולים
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1 כפית גרידת לימון

רוטב טופי

  • 250 מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס או 200 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל.

אופן הכנה

  1. מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון את המצרכים של הבצק ומעבדים עד להיווצרות מרקם פירורי.  מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
  2. מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
  3. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  4. מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
  5. לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
  6. מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
  7. מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
  8. אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
  9. מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
  10. מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)