ט”ו בשבט מגיע: קציצות עוף ופירות יבשים
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.3 קק״ל 2307.8 קק״לפחמימות 17.2 גרם 206.7 גרםשומן 10.7 גרם 128.1 גרםנתרן 980.3 מ״ג 11763.0 מ״גחלבון 10.8 גרם 129.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 32.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 17.1 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 350.0 מ״גסידן 53.0 מ״ג 635.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 487.7 מ״ג 5852.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות192
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.3 קק״ל 2307.8 קק״לפחמימות 17.2 גרם 206.7 גרםשומן 10.7 גרם 128.1 גרםנתרן 980.3 מ״ג 11763.0 מ״גחלבון 10.8 גרם 129.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 32.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 17.1 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 350.0 מ״גסידן 53.0 מ״ג 635.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 487.7 מ״ג 5852.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
אלכס ואני ממש אוהבים פירות יבשים, זה נשנוש של מבוגרים שרוצים משהו מתוק ומנסים להימנע משוקולד, אנחנו מנשנשים את שניהם!
כשזה מגיע לבישולים הרבה אנשים אומרים שהם לא אוהבים אוכל מתוק ואני לא מדברת על קינוחים!
ואנחנו אומרים ככה – אם זה מוצלח אז זה מוצלח. מה זה משנה אם מתוק או מלוח? בישראל, יש חג אחד שגורם לכולנו לרצות לבשל אוכל “מתוק”- ט”ו בשבט!
אז קודם כל מבחר הפירות היבשים הוא אין סופי וכל שנה אנחנו מגלים על עוד פרי יבש שטרם טעמנו למשל השנה זה היה אגס ואפרסק- היסטרי!
במתכון הזה הלכנו על הפירות הקלאסיים שאפשר למצוא כל השנה ובכל מקום עם הטעמים שאנחנו אוהבים. מה שכיף במתכונים של ט”ו בשבט, זה שהם תמיד נראים סופר חגיגיים, אז אפשר לארח איתם או סתם להכין בבית כשבא לכם להתפנק.
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 192 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם פרגיות טחונות
-
7 גבעולי בצל ירוקרק החלק הירוק קצוץ דק
-
1/2 בצל בינונימגורר עבה בפומפייה
-
50 גרם צנוברים
-
2 כפיות שטוחות מלח דק
-
1 כפית בהרט
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית זרעי כוסברהטחונים
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות פירורי לחם
-
1 כף שמן זית
רוטב
-
10 שזיפים מיובשים בינונייםמגולענים
-
7 משמשים מיובשים בינוניים
-
4 תמרי מג'הול בינונייםמגולענים
-
1 בצל בינוניקצוץ גס
-
3 שיני שום
-
1 גזר בינוני
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית זרעי כוסברהטחונים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כוס יין לבן יבש
-
2 כוסות מים
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים של הקציצות עד לקבלת מסה אחידה.
- מקבבים לקציצות בינוניות וצורבים על מחבת חמה משומנת מעט משני הצדדים רק לקבלת צבע- אין צורך בבישול מלא כי הן יתבשלו ברוטב. מומלץ להכין קודם קציצה אחת, לטעום ולוודא שהמסה מתובלת היטב.
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית הבצל והשום (את השום מומלץ לדפוק עם סכין לפני שמכניסים למחבת למיצוי טעמים).
- מוסיפים את זרעי השומר, הכמון וזרעי הכוסברה הטחונים ומערבבים היטב עד שהבצל נהיה שקוף.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- חותכים את הפירות היבשים לרבעים ומוסיפים למחבת יחד עם קוביות הגזר ומקל הקינמון ומקפיצים את הכל במחבת. מוסיפים את היין ומצמצמים בחצי.
- לאחר צמצום היין מוסיפים כוס מים ומלח ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
- את הקציצות שצרבנו מסדרים בתבנית פיירקס ושופכים מעל את הרוטב. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לכ-20 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים של הקציצות עד לקבלת מסה אחידה.
- מקבבים לקציצות בינוניות וצורבים על מחבת חמה משומנת מעט משני הצדדים רק לקבלת צבע- אין צורך בבישול מלא כי הן יתבשלו ברוטב. מומלץ להכין קודם קציצה אחת, לטעום ולוודא שהמסה מתובלת היטב.
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית הבצל והשום (את השום מומלץ לדפוק עם סכין לפני שמכניסים למחבת למיצוי טעמים).
- מוסיפים את זרעי השומר, הכמון וזרעי הכוסברה הטחונים ומערבבים היטב עד שהבצל נהיה שקוף.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- חותכים את הפירות היבשים לרבעים ומוסיפים למחבת יחד עם קוביות הגזר ומקל הקינמון ומקפיצים את הכל במחבת. מוסיפים את היין ומצמצמים בחצי.
- לאחר צמצום היין מוסיפים כוס מים ומלח ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
- את הקציצות שצרבנו מסדרים בתבנית פיירקס ושופכים מעל את הרוטב. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לכ-20 דקות.