
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
עם הטיפה הראשונה בחורף זמני המשלוחים משתנים. חצי שעה הופכת לשעה ו-90 דקות הופכות בקלות לשעתיים. לא רוצה לחשוב על פיצה, נודלס או מרק שבילו בארגז האחורי של השליח מעל לחצי שעה.
מה עושים כדי לא להטריד את השליחים? מכינים מרק מהמם בעצמנו. חישבו על זה, עד שתמצאו מה להזמין, תקישו כרטיס אשראי, תתלבטו אם להזמין עוד מנה או קינוח ותחפשו כסף קטן, כבר יהיה לכם מרק משגע וניחוחי של כרובית, תירס וקארי. נשבעת לכם שבימים גשומים טייק אוויי זה לחלשים ולחסרי מצפון שלא מרחמים על השליח שיצא בלי סוודר מהבית (וחבל שכל האיחולים הלבביים של אמא שלו ינחתו לכם על הראש).
בקיצור, לכו תכינו לעצמכם מרק נפלא בבית ושיהיה חורף חם וטעים טעים!
אהה, ואם אני כבר פה ואתם מול הנטפליקס, קבלו המלצה חמה חמה לסדרה שאפשר לצפות בה יחד עם המרק.
אוף… בא לי כבר לארוז את עצמי קטן ולחזור הביתה להאצ’ה, למרק ולאיש שאני אוהבת.
מצרכים
למרק
-
1 קופסה קרם קוקוס
-
1 כף שורש ג’ינג’ריש לקלוף את שורש הג'ינג'ר ולקצוץ דק, ניתן להשתמש גם בקוביית ג'ינג'ר קפוא
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף אבקת קארי
-
1 בצל בינוניקצוץ דק דק
-
1 כרובית גדולהמופרדת לפרחים, ניתן להשתמש גם בשקית של כרובית קפואה
-
2 1/2 כוסות מים
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות קטנות (1 ס"מ)
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/2 כוסות גרגירי תירס קפואים
-
1/4 כוס מיץ לימוןאם יש לכם ליים עוד יותר טוב
אופן הכנה
- לפתוח פחית של קרם קוקוס מבלי לנער אותה. לוקחים מתוכה 6 כפות של קרם הקוקוס המעובה ושמים בסיר גדול. שומרים את מה שנשאר מהפחית בצד.
- מחממים את קרם הקוקוס על אש בינונית עד שהוא מתחיל לבעבע. מוסיפים את הג’ינג’ר, השום ואבקת הקארי, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 2 דקות, אל תדאגו מיד תבחינו כי האף שלכם יתחיל לחגוג.
- מוסיפים לסיר כוס וחצי מים, מחצית מהבצל הקצוץ ומחצית מפרחי הכרובית, מתבלים במלח ומבשלים בערך 10 דקות, כאשר מדי פעם מערבבים, עד שהכרובית רכה.
- מוסיפים לסיר את שאר פחית חלב הקוקוס תוך כדי עירבוב. מורידים לרגע את הסיר מהאש, טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מחזירים את המרק לכיריים ומבשלים על אש בינונית. מוסיפים את יתרת הבצל, המים, תפוח האדמה, רוטב הסויה והמלח. מבשלים על אש קטנה ללא מכסה תוך ערבוב מדי עד שתפוחי האדמה רכים, בערך 10 דקות. מוסיפים את יתרת הכרובית והתירס ומבשלים עד שהכרובית רכה, כעשר דקות נוספות.
- טועמים ומתבלים במלח או במיץ ליים לפי הצורך. מגישים בקעריות עם התוספות שאוהבים - פלפל אדום, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק או קרוטונים.
הערות
- אפשר להוסיף צ'ילי, אם בא לכם מרק חריף יותר
- כייף לפזר מעל קרוטונים, פיתות מטוגנות ואפילו פופקורן... כן! כן!
תגובות (10)
אבקת קארי היא תבלין תערובת קארי (הודי)? או קארי תאילנדי?
אנחנו השתמשנו בקארי הודי.